Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor ve bu yaşamda hep karşıma sorun olarak çıkartılıyor!

kasperx

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benim sol gözüm bır kaza sonucu gorme yeteniğini kaybetti. su an 22 yasındayım yuksek okul mezunuyum. ve artık askere gitmek iş sahibi olmak ve ailemi kurmak istiorum.
fakat gözümden dolayı askere alınmadım bana çürük raporu verdiler askere gitmek için o kadar istekli olmama rahmen almadılar, bir işe girmek için canla basla calısıorum fakat gözümden dolayı adamlar , ıkı gozu goren saglam adamları tercıh edıor ..
evlenme konusuna gelınce o baska bır sorun en basta bir iş sahıbı deılsın. devlet hastanesınden %20 özür raporu verdiler o da hiç bir haktan yararlanmamı saglamıor.
ehliyet verdiler ama onda da gece kullanmak yasak yazıor.

bunlar yuzunden hayattan nefret etmeye basladım. yasama hevesi kalmadı içimde. beni anlayan benım durumumda olanlar warsa bana yol gostersın lutfen

saygılarrr... :confused::(

hemen hemen aynı durumdayız sabredetmekten başka pek yapılcak bişey yok nereye kadar sabredebilceksek..yinede allah sabır versin :(

BU kadar karamsar olma eğitim durumuna göre
kpssye girebilirsin en azından tek gözün sağlam

Katılıyorum benım 2 gözümde 10da 1 görüyor ama sükrediyorum

arkadaslar bende sükrediorum durumuma yanlış anlamayın beterin beteri war. ama ben ve benim durumumda olanlar tam ortada kalıor hem özürlü sayılıor hem sağlam ben ne olduğumu anlmadım.dewlet özürlü diye askere almıor ama özürlü haklarınıda bizden esirgiyor. sadece özürlü iş kontenjanına dahil edilsek yeter baska hiç bir haktan faydalanmasakta olur. çünkü bizim tek sorunumuz iş konusu.

[SIZE=2]Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Siz yüksek okul mezunu olduğunuzu [/SIZE]
[SIZE=2]yazmışsınız tebrik ederim.[/SIZE]
[SIZE=2]Bu siteyi kısa zamandır tanıyorum ne zamandır üye olmak istedim ama açık konuşmak gerekirse ihmal ettim veya bir işim çıktı olamadım.Senin konunu okuduğumda belki etkilendim ve ertelediğim üyeliği aldım.Bunun içinde bir vesile oldun teşekkür ederim sana.:)[/SIZE]
[SIZE=2]
1. Askerliğe alınmaman normaldir,Çünkü askere gittiğinde herhangi bir iş kazası veya bir çatışma ve operasyon halinde diğer gözünüde kaybedebilirdin.ALLAH korusun...ama bu normal hayatımdada olabilir başa gelecekse heryerde gelir düşünceside sende oluşabilir.Fakat işte devlet o riske girmez.Çünkü devlete maliyeti yüksek.Benim askerlik yaptığım zamanlarda kalp hastası veya böbrek hastası arkadaşlarım vardı.Kendileri açıkça söylüyorlardı tedavi veya ameliyat olabilmek için geldim diye.Senin durumun tabiki farklı ama dediğim gibi devlet o riske girmez.[/SIZE]
[SIZE=2]
2. Yüksek okul mezunusun ve sana göre mutlaka iş bulunur,Branşına göre özel bir sektörde bulabilirsin.Karamsar olma.[/SIZE]
[SIZE=2]
3.oezix Arkadaşımızın söylediği gibi.Monoküler sürücülerin gece yasağı kalktı.Danıştay 8. Dairesi, ilginç bir karara imza attı. Mahkeme, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan “Sürücü ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik”te, monoküler yani tek gözü görmeyen sürücülerin gece araç kullanmasını sınırlayan maddeyi iptal etti. Bundan böyle ehliyetinin üzerinde monoküler ibaresi bulunanlar gece araç kullanabilecekler.[/SIZE]

[SIZE=2]BİR VATANDAŞ DAVA AÇMIŞTI[/SIZE]

[SIZE=2]İstanbul’da yaşayan Bekir Yarım isimli vatandaş avukatı Oğuz Akdemir aracılığıyla 2006 senesinde yönetmeliğin bazı maddelerinin iptal edilmesi için dava açmıştı. Danıştay aynı kararında, monoküler sürücülerin yönetmeliğin “monoküler yazan sticker” takma zorunluluğunu da iptal etti. Kararın İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarına tebliğ edildiği bildirildi.[/SIZE]

3."bunlar yuzunden hayattan nefret etmeye basladım"demişsin.Bu biraz üzücü.Çünkü düşünki sağlam olan insanlarda iş bulamıyor.Çevremize baktığımız zaman nice üniversite mezunlarını pazarcılık yaparken veya bir esnafın dükkanını beklerken dahası garsonluk veya bir kişinin mutemetliiğini yaparken görüyoruzBu insanlar belki bir şirkette müdürlüğe yükselebilecek kapasitede insanlar.
4. Sağlık kurulu raporu konusunda haklısın.Normal işçi veya memur olabilir raporu veriliyor.Fakat normal işçi veya memurluğa başvurduğunda bir gözünüz görmüyor denilebiliyor.O zaman neden sınavlara girip onca zorluklarla okul okudu bu insanlar.Madem iş verilmeyecek ne diye yordular insanları.Açıkça şunu belirtmek isterimki.93-94 Senelerinde Tuncelide askerlik yaptım ve sağ gözümü orada bıraktım.Askerden geldiğimde gülhane tıp akademisine sevk edildim o dönemde hayattan kopmak gibi,Kendi kendime psikolojik baskılar yaşattım,"Neden böyle oldum" düşüncesi ve psikolojik sendromlar yaşadım.Gülhaneye gittiğimde birçok uzvunu kaybeden arkadaşlarımı gördüm.Kendimi karşıma alıp sorguladığımda bu evreler hayatımdan gelip geçti.Birgün baba mesleği dükkanımı kapattım,Bir kaç ay sonra yaşadığım memlekette iş alımı başlatıldı ve malum rapor almak zorundayım,Hastaneye gittim heyetteki göz doktoru normal işçi-memur olarak çalışabilir raporu verdi.Hastane kapısında çift değnek taşıyan bir arkadaşla muhabbet ederken yanımıza ilçeden gelen bir arkadaş muhabbete girdi ve kendisinin bu heyetten geçeceğini söyledi.Tek parmağı olmayan bu arkadaş engelli olarak iş başvurusunda bulunmuş ve güvendiği kişilerin olduğunu söyledi.Bilmem anlatabildimmi.Ben ordaki arkadaşlara baktığımda o heyete girdiğime kendi adıma utandım.Çünkü benim sosyal haklarım,Emekli maaşım ve gazi kimliğim vardı.Gazi kimliği derken oda ayrı bir toplumsal gerçek konusu.Demek istediğim bir takım insanlar birilerinin önüne geçiyor.
Hayattan hiç bir zaman kopma.Eş,İş,Kardeş,Dost bulursun yeterki benliğini ve kişiliğini kaybetme.Üstelik yüksek okul mezunusun.İki gözün olmayabilirdi hiç okul okuyamamışta olabilirdin.O durumuda düşün.Aşık veyselin hayatı bir ibrettir.Azim varsa içinde dürüstlüğünle bir yere gelmek istiyorsan ki istiyorsun.Mutlaka gelirsin.Önce kendini kaybetme.İçinde bulunduğun durum gerçekten zor.Bu ülkede engelli olmakta zor.Fakat bu zorluklara göğüs germek zorunda olduğumuzuda iyi biliyoruz.Sana birgün mutlaka bir kapı açılacaktır sen yeterki azmini ve dirayetini yitirme.Saygı ve sevgiyle kal.
uzun bir yorum oldu kusura bakmayın...

öncelikle çok teşekkür ederim. benim için uğraşmışsın ve o kadar uzun bir yorum yazmışşsın bir nebzede olsa bana moral oldu bu. uzun zamandır girmediğim için yorumunu yeni gördüm.anlattıklarınız cok dogru.ama hersey bir tarafa beni üzen tek şey iş konusu oluyor hala iş bulamadım ve bulamamaktanda korkuyorum.2 gün önce bir limana cv bıraktım ve torpilim çok iyidi. adamlar ilgilendi felan. ama ordan ayrıldıktan sonra cv me bakmışlar ve gözümün görmediğini okumuşlar. hemen bana tel açtılar ve raporun warmı yüzde kaç var diye sordular bende % 20 war dedim. üzülerek %40 olsaydı hemen seni yerleştirecektik ama yüzde %20 oldugu için biraz bekleticez seni dediler. biliyorum bu işte olmuycak. adamlar ne yapsın ki sakat bir adamı. kaza yapma olasılığım cok olucak onlar için.mesleğim ziraat teknikerliği ama o alandada başvurduğum bütün işlerden men adildim...yaşım 23 bekliyorum bakalım nereye kadar....saygılar....

Emekli_komando'ya ben de teşekkürlerimi iletmek istiyorum benim söylebileceklerimin hepsini sıralamış..
hayyata okadar berbat şeyler var ki ne olursa olsun hiç bir şey kolay değil sen pes etme yeter..

Takma Kafana Hayat Böyle Yazılmış Kardeş Kaderimiz Böyle Ne Yapalım? Hayat Herşeye Rağmen Çok Güzel

bencede hayat herşeye cok güzel ama . gözümün görmememsinden dolayı işlerden men edilmem ve devletin buna göz yumması ve görmezden gelimnmesi beni kahrediyor . anlıcanız iş ve aş olmayınca hayatta hiç birşey olmuyor...

ALLah YarDımcın Olsun kardeş benDe senin qibiyim çoook çok iyi anLıyorum seni:(

olan olmuş geri dönüşümü yoksa .... hepimiz zor durumdayız, ben farklı bi konuyu ele alnak istiyorum. çözüm istiyorum.. tam çözüm olmasada protez göz hakkında ameliyat olsam sorun bi nebze çözülür mü yoksa asıl sorun ozaman mı baslar avantajları dezavantajları nedir bilgilerinizi benle paylaşırmısınız ?

önçelikle geçmiş olsun diliyorum. bende senin gibi idim önçelikle sol gözüm kaza sonucu kaybettim ve hiç bir zaman hayatan ve yaşamaktan zevk almaktan vaz geçmedim.kendimi diğer insanlardan eksik bir tarafımı görmedim onların yaptığı herşeyi yapıyorum.bu eksikliğimi hiç bir zaman aklıma getirmedim.sende getirme.
herşey de bir hayır vardır diye bir hikaye var bilirmisin.

Bir zamanlar Afrika da ki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
"bunda da bir hayır var!"

Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi:
"bunda da bir hayır var!"
Kral acı ve öfkeyle bağırdı:
"bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? "ve sonra
Da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine
Götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir, bir anlattı.
"haklıymışsın!" dedi.
"parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış.
İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi."
"hayır" diye karşılık verdi arkadaşı.
"bunda da bir hayır var."
"ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral.
"bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir."
"düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum,değil mi? ve sonrasını düşünsene? "

bu bana biraz moral oldu Allah razı olsun. hayatım biraz düzene girdi . bir işe girdim çalışıorum ama hala bir kız arkadaş bulmakta zorluık çekiyorum :( bir de askerlik muhabbetti çok canımı sıkıyor hala askere gitmedinmi ne zaman gideceksin neden gitmedin gibi sorular sorulunca moralim çok bozuluyor. askerlık muhabbetı acılacak diye ödüm patlıyor. ne yapıcam bilemiyorum :(:):):)( ayrıca çalıştıgım yerde gözümün görmediğini bilmiyor. müdüre nasıl açıklayacagım acaba :(:(:(:(:(

dozkan07 arkadaşım gözünün durumu çok kötü değilse dışsal görünüş açısından hiç protez düşünme derim . protez kullanan tanıdıgım war oda cok belli oluyor...

kasperx kardeşim öncelile geçmiş olsun azmin sadakatin ve en önemliside kendine öz güvenin önünde kimse duramaz sende müdürüne durumu bir müddet daha anlatma taki işinle ve başarılarını gösterne kadar gözünün sırrı sende kalsın kendini kanıtlatım sevdirdikten sonra zaten onlar seni bırakmıyacaktır bundan emin ol askerlik konusuna gelince unut gitsin muhabbetini bile düşünme şu an askerlik çagında oldugundan bir müddet psikolojisi üzerinde olacaktır dogal olarak da ha sonra onuda unutursun sen şu an sadece gelecegini ve işini düşün başarılar

Bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum.bende askerlik zamanım geldiğinde gidememenin acısını hisstemiştim. zamanla unutuluyor.hayatta başka mücadellerla karşılaşıyor.ama kolay değil. Allah yardımcın olsun çeken bilir.

Üst Alt