Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözün görmemesi ve psikoljik sıkıntılar %40 oranlı rapor almamı sağlar mı?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
zor kardesim bizlere oran verilmez artık bizi sapa sağlam yaptılar

arkadaşlar merhaba.

doguştan gelen bir göz rahatsızlığım var. bunun neticesinde geçtiğimiz 5 yıl içersinde iki kez retina yırtılmasındadan dolayı ameliyat oldum.. ama gecen bu yaz başı sağ gözümün görmesini tamamamen kaybettim.. ve yine o gözümde göz tansiyonu var.. gören gözümde ise hafif derece astigmat var..

bundan iki yıl öncede psikolojik nedenlerden dolayı yüz felci geçirdim ve düzeldim. daha sonraki süreçte iki kez yüz felci belirtilerini erken fark ettiğim ve hastaneye gidip seruum yediğim için atlattım. şimdi hala sinir sitresten dolayı ufak çaplı belirrtilerini hissediyorum. çözüm olarakta kafamı başka şeylere verip aklımdaki düşünceleri dağıtmak oluyor.. uyku sorun haline geliyor bu durumlarda. günde sadece 3-4 saat yatabiliyorum. bunun için ise hala bir doktora gitmedim.

size sorum şu olacak. anladığım kadarıyla tek gözün görmemesine %32 rapor verriliyor.. benim bassettiğim diğer sağlık sorunları bu oranı artırmaya yarar mı. ya da nasıl bir yol çizmeliym. yardımcı olursanız çok sevinirim.

İştahın nasıl? Hayattan zevk alma, yaşama isteği falan?

sitresli dönemde iştah aşırı artıyor. yaşama isteği ise bir aile sahibi olduğum için mecbur var.

Fikrimi soracak olursan bir uzmanla görüş derim en azından. Yasal prosedürü tam bilmiyorum ama belli bir dönemin üstünde tedavi alacaksan eğer bunun engelli raporuna dahil edilme ihtimali var süreli olarak.

uzman olarak kastettiğiniz kişi bir psikoloji doktorumu

Psikiyatrist veya psikolog olabilir.

Merhaba,
Benimde sağ gözüm retina yırtılması sonucu görme kaybı oluştu. Göz %32 oran verdi.
2014 yılında trafik kazası geçirdim, ortopedik24,Travmaya bağlı stres ilaçla kısmen tedavi edile bilen %30 oran verdi.
Göz%32+ortopedik%24+psikoloji%30 verdi emekli oldum.
Saygılar,

peki engelli raporualmak için hastaneye gittiğinizde bu travmaya bağlı stres için aldığınız ilaç tedavisine başlamışmıydınız.. yani diyorum ki bende öncesinden bi psikoloğa görünsem ve sıkıntılarımı anltsam ve odan sonra mı heyete gitsem

Ben rahatsız olduğum için önce tedavi oldum sonra rapor aldım.

48serkan

psikolog doktor değildir karıştırmayalım. Nöroloji ya da psikiyatri olabilir. Oran alabilmek için mutlaka öncelikle tedavi olun.

psikiyatri doktoruna gittim. ve durumumu anlattım.. secita 10 mg ve redepra 15 mg diye iki ilaç verdi.. 3 ay kullan bunları dedi. ve birbuçuk ay sonrada kontrole gel dedi.. bende bunları kullanıcam 3-5 ay sonrasında da raporun için heyete başvurucam

Selectra 100mg fayda görüceğinize inanıyorum.Beni rahatlattı.Aynı zamanda pisikolok tedavisi de uygulandı bana 20 seans çok faydasını gördüm.

Malum sonradan engelli olmak çok zor.

Üst Alt