Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözün komple görmemesi halinde engelli sayılacak rapor veriliyor mu?

Nazen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tek gözün komple görmemesi halinde engelli sayılacak rapor veriliyor mu?

Bilgisi olan var mı acaba

sadece tümörden dolayı gözün alınmasıyla %42 alabilirsin. onun dışında tek göz en fazla %32

Peki bu %32 lik sağlık raporu bi işe yarıyor mu

Hayır yaramaz ancak başka bir sağlık propleminiz varsa onuda ekletirseniz %47 gibi oran alırsanız baltazart tan %42 felan gelir ozaman engeli haklarından yararlanırsınız

tek gözün tamamen görmemesine alacağınız oran %32 dir
benim sol gözüm tamamen görmüyor ve ilave olarak diyabet ve hipertansiyon rahatsızlıklarımla birlikle %51 oran aldım. sizde raporunuzu eğer başka rahatsızlığınız varsa engellilik oranı olan %40 veya üzerinden çıkarabilirsiniz.
saygılarımla

Teşekkür ederm hepinize arkadaşlar. Uygulamayı çok saçma buldum % 40 çıkmak için ikinci hastalığımın olması mı gerekiyor sonuçta tek organım yok bu konuda bi düzenleme yapılması gerekir.Bimer e sağlık bakan lığına yazmak lazım 😔

Bu ülkede pek mantık aramamak lazım kolu bacağı olmayanlara %40 ın altında rapor verirler. Sağlam adamlara %50 - %60 verirler, Ufak bir rahatsızlığı olanı horgörüp kız vermezler anormal bir toplum ve ona görede toplum düzenleyicisi.

Bende de aynı problem var yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyorum BİMER'e yazdım 3 defa ama hep saçma sapan cevaplar veriliyor. Bu ülkede malesef %40'ın altında engelin varsa ne sakatsın ne de sağlam anyalayacağın hiçbirşey değilsin yaşayan bir ölü muamelesi görüyorsun...

bimere şikayet et kardeşim BİMER e-devlet den de başbakanlık bölümünden de bimer şikayet ede bilirsin

arkadaslar bende hastalikdan dolayi %52 aldim sol hicgörmüyor sag ise %80 görüyor ankaraya yolladim %32 düsürmüsler buyrun buradan yakin derlerya aynen oyle isde 2 sene oldu tekrar yollayacam memurlugu bekliyorum olmazsa emeklilik icin ugrasacam hepinize cok gecmis olsun

bu ankaradaki heyetin ben gözlerine sokuyumde acilsin nasil hesapliyorlar totoslar

benımde sol gozum hiç gormujyor %32 dıger hastalıgımdan dolayı %25 aldım suan %49 rapor var elimde maliyedende onaylı

Üst Alt