Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor ve bronşit hastasıyım. Yüzde kaç oran alırım?

ahmet2222

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1983 dogumluyum 1990 yılındaa kendi hatamla sag gözume bıcak gidermiştim gözum degişmiş o zamnlarda ve gözum sakat görmuyor 2003 2004 yıllarında saglık raporu icin başvurmuştum bana yuzde 32 sonuc cıkmıştı sakat sayılmıyorsun diye cevap almıştım ozamanlar bende saglık raporumu elime almadım raporu ve 5m sene almadıgınız zaman gecersiz sayılıyormuş ben yeniden muracat edecegim saglık raporu icin şu anda bende astım bronşit ve nefes darlıgı başlangıcı var ve göz ben bu sorunlarla yuzde kac rapor alırım veya bana yardımcı olabilecek fikirler ve yapmam gerekenler konusunda bana yardımcı olurmusunuz teşekkurlerrr

Tek göz kaybı için verilen oranda değişiklik yok, yine % 32 alırsınız. Raporunuzun % 40 olabilmesi için % 12 daha oran gerekiyor. Bronşit için SFT testi sonucuna göre oran verilir.. Farzedelim ki % 20 oran verildi elinize 32+20=% 46 oranlı rapor geçer. Sürecinizi ve sonucu bizimle paylaşın lütfen..

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80
________

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt