Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözümden görme kaybı nedeniyle çürük raporu aldım. Emeklilik için ne yapmalıyım?

tosuntosun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm hocam ,ben 1991/1 tertıp, 69 gun askerlık yaptım daha sonra gata hastanesınde heyetten sol gozumde %90 gorme bozuklugu nedenıyle askerlıge elverıslı degıldır raporu aldım.erken emeklılık için ne yapmam gereklı hangı belgeler gereklı..2008 ssk gırıs tarıhım haylende sigortalı calısıyrum,şimdiden tesekkurler hocam

Öncelikle vergi indirimi için başvuru yapmalısınız. Ancak tek gözün tamamen görmemesine dahi verilen oran % 32 'dir. Sizin % 40 ve üzeri oran almanız gerekiyor ki en az üçüncü derece vergi indirimi alarak erken emeklilik hakkını elde edesiniz. Bunun için başka rahatsızlıklarınızda varsa onlarıda bildirin, çekinmeyin.

Erken emeklilik için öncelikle vergi indirimi hakkını kazanmış olmanız gerekiyor. İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

3. dereceden vergi indirimi ve 2008 SSK giriş ile;
2008_oncesi.PNG

20 yıl 4400 güne tabiisiniz.

Vergi indirimi hakkını kazanırsanız yıl ve prim günü şartlarınızı tamamladıktan sonra emeklilik için yapmanız gerekenler;
En son çalıştığın işyerinin bağlı olduğı İl/ilce sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvuracaksın. Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada matbu/hazır. Tek yapman gereken onları doldurmak.
Ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örnneği ve 2 de resim gerek. Bir de işvereni tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli

Üst Alt