Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm Protez. Öğretmenim. Emeklilik durumum ne olur?

matador32

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlarım,

Ben 45 yaşında bir öğretmenim. Çok küçükken göz kanseri (Retinoblastoma) nedeniyle sağ gözüm alındı. 20 yıllık öğretmenim, ancak rapor almak için henüz müracaatım yok. Yaptığım araştırmalar sonrasında, benim durumumdaki birine %42 rapor verilirmiş. Ancak tabii gerekçenin tespiti ile... Şimdi, bu konuları bilenlere soruyorum:

1- 2 yaşımdayken ameliyat edildiğim hastaneye müracaat ettim. Ameliyat çok eski olduğu için arşivden ameliyat raporumu bulamadılar. Yani elimde retinoblastoma'dan ameliyat edildiğime dair bir rapor mevcut değil. Bu durum şimdi bir muayene ile kesin olarak tespit edilebilir mi ?

2- Soru 1'in cevabı "evet" ise, %42 rapor alabilir miyim ?

3- Raporu aldığımı varsayarsak, 20 yıllık hizmetim dikkate alınarak emeklilik durumum ne olur ? İkramiyem ve maaşım neye göre hesaplanır ?

Teşekkür ederim.

tek gözle alamazsın 32 alırsın diğerlerinden de katman lazım doktorla görüş en iyisi

dediğiniz gibi kanserden dolayı alındıysa %32 + %10 yapılır evet %42 orannda rapor alırsınız.

bunu göz doktoru anlayabilir. sadece muayeneye gitmeniz yeterli.

benim gözüm protez. %32 aldım. ama benim ki tümörden yani kanserden dolayı değil. ama siz rahatlıkla alırsınız.

Arkadaşlarım, bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. İlk etapta sağ gözümü kanserden kaybetmiş olduğum ve protez olduğu için %42 rapor alabileceğim bilgisine hem bu başlıkta siz CENGİZ YÜREK bey'den, hem de başka forumlardaki benzer örneklerden öğrenmiş bulunuyorum. Bu sitede ve başka sitelerde birçok örnek okudum. Ancak bu örneklerin %90'ı SSK kaynaklı arkadaşardan örnekler. Benim gibi Öğretmen olan ve bu durumda olan bir örneğe rastlamadım. Ben şu anda Derece ve Kademe olarak 1/2'sindeyim. Maaşım 2700 TL. Ek ders 400 TL civarı. Ancak içinde bulunduğum engellilil durumu nedeniyle hayatım boyunca hiç mutlu bir öğretmen olmadım. Bu yüzden de imkanı varsa, emekli olmak istiyorum. Bilen arkadaşlar bana yardımcı olsun lütfen:

1- 20 yıllık hizmetim var. Emekli olmak için ne yapmalıyım ? Ya da olabilir miyim ?
2- İkramiye hesaplaması neye göre yapılır ?
3- Emekli Maaşım neye göre hesaplanır ?

Teşekkürler

matador32;

maalesef ben o konuda bilgili değilim @OturanBoğa; bu konuda bilgilidir.

sanırım rapor alırsanız malulen emekli olabilirsiniz.

Üst Alt