Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözümde görme kaybı var. Muafiyet alabilir miyim?

ekapiyoldas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba hocam askerlik ile birsey sormak istiyorum.2009 da muayene oldum.Sol gozumde küçükken tas gelmiŞtir.Kornea uzerine denk geldi yuzde 90 gorme kaybim var.Muayene gittigmde inceleme yayaptilar.Komanda olamaz er olur seklinde ibare koydular.tsk saglik yönetmeliğinde 2013 degisiklik olmuş.Bu yeni degisiklik ile curuk alabilirmyim.?

Sol gözümün rapor sonuçları

Protocol RUN N75 ms P100ms N145ms p100uV P50 ms N90 ms ErGamp uV Size
R-VEP I 73.50 110.10 144.30 13.10 16
L-VEP I 91.20 127.50 167.70 8.5 16

VEP incelemesinde solda p100 latansi ve genligi düşüktür

Tek gözün tamamen görmemesi muafiyet sebebidir.

% 30 verirler benim sol gözüm monoküler yani doğuştan hiç görmüyor %32 verdiler

appuk77

benim 2009 komando olamaz demislerdi saglik yonetmeligi 2013 de degms o rpor degidir mi sol goz yuzde 10 gouruyr o rapoe degsir mi

Merhaba OturanBoğa 2009 da muayne oldum sol gozumde yuzde 10 görüyor komando alamz er olur seklinde ibare vardi 2013 yilinda tsk sgalik yonetmelgi degismis tekrar muyanr olucam çürük veirrler mi

ekapiyoldas

Şu hallerde muafiyet veriliyor:

B) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamı 10/10 ile 4/10 arasında olması (10/10 ve 4/10 hariç).
AÇIKLAMA:
0.4 ile 0.8 arası + 0.1,
0.4 ile 0.7 arası + 0.1 ile 0.2 arası,
0.4 ile 0.6 arası + 0.3,
0.1 ile 0.5 arası + 0.4.
2. Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı).
AÇIKLAMA:
TAM ile 0.4 arası ve + 0.1 ve altı.

D) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 4/10 ve daha aşağı olması.
AÇIKLAMA:
0.1 + 0.1 ile 0.3 arası,
0.2 + 0.1 ile 0.2 arası.
2. Bir gözün görme derecesi ne olursa olsun, diğer gözde görme yokluğu (Işık hissi olsa dahi)
AÇIKLAMA:
(P+P) TAM ile (P+P) arası.

ben msj atdım msj şu şekilde sizlerde atın çoğalalım

'bimer@basbakanlik.gov.tr'
SİZLERDE MSJ ATIN TEK KİŞİLİK OLACAK Bİ İŞ DEĞİL BEN ELİMDEN GELENİ YAPTIM ÜST ÜSTE ÇOK MSJ GÖNDERDİM SADECE Bİ SAYFADA OLAN MSJ SİZİİNLE PAYLŞICAM SİZLERDE MAİL ATARSANIZ BELKİ BU SENE GÜZEL SONUÇLAR ALABİLRİZ DÜŞEN RAPORLARIMIZ HAKKINDA

Kalıtsal monoküler olan 16 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin ekindeki EK-2 Özür Oranları Cetvelinde yer almamasından dolayı, monoküler bulunan kişiler sağlık kurulu raporu alırken mağduriyet yaşamaktadır.

Mağduriyetimizin önlenmesi adına monoküler bulunan kişilere verilecek özür oranlarının ilgili cetvele eklenmesini arz ve talep ederim.

Başbakanlık İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz dilekçeniz işleme alınmıştır.
Başvurunuz yasal sürede ilgili Kurum/Kuruluş tarafından değerlendirilip sonucu e-posta/posta aracılığıyla tarafınıza bildirilecektir.
İyi günler dileriz

Mjs ma cvp aldım çok memnun oldum, bilemiyorum benim gibi daha çok fazla msj atan vardır fakat derdim Rabbimin bizlere uygun gördüğü özrün
yaşamımızda elimizden alınan haklarımızla alakalı ben doğuştan tek göz görmeyen monoküler li bir vatandaşım ve bu sene de astigmatım oldu bunada rapor çıkmıyor sizden ricam
ilgili yerlere iletirseniz bu konuda tekrar hastahane ve maliye ye uygun bi düzenleme daha yapılırsa çok mutlu oluruz
ben ve benim gibi bu durumda olanlar adına yazıyorum teşekkür ederim.

saygılarımla …………

bende mail attım bakalım cevap ne olacak

aynen ya salliyorlar benim yuzde 90 kayip var ozamanki tegmen olursun dddi 2009 daki bakiyorim benden az olanlark almamjslar askere... 2009 muauene oldim yasa degimis bakalim ne oalcak

KKELEBEKK Tek gözün tamamen görmemesi muafiyet sebebidir. Bu bilgiyi nereden edindiniz ve kesin mi?

Üst Alt