Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. Engelli ilanına başvurabilir miyim?

nos89

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR GEÇEN GÜN BÖLE BİR İLAN GÖRDÜM ÖZEL BİR FİRMA YAYINLAMIŞ VE ( Heyet raporlarında yazan işgücü kaybı yüzdesini ve hangi işlerde çalışabileceklerini belirtmeleri )BÖLE BİR İBARE BELİRTMİŞ BENDEDE %40 IN ALTINDA ÖZÜRLÜ RAPORUM VAR SADECE TEK GÖZÜMÜN GÖRMEDİGİ İÇİN BEN BU İŞ İLANINA BAŞVURU YAPABİLİRMİYİM BİR SIKINTI OLURMU

•Düz lise, meslek lisesi veya meslek yüksek okulu mezunu,
•Ms Office programlarını iyi derecede kullanabilen,
•İŞKUR'a kayıtlı olan ve yasa gereği engelli personel kadrosuna uygun.
İş Tanımı:

Bu ilan Genel Başvuru niteliğindedir.Başvurular Şirketimiz bünyesinde çeşitli pozisyonlar için değerlendirmeye alınabileceğinden adayların ön mektuplarında;
•Engellerini açıkça tarif etmeleri
•Heyet raporlarında yazan işgücü kaybı yüzdesini ve hangi işlerde çalışabileceklerini belirtmeleri
•Uzmanlık alanları varsa ayrıntılarıyla yazmaları gerekmektedir

Hayır,başvuramazsınız.
İlanda ''yasa gereği engelli kadrosuna uygun'' denilmekte.
Yasa gereği engelli kadrosuna uygun olmanın şartı %40 ve üzerinde işgücü kaybına sahip olmaktır.
Siz ise %40 ın altında raporum var diyorsunuz.
Siz kanunen engelli değilsiniz,engelli kontenjanından işe yerleşemezsiniz.

ilk önce teşekkür ediyorum ilgili oldugunuz için peki %40ın altında rapor alanlar nasıl iş buluyor ben askerlikten muafım ve kimse beni işe almıyor muafım die nasıl bir yol izlemeliyim neler yapmalıyım bilen bir arkadaş varmı

Malesef bu konu yasal olarak engelli statüsünde olmayan ama hafif engelleri olan arkadaşlarımızın ortak sorunu.
%40 ın altındaki raporların iş için hiçbir önemi yoktur,engelli kadrosunda değerlendirilemez.
Tamamen normal kadrolarda bir işe yerleşmeye çalışacaksınız.

anladım teşekkürler ilgilendiginiz için

Üst Alt