Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü görmeyenlere 2011 yılında % kaç sağlık raporu verilmektedir?

kasperx

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba 24 yaşındayım . sağ gözümü bir kaza sonucu kaybettim . yaklaşık 12 yıl oldu . bir defa devlet hastanesinden kurula girdim vE BANA verildi . ve sen engelli deilsin dediler fakat ben cocuklugum dan beri acılar cektım durdum. toplum içinde kendımı ezik hisseettim toplum bana acıdı. bagzılar görüntümden dolayı alay etti dalga geçti .cocuklar güldü ben ise hep ağladım . yıllarca iş bulamadım . sayamacagım bir sürü acılar çektim .askere dahi alınmadım bana sen elverişli deilsin hem kendıne hep asker arkadaşlarına risk taşıyorsun dediler almadılarr . şükürler olsun ki daha kotu durumda değilim benden kötüleride war fakat ben bu kadar kötü seyler yasadıktan sonra benı engellı sınıfına sokmamaları saglamsın demelerı zoruma gıdıyor . madem engelli deilim beni niye askere almadılar niye bu kadar acıyı yaşadım . öğrenmek ıstedıgım son donemde oranlarda değişme oldumu değişme olmadıysa bir şekilde oranımı yükseltme yolu warmı nasıl yukseltebılrıım merak ediyorum .b ilgilerinizi benden saklamazsanız sevinirim . teşekkürler

dostum benimde durumum seninle hemen hemen aynı. bir gözün tamamen görmemesine % 30 iş gücü kaybı veriyorlar. başka kalıtsal rahatsızlığın varsa belki % 40 ve üzeri rapor alabilirsin.
yani benim raporumda % 30 sağ göz % 12 sol kulakta 60 db işitme kaybı olduğu için % 42 oldu.

doktorlara yalvarsak işe yarar mı peki :(

dr.lara yalvarma , sadece oyun oyna psikolojik rahatsızlıgım var dersin takıntılıyım dersin herşeyi defalar kontrol ediyorum de birazda yaz işte , işe yarar ben öyle aldım

Her askere alınmayan %40 engel oranına sahip demek değildir.
Tek göze verilen %32 rapordur.

sayın best,
ne yaptığınız davranış ne de tavsiye ettiğini davranış hiç hoş değil.

karakaya tavsiye ettigim davranış gayet hoş , yoksa o vatandaş işe gitse özürlü raporu isterler hasteney gider özürlü degilsin derler peki ne yapacak bu vatandaş , söyle hadi ne yapacak

bizim arkadaşa tek gözü görmediği için yüzde 18 vermişler dr artık oranlar zorlaştı demiş

ASLAN28 , %18 i ne zaman almış arkadaşın yanlışlık olmalı yeni cetvele göre %32 bir gözün görmemesi

best saolasın bana bıraz moral oldun inş doktorlar benı anlar ve yardımcı olur. karakaya arkadasım bizim yaptıgımız kotu bir dawranıs deil 3 kagıtcılık yapmıoruz sahtekarlık yapmıyoruz sadece hakkımızı arıyoruz . pisikolojık durumuzuzu sorarsan gercekten bozuk ınsan lar içinde kendımce dawranııs sergıleyemıyorum . bazen cok sacmalıyorum sonra dusunuyorum bu ben deılım nasıl bole dawrandım dıorum kendı kendıme . hergun gozun neden şiş kavga mı ettın gozunun bırı neden kucukyanagın mı şiş dişinmi şişti gibi sorulara sende maruz kalırsan senınde pisikolojın bozulur. cocuklugumdan berı dogru duzgun bır resmım yok bılıormusun olanlarda genelde gunes gozluklu tamamen pisikolojık sorunlarım yuzunden ve bunlar gıbı yuzlercesı . butun bunlara sende devlet babamız gıbı göz ardı ediyorsan sana diyecek sözüm yok ....

best sen ne zaman aldın raporunu ve raporu alma surecını ve doktorlarla olan dıyologlarını bana anlatırsan cok sevınırım

Bu rapor oranlarını görüceğimiz resmi bir evrak varmı? Öyle böyle diyerek ikilemde kalmıyalım mesela ben bir gözüm yok diğer rahatsızlıklarımla beraber %41 buldum ama göze %21 verdiler.

1999 yılında bır göz komple yerınden bıle cıksa sadece %32 verılırdı bu oran 2005 yılındakı degısıklıkle % 19 a ındı dıye bılıyorum bende aynı durumdayım sag gözumden problemlıyım 99 da sol göze de %8 alarak % 40 ıle ise gırdım 2009 da vergı ındırımı ıcın tekrardan rapor almak ıstedıgımde bu oran % 19 da kaldı :(

oguz 020 şimdi değişti diyolar ben ılk fırsatta tekrar almayı dusnuyorum . 2 yıl once % 20 verılmıstı banada . ümit ve oguz arkadasım raporu aldıktan sonra nasıl iş buldunuz devlet memuru olma sansımız oluyormu...

ben 99 yılında eüaş ın acmıs oldugu özürlü sınavına gırdım. yanı raporumu 99 yılında aldım 12 yıldır. calısıyorum:(

ne guzl Allah daha uzun yıllar calısma ımkanı versın .. uzukme sevın bence
. iş ortamı nasıl gozunun durumu sana engelı oluyırmu

GÖZ KONUsunda engeli sayılman için ancak ve ancak...
başka kişiye muhtac olacak kadar görme bozuklugu olman lazım..yada tamamn ağma...
tek gözlu vadandaşlar...engeli sayılmamakta..
2011 tarıhlı tekgöz görmeme oranı....yuzde 32dir.....
pıskolojık rahatsızlıkları eklersen..senın ıcın rapor alma olayı cok uzun surer...
ve alacagın rapor...surelı (1 yıl)olacaktır....

iş yerım cocuklugumdan berı yasadıgım yerde keban barajındayım herhangı bır olumsuzlukla karsılasmıyorum ama tabıkı devlet daırelerınde olan ışçi-memur ayrımı ıster ıstemez can sıkıyo ..

ayrıca raporumda SÜREKLİDİR ibaresı var %40

ben raporu 4 yıl önce aldım o zaman tek göze %20 veriyorlardı bende dr. sorunlarım var dedim test istedim ve heyet günü göze %20 psikolojidende %25 aldım toplamda %42 ye denk geldi baltzar formülünden dolayı , yeni yönetmelikte tek göze %32 veriliyor senin işin daha kolay olur ama rapor süreli 2yıl olur , bi defa işe girince iş degiştirmedigin sürece yeni rapora gerek kalmıyor zaten

tesekkur ederım hepinize bakalım sonuc ne olacak . heyecanla beklıorum . kısa sure ıcınde ıkı farklı hastaneden kurula gırebılıormuyum . bır engel oluomu ve masraflımı ne kadar ucret alıolar

Tek gözün tamamıyla görmemesi % 32'dir. Ama göz dokusunda, çevresinde doku kaybı, deformasyon vs. söz konusu ise bu oran biraz daha yukarı çıkar. Göz biraz dahi görüyor ise oran %15 lere falan iner.

Gözle ilgili verilecek oran doktorun inisiyatifinde değildir. Hesabı kitabı bellidir. Ancak başka özürler de varsa özür oranı artabilir. Yoksa doktora yalvarsanız da, rüşvet verseniz de, tehdit etseniz de tablodan yazanların dışında bir oran veremez.

benım gormeyen gozum diğerine göre küçük görünüyo ve göz kapagı diğerine göre biraz düşük yüzümün sağ tarafı ise biraz şiş uykusuz kaldıgım da görmeyen güzümün altı morarmıs gibi duruyo . umarım bunları dıkkate alırlar . ilk rapor aldıgım da hiç dikkate alınmadan direk yuzde 20 verdıler. :(:((

bir gözü görmeden yaşayan insan zaten normal ruh halini sergilese mutlaka raporun oranını yükseltir! ama ben şahsen bunu tavsiye etmem. çünkü yaşadığım ve gördüğüm her şey bana düşünceleremi duygularımı ve korkularımı resmi olarak sorunlu diye belgelersem ilerde resmi kurumlara işim düşerse sorun çıkarır diyor! tabi yine ne yapacağınızı siz bilirsiniz! sonuçta herkesin hayatı kendine :cool:

arkadaşlar görme engelini iş gücü kaybı ile karıştırmayın bazılarına vücut fonksiyonuna bakarak %18-30-35 rapor veriyorlar yani bu verdikleri raporda bütün vücudu değerlendiriyorlar sadece gözden verseler tek göze eğer bir gözü sağlamsa %50 vermeleri gerekir bizim ülkemizde böyle yanlışlıklar oluyor adam burnunun ucunu göremiyo adama %45-50 veriyorlar bu yanlış bir durum

psikolojik olarak raporu %40 ve üstünde alırsa rapor iki yıl gecerlidir , zaten bi defa işe girince tekrar istemezler raporu ama iş degişikligi yaparsan tekrar rapor alman gerekir bu sefer bir yıl kontrol verirler her ay gidersin hastaneye görünürsün 1 yıl sonra tekrar teste sokarlar test sonucuda sana baglı :)

merhabalar uzun zaman oldu yazmayalı ama rapor konususunda umıdim kesildi . rapor aldıgım devlet hastanesıne gıttım . ılk once hasta haklarına gırdım bayan wardı ona durumumu anlattım benı geldıgıme pişman etti. gözüm görmüo dedim olabilir sen kendı işini görebilirsin işe giremiorum hep engel dedım pisikolojim bozuluor dış görüntüm yüzünden insan içine cıkmaktan korkuorum dedım pisikoloojik destek alıp onları kabllene bılırsın dedı . 14 yıldan berı bu halldeyım hala kabullenemedım kolaymı zannedıosun dedım . yapacak birşey yok almaya kalakarsan bile % 20 verılmıstı bana tek göze ondan bile düşük verirler dedi beni postaladı . bana bi yol gösterin arkadaslar . yapacak birşeyim warmı . birde pisikolojık tedavi almak istiyorum ama maddi yonden iyi değilim . devlet hastanelerinden alına biliyormu . bana yararı olurmu szce ....

Psikolojik tedavi görmek için devlet hastanesine başvuru yapabilirsin. Orada doktorun rapor oranı verip veremeyeceğini de söyler zaten...

işe yararmı dersınız . Allaha sukur suan bır ısım var ama bırakmak ıstıorum . fakat bu işi zor bulmustum her iş gorusmesınde gozumun gormemesını sorun cıkartıp işe alınmıordum . işsiz kalmaktan korkuyorum .market işiyle ugrasıorum ve müsterilerin yuzun neden şiş gözünmü şiş dişinmi şiş gibi sorularından artık bıktım usandım .% 40 rapor alıp engellıler ıcın yapılan kpss sınavına gırmek ıstıorum . baska turlu dısarda iş bulmam ımkansız gıbı duruyor . nabsam bılemıor yıllardan berı ugrasıorum

Üst Alt