Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. OKB ve tip 2 diyabet için toplam rapor oranım ne olur?

okoki

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
10
İyi günler daha önce başka bir konuya yaşmıştım yaşım 40 doğum tarihim 20_04_1984 işe giriş 15042005 6500 prim günüm var tamamı SSK işci.

Benim tek gözüm görmüyor birde tip 2 diyabet hastasıyım yaklaşık 5 yıldır ilaç kullanıyorum raporlu ilaç kullanıyorum dün dahiliyeye gittim tahlil sonucuna göre 3. Aylık kan şekeri ve glikoz tam sınırda kullandığım ilacı haffiletti normalde günde 2 tane diyabet ilacı alıyordum şimdi günde 1 adet daha hafif bir ilaç yazdı ama benim hastalığım şu karnım çok acıkınca ellerde titreme,karıncalanma kolda uyuşma ve denge kaybım oluyor doktor bana aç kalmamamı ve sürekli birşeyler atırştırmamı söyledi kuruyemiş veya yoğurt gibi diyabete zararlı olmayan gıdalar.

Şimdi ben bu durumda tip 2 diyabet den rapor alır mıyım kronik hastayım ve raporlu ilacım var.

Şimdi asıl sormak istediğim benin psikolojik sorunlarım olduğundan şüpleneniyordum dün yine psikiyatri uzmanına gittim konuştum obsesif kompulsif bozukluk olduğumdan şüphelendi beni psikoloğa görderdi test yaptı test skorum 33 çıktı psikiyatri uzmanı bana durumun ağır dedi büyük ihtimal ile obsesif kompulsif bozukluk olduğunu söyledi bana ilaç yazıp tedaviye başladı 3 hafta sonra tekrar gideceğim ben şahsen tedavi ile düzeleceğimi sanmıyorum yaş 40 hadi genç olsam bir ihtimal benim sorunlarım çocukluktan beri var öyle alkol uyuşturucu kullanan biri değilim.

Şimdi bana obsesif kompulsif tanısı konursa yüzde kaç rapor alırım internette okuduğum kadarı ile 1 yıl ilaç tedavisinden bahsediyorlar.

Bir şeyde soracağım bende alerjik ritin var buda sol kulakda sıvı birikmesi yapmış sol kulak az duyuyor yaklaşık 2 aydır ilaç kullanıyorum yine durum aynı doktor yine raporlu ilaç yazdı yani kronik.

Kusura bakmayın ben bu yazdıklarım ile yüzde kaç rapor alırım

@okoki, Geçmiş olsun, tedavi ile düzeleceğimi sanmıyorum diyerek böyle bir düşünceye kapılmayın.

%40 veya üzeri bir oran alabilmeniz Psikiyatriden iyi bir puana ihtiyacınız var. Tam emin değilim ama 6 ay veya 1 yıl düzenli bir takip olması gerekiyor olabilir bu oranı alabilmeniz için.

Psikiyatrik hastalığınız ile ilgili @OğuzHan112 arkadaşımız daha tecrübelidir takip ve verilmesi muhtemel oran ile ilgili müsait olduğunda cevap verebilir. İyi Günler.

Geçmiş olsun. Umarım istediğiniz sonuç çıkar.

Tedavi ile düzeleceğini sanmıyorum derken biraz araştırma yaptım hem çocukluktan beri şikayetlerim aynı birde çalışma şartlarım iyi değil fabrika ortamı mobbingin hatti hesabı yok iyice psikolojim bozuk.
Birde benim gittiğim doktorda obsesif hastası kendi dedi düzelse kendi düzelirdi ha belki memnun hayatından onu bilemem sonuçta bana antidepresan yazdı o ilaç ilaç ne kadar düzelecek belki daha sonra kırmızı reçeteli ilaç yazacak yaşayıp göreceğim
Doktor bana alkol uyuşturucu kullanıyor musun diye sordu yok dedi bunları kullanmadan böyle isem aşşağı yukarı sonuç belli.

Ellerde titreme ve diğer şikayetlerin şekerin düştüğü için olabilir.. dahillye size gereken bilgiyi vermiştir.

T2-d %20
Göz 32

Okb en az 1 yıl düzenli tedavi almanız gerekiyor..
Tedavi ile düzelen 0
Tedavi ile kısmen düzelen 40
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen 60

Kabaca bir hesap yapalım.
40+32+20=%67

Göz ve diyabetten heyete girerseniz
%46
@okoki,

Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için şekerim düştüğü zaman çok kötü oluyorum saat 10 gibi kahvaltı yaptım öğleden sonra 1 saat kadar dışarıdaydım eve gelene kadar birşey yemedim karnım acıktı titreme ve uyuşma oldu.
Yine bir şey daha soracağım ben bu raporu alırken herhangi bir işte çalışmam gerekiyormu tazminatı alıp çıkmak gibi bir düşüncem var.
Yanı günüm doldu işi bırakıp rapor alsam emekli olurmuyum sigorta girişi 2005.

T2-d %20
Göz 32

bu ikiis zten engelli olarak emekli olmanıza yeter neden piskolojiden rapor almaya calısıyorsunuz

@engellibilgi,
İşimi garantiye almak için daha önce sadece gözden 2 defa yüzde 32 bir defa yüzde 35 aldım aldım çok uğraştım sonra lanet olsun dedim üzerinden yaklaşık 8 sene geçti aslında benim başımdan şöyle bir olay geçti.

Ben ilk raporumu işe girmek için aldım vergi indiriminden haberim yok ilk önce Amasya devlet Hastanesi'nden yüzde 35 verdi bana bende İstanbul'a kuzenlerin yanına gittim orda Sirkeci bulanan işkur'a başvurdum onlar beni vakıf guraba Hastanesi'ne sevkettiler orda gözden ve psikiyatri'den yüzde 42 aldım bu raporla Amasya işkur'a teslim ettim merzifon oab de işe girdim bu rapor ile engelli olarak 3 defa ekpss ye girdim hatta eskiden MEB,orman müdürlüğü vb gibi kurumlar kendi alacakları engeli memur sınavlarına bile girdim ama bu raporu vergi dairesi kabul etmiyor 2005 de aldığım için e devlet de gözükmüyor

Üst Alt