Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tek gözün komple görmemesi halinde engelli sayılacak rapor veriliyor mu?
Hayır yaramaz ancak başka bir sağlık propleminiz varsa onuda ekletirseniz %47 gibi oran alırsanız baltazart tan %42 felan gelir ozaman engeli haklarından yararlanırsınız
tek gözün tamamen görmemesine alacağınız oran %32 dir
benim sol gözüm tamamen görmüyor ve ilave olarak diyabet ve hipertansiyon rahatsızlıklarımla birlikle %51 oran aldım. sizde raporunuzu eğer başka rahatsızlığınız varsa engellilik oranı olan %40 veya üzerinden çıkarabilirsiniz.
saygılarımla
Teşekkür ederm hepinize arkadaşlar. Uygulamayı çok saçma buldum % 40 çıkmak için ikinci hastalığımın olması mı gerekiyor sonuçta tek organım yok bu konuda bi düzenleme yapılması gerekir.Bimer e sağlık bakan lığına yazmak lazım
Bu ülkede pek mantık aramamak lazım kolu bacağı olmayanlara %40 ın altında rapor verirler. Sağlam adamlara %50 - %60 verirler, Ufak bir rahatsızlığı olanı horgörüp kız vermezler anormal bir toplum ve ona görede toplum düzenleyicisi.
Bende de aynı problem var yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyorum BİMER'e yazdım 3 defa ama hep saçma sapan cevaplar veriliyor. Bu ülkede malesef %40'ın altında engelin varsa ne sakatsın ne de sağlam anyalayacağın hiçbirşey değilsin yaşayan bir ölü muamelesi görüyorsun...
arkadaslar bende hastalikdan dolayi %52 aldim sol hicgörmüyor sag ise %80 görüyor ankaraya yolladim %32 düsürmüsler buyrun buradan yakin derlerya aynen oyle isde 2 sene oldu tekrar yollayacam memurlugu bekliyorum olmazsa emeklilik icin ugrasacam hepinize cok gecmis olsun
bu ankaradaki heyetin ben gözlerine sokuyumde acilsin nasil hesapliyorlar totoslar