Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. 85 SSK girişim ve 3800 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

igultekin2000

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba
1968 doğumluyum, 1985' ssk' lı oldum ve 3800 gün prim ödemem var. son 2,5 yıldırda esnaf olduğum için bağkur ödüyorum. 1995 yılında sağ gözümden ameliyat oldum. sağ gözümde tedavisi mümkün olmayan ağır şekilde görme kaybı oldu. gözlük ve ameliyatla düzelme imkanı yok. şubat ayında bağkur üzerinden malulen emeklilik için rapor başvurusunda bulundum. ankaradan gelen raporda malulen emekli olmak için ` özürlü olmak gerekçesiyle telebim reddedildi.bana verilen raporda özürlü oran yazmıyordu. sonradan öğrendiğime göre malulen taleplerde rapora oran yazılmıyormuş. sonuç olarak sağ gözüm devre dışı benim malulen emekli olmam için ne yapmam gerekiyor. bazı arkadaşlar başvuruyu malulen değilde özürlü başvurusu yapmam durumunda sonucun olumlu olacağını söylüyorlar. bu konuda bilgisi olan varsa bilgilendirmesini rica ediyorum. saygılarımla

sayın arkadaşım...
tek göz görmeme oranı enfazla %32 olacagından...özürlü raporu alt sınırı %40 oldugundan ..devlet tarafından özurlu sınıfında sayılmadığınız için...
yapacak bir şey kalmamaktadır...
başka hasatlığınız varsa..minımum %13 deger taşıyan anacak uğraşmanıza degecek rapor alabılırsınız...
sadece göz hastalığını devlet baba ne yazık kii;
ya ağma olanlara yada başkasına muhatac derece de görmeyenlere anacak %40 üzerinde oran vermekte...

selametle...

ilginize sağolun ama

benimde pek ümidim yoktu da 2 ay önce normal başvuru yaparak arkadaş aynı rahatsızlığı var, tek gözü %50 özürlü aldı, hatta özürlü seyahat kartında refakatçı dahi yazıldı, o yüzden konuyu inceliyorum

hayır arkadaşım bir gözün görmemesi %32 dir bu arkadaşımızın başka sorunları vardır yeni yönetmelikte imkansız bir gözün görmemesinden %50 alması bu raporu ankaraya göndersin alacagı oran %32 dir

tek göz %32..ancak ..
o arkadaşınız seyahat kartı için baş vurduysa.önemsenmemiş olabilir..
ilgin beyin de yazdığı gibi..
emeklilik cidi bir durum olduğundan kırkdere kırk satır..olayı olduğundan..
bırakın tek göz..daha agır durum da olsa.ispatı için cok ugraş ve meşakat ister...
bunu yazmamın sebebi zaman ve para ,stres olamayın diye...
eğer tek gözse uğraşamayın emeklilik için...başka hastalık ğınız varsa uğraşın..
yada en doğrusu ..
hastaneden sağlık kurulundan rapor alın..o size daha net bil gi verir...
selamatle.

bağkur'lu olarak özürlülük başvurusu yapmak hk.

ssk ya ilk girişim 1985 3850 gün prim ödemem var. 1100 gün de bağkur prim ödemem var. esnaf olduğum için bağkurluluğum devam ediyor. bağkurum devam ederek özürlülük başvurusunda bulunsam ve %40 özürlülük alsam. yaşı beklemeden emekli olabilirmiyim. maddelerde yazanları okudum ama özürül olarak işe başlayanlar için erken emeklilik oluyor gibi algıladım. benim hastalığım sonradan oldu. teşekkür ederim

Ne zaman olduğu önemli değil... Önemli olan şey emeklilik talebinde bulunduğunuzda yeterli orana sahip rapor alabilmeniz...

Üst Alt