Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm protez ve tansiyon hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Sol gözüm protez ve yüksek tansiyondan dolayı antihipertansif ilacım (hipersar 20 mg) var. ayrıca bu ilacımla ilgili 1 yıllık rapor çıkardım.
Bunlardan toplamda ne kadar özür oranı sahibi olabilirim ?

Sınava başvurmak istiyorum bu sene önlisanstan mezun olacağım.
Rapor için hastanenin hangi kısmına başvurmam gerekiyor ?
Hangi doktorları dolaşmam gerekiyor ?
Raporumda özür oranı eksik çıkarsa psikiyatriden alabilir miyim ?
Bu konuda çok bilgisizim lütfen yardım edin.

İlk yapmanız gereken yetkili hastahanelerden birinin sağlık kuruluna başvurmak, size bağlı oldukları polikliniklere yönlendireceklerdir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Gözden % 32, tansiyondan % 10 oran verilir. Toplamı % 39 olur yani sınırda kalırsınız. Psikiyatriden de oran alma ihtimaliniz var tabii.. aşağıdaki tabloya göre oran verilir..

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Not: Bu tablodan raporunuza oran eklenirse raporunuz 1 yıl süreli olur. 1 yılın sonunda raporunuzu yenilemeniz gerekir..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Sonucu bizimle paylaşın lütfen..

peki yenileme sonucunda psikiyitariden aynı oranda rapor alamazsam memurluğum iptal mi olur.

is degistirmedigin surece raporun yenilemene gerek duymazsin

Raporum düşürüldü ama memuriyetim düşürülmeyecek değilmi ?
peki memuriyette yükselmemde bir engel teşkil eder mi ?

Üst Alt