Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü olup (monoküler) araç kullananlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

sblnpl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
muhtemelen yanlış yere açtım konuyu :) forumda yeniyim nereye yazacağımı bulamadım
tek gözüm retina dekolmanından dolayı görmüyor. ehliyet aldım fakat henüz trafiğe çıkmadım.
tek gözle kullananlar kullanırken rahatmısınız ne gibi zorlukları var nelere daha fazla dikkat etmeli
tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

sürücü yönetmeliği 5. madde/ç'ye göre:

1) A1, A2, B ve F sınıfı sürücü belgesi alabilir.
2) Ticari araç kullanamaz.
3) Kendileri açısından konulan kurallara uyup uymadıklarının denetlenebilmesi için sürücü belgelerine monoküler ibaresi yazılır.
4) Kullanacakları araçların içinde, sağında ve solunda olmak üzere en az 3 ayna bulunması zorunludur.
5) Sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu almaları zorunludur.
6) Kullanacakları araçların azami hız sınırları; yerleşim yeri içinde 50, yerleşim yeri dışında 18/7/1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
7)(1) Gece araç kullanamaz. (Gece: gün batımından bir saat sonrası ile gün doğumundan bir saat öncesidir.)
8) (1) Kullandıkları aracın arka camının sol ve sağ üst köşelerine monoküler olduklarını belirleyen işaret yapıştırılması zorunludur. (Ek: 1)

Danıştay Sekizinci Dairesinin 14/6/2008 tarihli ve 2006/6384 Esas – 2008/3514 Karar sayılı kararı ile iptal edilmiş.

7 ve 8 iptal edildi. gece araç kullanabilirsiniz ve stiker kullanmak zorunda değilsiniz. Diğerlerine uyduğunuz takdirde bir sorunla karşılaşmazsınız.

valla ben sağtarafıma dikket etmeye çalışiyorum güneş cok etkiliyor aynalar çok önem taşıyor aynaları iyi ayarla gerisi diğer sürücülerin becerisine kalmış :)

teşekkür ederim cevaplarınız için, tek gözümün görmemesini kafama takmıyorum ama görmediği için başkasına zarar verme ihtimalim yüzünden çekiniyorum araba kullanmayı çok istesemde, tecrübeleriniz biraz rahatlatıcaktı :) Teşekkürler

gayet aktif kullanırım taş çıkartırım bazılarınada :D

haklısın mustafa ay aynen bende öyleyim sblnpl kardeşim bende monokülerim sen korkma gözünün körlügünden senin düşüncen kafi çık aracını paşa paşa kullan asıl gözü degilde gönül gözü kör olanlar trafikte sıkıntı allaha şükür daha karıncayı incitmedim trafikte kendine güvenmen ve kurallara riayet etmen yeterli allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin herkese

Benimde sol göz görmüyor monoküler ehliyetim var 2007'den beri gece gündüz aktif kullanıyorum millet tek gözünü kapatıp kullanmaya çalışıyor benim durumumu anlayabilmek için ama herkes şaşırıyor nasıl kullanıyorsun diye:) sadece aynalara çok dikkat edin ve hangi taraf görmüyorsa otarafa birazdaha dikkatli olun.Eğerki gözünüzün görmediği anlaşılmıyorsa protez ve benzeri şeyler takıyorsanız trafik polisleri bile durdurduğunda sizin monoküler olduğunuzu anlayamıyor ehliyette yazmasına rağmen ya o yazıyı göremiyorlar yada ne anlama geldiğini bilmiyorlar ben 3 defa trafik kontrolüne takılmama rağmen sadece 1 trafik polisi sordu yıllık yaptırmamız gereken göz muayenesi raporunu zor değil bir hasteneden alın ve devamlı cüzdanınızda taşıyın.

Evet, yıllık rapor işi önemli. Özellikle olası bir kazada haklı olunsa dahi haksız durumda kalmak var!

Benimda sağ gözüm görmüyo ama ehliyetim var araba kullanabiliyorum bi zorluğu yok bence ama dikkatli olmak her zaman iyidir en kötü dezavantaji gece araba kullanamamakti cok sukur o ibare kalkti simdi rahatim bide su ticari arac kullanamaz ibaresini kaldirsalar iyi olacak

Sağ göz monoküler için sizinle özel görüşmek isterim cünkü henüz araç kullanma konusunda cesaret edemiyorum .

3 yıldır kullanıyorum. Üstteki arkadaşın da dediği gibi tek dikkat gerektiren şey aynalar. Sağ gözüm benim de ... Kendine güven gerisi Allah'a emanet :)

Benim de sol gözüm görmüyor daha 8 ay oldu, önceden aktif araç kullanıyordum ama şu an çok korkuyorum ,, henüz hiç çıkamadım trafiğe ,, kendime güvenim hiç kalmadı arkadaşlar ,, size sormak istediğim özel bir tertibat yaptırdınız mı aracınıza ,, benim sol göz olduğu için sollamalarda felan sorun olur mu ?? Geriyi gösteren bir kamera imkanım felan var mı ?? Bu konuda tecrübesi olan yazarsa çok mutlu olurum ..

arkadaşım korkma bnm 2007 beri tek gözle kullanıyorum halende aktif kullanmaya dvm ediyorum alıştım,biraz kullan sende alışacaksın emin ol

İki gözü gören insanında tek bir gözü çalışır ikisi aynı anda çalışsa zaten çift görürler. Sadece sürekli silahla nişan almış gibi oluyorsun sol taraftaki ayna kolonu var ya sola dönüşlerde resmen önünü kesiyor. başkada bir sorun keşfedemedim aynaları kendine göre ayarla sıkıntı olmuyor tek sorun ön camdaki çıta işte :)

Arkadaşlar benim de sol gözüm hiç görmüyor, sağ gözümde de miyop var ve gözlükle iyi görüyorum ama uzak küçük yazıları okuyamıyorum. Şimdi ben MONOKÜLER EHLİYET alabilir miyim. Tek güzün 10da10 görme şartı beni düşündürüyor. Ehliyet alabilir miyim göz doktoruna rapor için baş vurayım mı, yoksa upraşmayayım mı.

Üst Alt