Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. OKB var. Memur olabilecek oranda rapor alabilir miyim?

tekgoz123

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
13
arkadaşlar bnm sağ gözüm %10 görüyor,memurluku kazanınca sorun çıkarmı yani,memurlukta sağlık şeyi nedir,araştırdım ama hep 2010 filan var yardım edenden allah razı olsun.:confused:

sadece tek gözünüzde görme problemi varsa %40 rapor alamazsınız. (tümörden dolayı alınan gözler hariç. bunlar direk %42 alır)
dolayısıyla EKPSS sınavına girmek için yeterli değil.

Normal KPSS ile atanabilir ve ya başka rahatsızlıklarınız varsa onları da birleştirip engelli raporu alabilirsiniz.

abi şimdi bnm yaş 18 memur olacam bu göz bir sorun çıkartmaz dime sınava çalışmak tan çekiniyom.:( normal kpss girecem

Benim sağ gözümün retinası doğuştan gelişmemiş siyah lekkeler var+ miyopum bana yüzde kaç rapor verirler. göz tembelllıgı değil benımkı

Tek gözün görmemesine %32 veriyorlar
Gerisini sen düşün

earibagi

hocam bn sağ gözüm gelişmemiş içi oran artmaz mı ,yani göz tembellıgı fılan değil

Eğer problem tek gözde ise %40 alamazsın

arkadaşların dediği doğru maalesef göz tamamen görmese veya alınmış bile olsa oran 32 dir (kanserden dolaYI ALINIRSA 42 ) sizin göz % 10 görüyorsa 32 de vermezler maalesef anca başka problemleriniz varsa birleşip bişeler olabilir (tansiyon şeker ) gibi ama yaşında genç bu rahatsızlıklarda sende mevcut değildir sanırım bu yüzden durumun zor normal kpss ye gireceksin ordan atanırsan gerekli şartlar zaten yerleşme olursa yazılır ona göre müracat edersin

hocam sağ gözüm gelişmemiş artmaz mı rapor normal kpss atanırsam eger sorun çıkartırlar mı

hayır artmaz aksine dediğim gibi oran daha az olur çünkü burda enbuyuk kayıp gözün hiç görmemesidir kpssden atanman için önce tercih yapman gerekir tercih yaparkende o kurumun şartlarına bakarsın eğer uyuyorsan tercih yaparsın ancak bu şekilde olur

sarasota

yemin ediyorum hayatımdan soguttular beni bu nedir sağlam değilsin engellıde degılsın :(

Üst Alt