Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözümü kaybettim. Engelli raporu nasıl alırım?

mertlgkt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese. Motosiklet kazasında sağ gözümü sinir hasarları yüzünden kaybettim. Sağ gözüm %100 görmüyor. Sol gözüm miyop astigmat. Alın kemiğim ve göz çukuru kemiğim kırıldı. Çenemde 2 yerinde kırık var. Fiksasyon vidası veyahut platin takılı. Engelli oranım kaç olur? Veyahut nasıl bu oranı %40 üzerine çekebilirim? Çünkü herhangi bir işe girebileceğimi düşünmüyorum. Fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Edit: Beyin kanaması geçirdim düzenli olarak baş ağrısı ve baş dönmesi çekiyorum.

2006 yılından önce tek göz görmemeye %42,2 veriliyordu fakat 2006 da engellilik ölçütlendirme tablosu değişti ve genelde %32 oran veriliyor.

Öncelikle çook geçmiş olsun kardeşim, benim bir gözüm doğuştan görmüyor diğer gözümde dereceli ve buna istinaden yüzde 32 rapor verildi, diğer sağlık sorunlarınla birlikte yüzde 40 ı inşallah geçersin, fazla zaman geçirmeden bi devlet hastanesinin sağlık kurulundan randevu al, geçirdiğin operasyonların raporlarını da yanın da muhakkak götür, tekrardan çook geçmiş olsun

herkese geçmiş olsun bende trafik kazası geçirdim ama 25 yıl oldu, tek göz için artık %40 rapor hayal 30 veya 32 alırsın diğer rahatsızlıklarda eklendiğinde /2 olarak hesaplandığından +%20 oranında daha ek oran alman gerekiyor,

Üst Alt