Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözümü kaybettim. İsteğe Bağlı Bağkurdan emekli olabilir miyim?

06asas06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SSK dan 1987 başlangıç 2186 günüm var. 33 aydır isteğe bağlı Bağkur yatırıyorum. Yurtdışında Sigortasız işte çalışırken gözümün birini 2 ay önce kaybettim. Malunen emekli olabilirmiyim , %kaç rapor olması gerekiyor ? Yardımınızı bekliyorum Şimdiden teşekkürler.

Olamazsınız. Malulen emeklilik için en az % 60 oran almanız gerekiyor. Tek göz kaybına ise % 32 verirler.

malülen emeklilik için 60 rapor almanız gerek tek göze 32 verilmekte ne malülen nede erken emekli ola bilirsiniz başka rahatsızlıklarınızda varsa %40 ve üstü rapor alırsanız engellilere tanınan erken emeklilik ten yarar lanırsınız tek gözden malülen emekli etmezler an cak vergi indirimiyle alabiliyorsanız %40 rapor ile erken emekli olursunuz şu şablona bakıp hesaplıya bilir siniz yıl tamam emeklilik için prim eksik egerki askerlik burda yaptı iseniz onuda borclana bilirsiniz piriminizi tamam lamak için
bagkur.PNG

Üst Alt