Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. H Sınıfı Ehliyet alabilir miyim?

agider

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Engelim, Sağ gözüm bir kazadan dolayı görmüyor ve Sağ el parmaklarım Metakarpofarlangeal seviyesinden ampute, derecem % 54 (Sürekli olan raporumda yazan derece)
iki hafta önce H sınıfı ehliyet alabilmem için hastaneye başvurdum, normal bir heyete gireceğimi düşünmüştüm fakat ortopedi ve göz doktorlarına sevk edildim. Bu iki birimden ayrı ayrı üçer kişilik komisyonla 2 rapor verdiler.
Gözden aldığım sonuç; SAĞ TRAVMATİK PERFORAN YARALANMA SEKELİ, SAĞ GÖZ GÖRME ABSOLU, SOL TAM. MONOKULER H SINIFI SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALABİLİR. Şeklinde karar verilmiştir.
Ortopediden aldığım sonuç; SAĞ EL 1 PARMAK IP EKLEM SEVİYESİNDEN 2,3,4,5 PARMAK METAKARPOFALANGEAL EKLEM SEVİSİNDEN AMPUTE. ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR H SINIFI EHLİYET ALABİLİR. Şeklinde karar verilmiştir.
Bu iki raporla sürücü kursuna gitsem eliyet alabilirmiyim ve ikisini kullanmak zorundamıyım gözü karıştırmasam olurmu?

sayın agider öncelikle geçmiş olsun elindeki raporla kurstan önce bulunduğun yerin trafik tescilinden ön bilgi almanı tavsiye ederim çünkü en net bilgiyi oradan alırsın kurslar da bazen yanılmalar olabiliyor

Benimde düşündüğüm buydu, para kazanacağız diye kurs pek önemsemeyebilir olumsuz bi sonuç almak istemiyorum, teşekkürler nazisam :)

sonucu burada paylaşırsın belki başka aynı durumu yaşayan arkadaşlarada yardımcı olacağınızı düşünüyorum şimdiden kolay gelsin

Monoküler ibareli özel donanımlı araç için H sınıfı sürücü belgesi vereceklerdir... Emniyet'e de danışın, ama bir sorun olması ihtimali yok.

Monoküler(tek gözü görmeyen) ile ilgili yasa burada: (Dikkatınızı çekerim: Renk körü ile birlikte aynı vasıfa giriyor)

Şahsın tek gözü var, diğer gözü yok ise veya sadece bir gözünü kullanabiliyor diğer gözde görme yeterli değilse (Bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendi); (Monoküler vizyon var ise)

a) Görme gücü kriteri, gören gözün en az 1.0 görme keskinliği olmalıdır.
b) Görme alanı, şahsın yatay görüş alanı 120 dereceden daha az olamaz.
c) Eğer şahıs herhangi bir nedenle hayatının herhangi bir durumunda tek gözlü (monoküler) olma durumuna gelmiş ise; olayın üzerinden en az 1 yıllık adaptasyon süreci geçmeli ve sonunda şahsın 120 dereceden daha az olmamak koşuluyla görüş alanına sahip olduğu saptanmış olmalıdır.
ç) Monoküler kişiler;
1) A1, A2, B ve F sınıfı sürücü belgesi alabilir.
2) Ticari araç kullanamaz.
3) Kendileri açısından konulan kurallara uyup uymadıklarının denetlenebilmesi için sürücü belgelerine monoküler ibaresi yazılır.
4) Kullanacakları araçların içinde, sağında ve solunda olmak üzere en az 3 ayna bulunması zorunludur.
5) Sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu almaları zorunludur.
6) Kullanacakları araçların azami hız sınırları; yerleşim yeri içinde 50, yerleşim yeri dışında 18/7/1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
7) Gece araç kullanamaz. (Gece: gün batımından bir saat sonrası ile gün doğumundan bir saat öncesidir.)
Kullandıkları aracın arka camının sol ve sağ üst köşelerine monoküler olduklarını belirleyen işaret yapıştırılması zorunludur. (Ek: 1)
--------------------------------------------------------------------------------

sayın : BABALIK sizin engeliniz nedir acaba bir sakıncası yoksa tam olarak belirtseniz yakın bir akrabamızın,da hem ayaktan polio sekeli hemde gözün biri tamamen görmüyor işlemlere nereden başlamAsı lazım yardımcı olursanız sevi,nirim NOT:::: BU ARADA SAYIN AGİDER ARKADAŞIMIZ SİZ EMMİNİYET,TEN KESİN BİLGİYİ ALDINIZMI ACABA PAYLAŞIRMISINZ

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ben yeni katılıyorum.ben daha başta tek gözüm hic görmüyordu b.ehliyet aldım.g.antebin bütün hastanesine gittim rapor alamadım k.maraşa gittim.yine aynısını yaşadım nereye gitsem ceza yiyorum sen bu ehliyetle bu.arabayı süremezsin yaźıuorlar ceza daha sonra kafama koydum.gittim h.ehliyet aldım aynı.olayları yaşadım.
şimdi. tekrar B. aldım.bunasıl sacmalık. adamın. birparmagı. yok. hepsini alıyor gözmü önemli parmak mı böyle. adalet olur mu. böyle. sacmalık .olurmu.
allahını Seven cevaplasın.

Arkadaşlar bumu.adalet.doktorlar.bile
.birçare aramıyor sanki Küfrediyor adamların işine gelmiyor. çare bulmak sen rezil olmuşun paran yok kimin umurunda bizim kanunlarımız böyle

bayram27
Diğer gözünüz tamamen sağlam ise monoküler ehliyet alabilirsiniz. Normal ehliyetle ceza yemeniz çok doğal.
Sürücülük için göz az şey mi, en önemlilerinin başında gelir.

Üst Alt