Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. Erken emekli veya malulen emekli olabilecek oranda rapor..?

kemals

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benim 1 gözüm görmüyor ve bunla ilgili nasıl bir hak talebim olabilir... erken yasta veya malulen emekli olabilirmiyim..

bilgilerinizi bekliyorum
teşekkürler

Tek göz görme kaybına % 32 oranında rapor veriliyor. Erken emeklilik hakkından yararlanabilmeniz için % 40 veya üzeri raporunuzun olması lazım..

Kardeş moralini bozmak gibi olmasında görme engelliyi engelliden saymıyorlar şimdiki kanunda iki gözün görmezse rapor alabilirsin ama öbür türlü isterse gözün %1 görsün seni uğraştırırlar gözün görmüyor ama ellerin tutyor diyor ayakların yürüyor diyor sen sağlamsın diyor iki gözü hiç görmeyenlere bakım parası bile vermiyorlar sana diyeceğim senin tek gözün görüyormuş bu rapor işiyle filan uğraşma allaha şükret bir işin varsa o işini devam ettir derim sana uğraşırsan zaman kaybı olur

malesef alacağınız % 32 rapor hiç bir işinize yaramaz en az % 40 ve üzeri olması gerkir ama sen şansımı bi deneyim dersen onuda sen bilirsin

slm arkadaşlar ben 1996 da yukarıbakarken gözüme ceviz düştü ve görme kaybı oluştu 2002 de askere gittim ve yaklaşık 80 gün askerlik yaptım bana izmir askei hastanesinden askerliğe elverişli değildirdiye rapor verdiler ben bu raporla emekli olma hakkım varmıdır. yeni kanuna yansırmı tskler

Askerliğe elverişli değildir raporu emekli olmanızı sağlamaz, tek göz görmemesi durumunda da % 32 verirler. Bu oranda sizi emekli etmez. % 40 ve üzeri olması gerekir. Başka rahatsızlığınız yoksa sadece görme kaybıyla erken emekli olamazsınız.

arkadaslar bayadır forma gırmıyordum sızı bılgılendırım %69 rapor aldım 16 yıl sıgorta suremın dolmasına sadece 69 gun var sonra emeklıyız kısmetse

oturan boga selam malulen emeklılık maası ne kadar benım %69 69 gun sonra 16 yılık sıgorta surem doluyor ssk sordum 31 mayısta kagıtlaını getır dedı maasımız ne olur bır bılgınız varmı selam

kemals

Merhabalar,
Biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz, yalnızca tek göz görme kaybından mı aldınız bu oranı? Başka bir rahatsızlığınız var mıydı?

yok bide atipik psikoz hastasıyım.

goz boyun gogus hastalıkları pıskolojı dostum

Üst Alt