Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm alındı. Protez kullanıyorum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

onur25

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Solgözüm enfeksizyon nedeni ile alındı şuan proztez kullanıyorum sağlık rapor oranım kaç olur yeni yönetmelikte.tşk şimdiden.

öbür gözünüzün görme orani nedir öbür gözünüzde sorun yoksa görmeniz tam ise %32-35 alırsınız ...

Başka bir arkdaş şöle bişe yazmıştı JEAM

başka rahatsızlıgın yoksa %40 ve üzeri alamazsınız bir gözün görmemesi yeni yönetmelikte%32 eger göz protez ise buna %10 daha ilave ediliyor %42 alırsınız eger protez degilse başka hastalıklarınız varsa onlarıda dikkate alın yoksa %40 alamazsınız.

Şimdi benim sormak istediğim %32 görme %10 da proteziçin böle bişe varmı?

bu doktorun insiyatifinde kritik bi durum siz en iyisi rapor için işkurdan sevk alip bi şansinizi denemelisiniz buradan pek rapor oranlariyla ilgili sağlıklı bilgi bizde cetvele göre ve yaşadiklarimizla yardımcı olmaya çalişiyoruz arkadaşim

Bu konuda başka fikirsahibi arkdaşımız varmı ?

arkadaşım ben yeni yasada bugün itibariyle %40 aldım vergi indirimi için benim sol göz görme sıfır yalnız protez falan degil sag saglam bi sorun yok ama ileri derecede bel fıtıgım varddı ankara merkez saglık kurulu %40 olarak raporumu onaylamış benim size tavsiyem eger sigortalı olarak çalışıyorsanız işyerinizden alacagınız yazı ile defterdarlık gelir müdürlügüne müracat edin buradan alacagınız %40 ve üzeri raporla işkurada kayıt yaptırabilirsiniz hemde eger çalışmıyorsanız işkur kanalıyla müracat edin sizin durumunuz açık ve net yönetmelikte %40 alıyorsunuz şansınızı deneyin derim

fikirlerni sunan arkdaşlara tşk. ediyorum .

Selam arkadaşlar 16.12.2010 yılında çıkan yeni yönetmeliğe göre monookler kişi olarak beni de ilgilendirdiği için araştırdım. Tek göz görme oranı sıfır ise %32 veriliyor. Ancak görmeyen göz tümör sebebiyle alınmış ise protez olsun olmasın %10 ilave ediliyor. %32+%10=%42 oluyor.

Tek gözle %40 üzeri rapor almak bu şekildedir. Net bir şekilde .

Herkese hayırlı olsun

bazı hastaneler monokülere sadece %32 veriyor , size tavsiyem başka bişiler daha bulun en klayı psikyatriden tranva sonrası sosyal uyum bozuklu icin ugraşın %25 de ordan alırsınız

% 42 raporu hangi hastaneden aldınız acaba sayın haker?

monooküler biri olarak ,%32 ye ilave %10 hangi hastaneden alabilirim acaba

tek göze mart 2010 da %20 verdiler görme sıfır. 16 aralık 2010 yılında çıkan yeni yönetmeliğe göre monookler olan kişiye (tek göz kayıp) protezli veya protezsiz %32 ye çıktı. yalnız Protezli olupta Gözün alınmasının sebebini tümör sebebiyleolduğunu raporlarla belgeleyen kişilere net %10 ilave ediliyor bu maddede yeni yönetmeliğe eklendi. Böylelikle Monookler göz%32+Tümör sebebiyle alınan göz%10 ilave ile Baltazar formülü uygulanmadan %42 oluyor. Bu raporu yakın zamanda Kdz:ereğli Devlet Hastanesinden alındı. hayırlı olsun.

tümörden alındıgını nasıl belgeleriz eski fotograflarım var amaliyatı oldum eskiden protez takıldı belgede yok nasıl olacak ?

Üst Alt