Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulağı duymayan kişi malulen emekli olabilir mi?

daylah

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
merhaba benim kamuda çalışan bir arkadaşım var. tek kulağında duyma problemi yaşıyor .malulen emekli olabilir mi?

Tek kulağı duymayan kişi % 12 oran alır, ne malulen ne erken emekli olamaz. Ancak başka rahatsızlıklarıda varsa % 40'a tamamlayabilirse erken emekli olabilir.

kamuda malulen emeklilik süresi

merhaba;kamuda malulen emeklilik şartı 10 hizmet yılı diyor.Bu 10 yıl hizmet şartı sigortalılık süresimi yoksa 10 yıl bil fiil kamuda çalışmak anlamına mı geliyor?yani önceki ssk başlangıcının önemi varmı?

merhaba ; kamuda malullük için 10 yıllık hizmet süresi ve 1800 gün prim denmiyor mu? yoksa 10 yıllık hizmet süresi ve 3600 prim günü mü ?benim sigorta girişim 2005 , memuriyete girişim 2010 şimdi hizmet sürem 2015 te mi doluyor yoksa 2020 demi doluyor cevaplarsanız sevinirim.

2010 - ssk prim gün sayınız = emekliliğe temel hizmet başlangıç tarihiniz. Bu tarihten itibaren 10 yıl geçmeli.

2010 dan geriye doğru 450 gün ssk prim günü götürdüğümüz demi emeklilik temel hizmet başlangıç tarihim oluyor ? bana net başlangıç tarihi ni söylerseniz mutlu olurum .Allah Razı olsun .

Kamuda işçi iseniz şu şekilde olacak : gün/ay/2005+10 : gün/ay/2015 tarihinde prim şartını da yerine getiriyor iseniz 1800 gün, Kamuda memur iseniz o zaman Bülent abinin dediği gibi olacak, 2010- 401 gün (1 yıl 1 ay yapar) : kısaca 2009+2010 : 2019 yılında....

herhalde kamudan ayrılıp özel sektöre geçersem ozaman 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 güne prime tabi olurum .Birde anladığım kadarıyla kamuda olduğum sürece benim için engelli emekliliği ile malulen emeklilik arasında süre bakımından fazla bir fark yok .Bir önemli şeyde kamudayken uzun süreli (6 ay gibi) istirahat hakkı kullanıldığında bu süreler de 10 yıllık hizmet süresinin içinden sayılıyormu?

Üst Alt