Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek hekim raporum engelli raporu alırken etkili olur mu?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
1 sene önce aldığım raporuma itiraz edeceğim. İl sağlık beni doğal olarak başka hastaneye gönderecek.
Şu an tedavi gördüğüm hastanedeki doktordan tek hekim raporu alıp onu gittiğim hastanedeki doktora versem o bunu değerlendirip oran verir mi?

Yalnız şu da var ki Hakem hastane
İlk raporu aldığım hastane durumunda. İl sağlık beni buraya tekrar gönderir mi acaba?

İlk olarak şunu diyebilirim, raporunuzu bir sene önce aldığınız için yeniden rapor alma yoluna da gidebilirsiniz yani illa ki itiraz değil. Önceki raporun üzerinden altı ay geçtiyse yeniden rapor almak için başvurabilirsiniz. Hastaneden aldığınız epikiriz tarzı şeyler de yeni hastanede yönlendirici olabilir, keza ben de öyle yapicam

Aradan 6 ay geçti evet. Ama birkaç kişinin dışında sorduğum birçok kişi aynı hastanede tekrar heyete giremeyeceğimi söylediler. Yani illa il sağlığa gidip raporuma itiraz etmem gerektiğini söylediler. Aynı hastaneye tekrar başvurulmuyor mu yani?
Benim durum şöyle
1 sene önce %28 lik rapor aldım. Diğer bir poliklinik oran vermedi ve tedavi sonrası verileceğini belirtti. Şimdi oran verse bile başka hastaneye gönderileceğim galiba? Nasıl olacak bakalım.

Hayır hayır, sizi yanlis yönlendiriyorlar, isterseniz forumda da araştırın, altı ay geçtiyse istediğiniz hastaneden yeniden rapor alabilirsiniz, itiraz süreci çok uzun, zaten hakkınız var bu yolu deneyin, rapor aldığıniz hastaneye sordunuz mu?

Ayrıca engel türünuz nedir acaba?

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür . Rapor aldığım hastanedekiler de farklı cvplar vermişlerdi. Ama tekrar soracağım. Engel türüm dil ve konuşma bozuklukları ( kekemelik ) bir de psikiyatri tanılı anksiyete bozukluğum var. Psikiyatrı tedavim devam ediyor şu an.
Aynı hastanede tekrar girsem il sağlığın yönetmeliğine aykırı bir durum işlemiş olmam dimi?

Benim forumdan okuduklarıma göre hayır. Ama diyelim ki yine size bu hastaneden alamazsın diyorlarsa siz de gidin heyet raporu veren başka bir hastaneye başvurun yeniden rapor almak için, ama itiraz yoluna gitmenize gerek yok, boşa zaman kaybı. Ben de aynısını yapicam şu an, altı ay doldu gidip yeniden basvurucam ama ben farklı ilde olduğum için önceki raporu aldığım hastaneye değil başka bir hastaneye basvuracagim. Psikolojik rahatsizliginiz belki süreli verilebilir ama siz hastaliklarinizi bütün detayları ile paylasin, her detayı anlatın doktorunuza.

O yüzden mı Ankara'da kaç tane hastaneyi aradık ve gelin veririz dediler, gazi üniversitesi hastanesi altı ayiniz dolmadiysa itiraz edin dedi...

Forumda bu konuda bir sürü paylaşım var...Daha bu hafta okudum,bulabilirsem onların linkini de paylasiym bari, doğru bilgi de büyük nimet...

Sonuçta şimdi ben aynı hastanede tekrar heyete girebililecek miyim , giremeyecek miyim? Bu konuda tecrübesi olan ?

Ben mesela önümüzdeki haftaya bi aksilik olmazsa yeniden alacağım, geçtiğimiz temmuz ayında Sivas'ta almıştım ordaki sağlık memuru tanıdığım bile öyle demişti, altı ay sonra yeniden alabilirsin altı ay sonra haber ver bana demişti, ordaki sağlık memurunun bilgisine daha çok güveniyorum, siz de yeniden rapor alabilirsiniz, rahat olun, doğru bilgi budur...

Veriyo tabi, yoksa adam beni niye cagirsin Ankara'dayım, raporu eksik verdiler, eksik değerlendirdiler tanilarimi, o zaman itiraz nedir onu da bilmiyodum zaten, sinirlendi doktorlara adam itiraz et de diyebilirdi, alti ay sonra ara beni dedi...Altı ayın dolduysa başvurabilir herkes...Doğru bilgi de büyük nimet gerçekten

Valla onu ben de bilmiyorum, sadece üniversite hastaneleri daha iyi olur diye üniversite hastanelerinden birine gidicem, sizin engel türünuz nedir, en son ne zaman rapor aldınız ve hangi hastaneden aldınız, paylaşabilir mısınız? Fulya83

Diğer soruların cevapları:( engel turunuzu de soyleseydiniz bari.. Fulya83

Üniversite hastaneleri listesi de var forumda bakabilirsiniz

Hakem hastane itiraz sürecinde karşınıza cikar. Ben pes ekinavarus um, bi ton başlık açtım ama net bir cevap veren olmadı, ben gibi durumları olanlar yüzde kırkı geçenler var, ben de o yüzden yine denemek istiyorum ama tabiki daha bilinçli şekilde, hicbiseyden haberim yoktu, şimdi daha güzel anlaticam derdimi ne verirse Allah verir. Özür oranı da %20

40A ne demek? Benimle aynı durumda olup da kırk üzeri alan var, hayırlısı.. Fulya83

Üniversite hastanesi daha çok ilgilenir dediler o yüzden ben universitehastanesine gidicem gerisi de hayırlısı olsin

Yani önümüzdeki hafta olabilir benim basvurum

Heyetiniz nasıl martta anlamadım? Ve heyet raporunuz cikmadiysa nasıl biliyosunuz otuzbeste kaldığını?

Yüzde on kadar daha olsa demek ki yetecek size balthazart a gore

Baltzarta göre beşten fazla lazım baltzart a göre hesaplama yöntemi var forumda aratip bakabilirsiniz

Dün aynı hastanede 2.kez heyete başvuru yaptım. Sorun çıkarmadılar, kabül edildi.

Üst Alt