Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm %5 görüyor askerlikten muaf olur muyum?

tan_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. 26 yaşındayım henüz askere gitmedim açıköğretimde okuyorum.
Benim sol gözüm sadece %5 görüyor göztembelliği war tedaviside mümkün değil 5 numarada lens takıyorum diğeride 4 numara. Bu şartlarda askerlik durumum ne olur evlenicem askerlikten dolayı evlenemyrum.......
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

4 yıl önce sorsaysaydın gidemezsin derdim , ama o zamandan bu zamana bi degişiklik olmamışsa yine gidemezsin cürüklerler seni

"Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı)" askerlikten muaf olmayı sağlar.

Bülent aynı konuyu farklı kullanıcı adıyla sormuşlar. Aynı kişi sanırım.

aynı kişi değilim.

teşekkürler.......

walla işte o oranları anlayamıyorum 4/10 %40 mı oluyo sağ gözüm camla düzeltliblyo fakat sol gözüm için bişey yapamıyolar o %5 görüyo bu 1/10 mu oluyor.?

Muaf olacaksın yani...

1/10 demek %10 demektir. Seninki ise %5.

Bülent Bey kusura bakmayın geçmiş mesajımda yazarken Bülent Bey yerine Bülent yazmışım bu da benim görme özürümden kaynaklanan bir durum.

muaf olursun arkadaşim askerlikte farklı bir uygulama var engelli rapor yönetmeliğinden ileri derecede miyoplara bile muafiyet verilebiliyor ki senin gözün %5 görüyormuş bunun düzeltilmesine imkan yoksa yapmazsin saygılar

sağoll... acaba devlet hastanesinden filan rapor alsam askeri hastanede bunları göstersem bi işe yarar mı ? çünkü ben daha önce muayne oldum aslında komando olamaz dediler ama göz tembelliğimi bende söylemedim zaten tecil ettiricem dye düşünemedimde o zaman sadece gözlük numaralarıma bakarak oyle söylemişlerdi...

tek göze normal %40 ve üzeri rapor alinmasi zor ama askeriyede kontrollerde durumu bildir

hüseyin dediklerin dogru değil arkadaşim ....nasil çıkardin o %75orani hayretler içindeyim :)
tek gözü tamamen kör diger gözünde 4 numara olmasi bişey ifade etmez camla lensle lazerle düzeltme imkani var ise %32dir
düzeltilmez ise %42 civari rapor alır
gözde esas olan tedaviyle düzeltilemeyen görme kaybıdır

Üst Alt