Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü protez olanlara yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

zaferbaris

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benimde protez gözüm var
amerikada yaptırmıştım
şimdi şunu merak ediyorum:
protez göz için (% 32+) % 10veriliyormuş doğru mu?

tek göze baltazar förmülü gelmeden önce göz+piskoloji %40 veriyorlardı şimdiki durum cetveli tabiki bağlar lakin bırazda doktorların elinde denemeden kaç verirler burda tahmin yürütmek zor olur. Zaferbarış sen araştır ve iyi bir hastane yönetimi olan hastane tercih et sonuç alırsın diye düşünüyorum.

tek göz %20 bizzat ben aldım gecen hafta %32 degil malasef

benim bildiğim görmeyen göz alındıysa ve yerine protez takıldıysa % 32 oranında iş gücü kaybı verilir! neye göre ve ne zaman değişti bu oranlar

tek göze benim bildiğim yüzde 32 veriliyordu ne zaman değişti yönetmelik acaba

bende iki ay kadar önce aldım %32 verdiler arkadaşım yeni yönetmelikden haberi yok heralde senin doktorun

carşamba günü rapor elime gececek o zaman sonucu yazarım size bakarız birlikte , monoküler %32 olması işime gelir ama %20 yazdı göz dr.u %30 da psikiyatriden tamamladım başka carem kalmadı monoküler %20 denince

cevaplar için teşekürler
ben ayrıca 4 yıldır bakırköy ruh sinirde dışardan tedavi oluyorum doktorum %40 garanti alırım dedi
işin kötüsü gözden %32 de alsam %40+%32=59 ediyor 60 a tamamlamam gerek sigortada 1500 günü geçtim malülen emekli olmak istiyorum%1 için
ne yapmalıyım arkadaşlar

raporu dün aldım monoküler %20 psikiyatri %30 net toplam %44 , monoküler göz ısrarla %32 dememe ragmen hayır %20 dediler ve %20 verdiler , bunlar hangi yönetmelige göre oran belirliyor anlamadım , rapor süreli 1 yıl 3 ayda bir kontrole gidersem süresi bitince 1 gün icinde raporu tekrar alırsın dediler , zaten iş degişikligi yapmadıgım sürece yeni rapor istenmiyor .

Sayın bacıbey bazı hastaneler 2006 yönetmeliğini kullanıyorlar. doğru 2011 de rapor almak için gittim. Kdz. Ereğli Devlet hastanesine Tek Göz görmediği için  verdiler. heyetten çıktıktan sonra 16 aralık 2010 yılında yılında çıkan yönetmeliği ve gözün oranını gösterdim. heyetten tekrar imzaya açılıp 2 verdiler. 2010 daki yönetmelikteki ( Tek Göz için) yeniliklerden bazıları eski yönetmelikte Protez gözle hiç görmeyen göz farklı farklı derecelendiriliyordu. Göz alınınca derecesi fazla oluyordu. 2010 yılındaki yönetmelikte bu kalktı. Görmeyen göz ile Protez gözün derecesi aynı oldu. İlla derece yükseltmek için gözün yok olması gerekmiyor. Ayrıca Gözün Tümör sebebiyle alındığını belgeleyenler.Protez tek gözle B arana ulaşabiliyor.(2 Protez göz+ tümörle alınması )bu kesin ve net bir bilgi aksi rapor verirlerse hakkınızı arayın.önce rapor aldığınız hastanede,sonuç alamazsanız İl sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Hakem Hastanesi talebi ile göz doktorunu bilgilendirilecek yönetmelikle ve ayrıca sizi ilgilendiren yönetmelik bölümlerini fosforlu kalemle işaretleyerek doktara gösterin. iyi günler.

Üst Alt