Merhaba,
Pek çok yerde aratıp da tam olarak cevap alamadığımı birkaç sorum var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Önce genel bilgi vermek istiyorum:
1980 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 01.10.1998
Tek kulağım sağır. (4 yaşımda geçirdiğim bir havale, tek kulağımı kaybetmeme neden oldu)
2003 yılında askerlikten muaf oldum. Bu konuda 3 Askeri Hastaneden raporum var.
SSK prim gün sayım: 1502
Bağ-Kur prim gün sayım: 2490
Toplam: 3992
Şu anda isteğe bağlı Bağ-Kur ödemeye devam etmekteyim. Herhangi bir yerde çalışmıyorum.
Engellilik oranımla ilgili elimde güncel bir sağlık raporu şu anda yok.
Sorularım:
1. Tek kulak sağırlığı, %40 engellilik oranına denk geliyor mu?
2. Bağ-Kur'dan engelli (erken) emekli olabilmem için prim gün sayısı ve yaş / yıl bilgileri nelerdir?
3. Bu konudaki işlemlerimi ilk olarak nereden başlatmam gerekiyor ve hangi sırayla ilerlemeliyim?
Sorularıma ilişkin bilgi alabileceğim en doğru yerin bu site olduğunu yeni fark ettim. Bu konunun acemisiyim ve sorularımın dışında da bana yardımcı olacağını düşündüğünüz ek bilgiler varsa, beni aydınlatmanızı rica ederim. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Burak
Pek çok yerde aratıp da tam olarak cevap alamadığımı birkaç sorum var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Önce genel bilgi vermek istiyorum:
1980 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 01.10.1998
Tek kulağım sağır. (4 yaşımda geçirdiğim bir havale, tek kulağımı kaybetmeme neden oldu)
2003 yılında askerlikten muaf oldum. Bu konuda 3 Askeri Hastaneden raporum var.
SSK prim gün sayım: 1502
Bağ-Kur prim gün sayım: 2490
Toplam: 3992
Şu anda isteğe bağlı Bağ-Kur ödemeye devam etmekteyim. Herhangi bir yerde çalışmıyorum.
Engellilik oranımla ilgili elimde güncel bir sağlık raporu şu anda yok.
Sorularım:
1. Tek kulak sağırlığı, %40 engellilik oranına denk geliyor mu?
2. Bağ-Kur'dan engelli (erken) emekli olabilmem için prim gün sayısı ve yaş / yıl bilgileri nelerdir?
3. Bu konudaki işlemlerimi ilk olarak nereden başlatmam gerekiyor ve hangi sırayla ilerlemeliyim?
Sorularıma ilişkin bilgi alabileceğim en doğru yerin bu site olduğunu yeni fark ettim. Bu konunun acemisiyim ve sorularımın dışında da bana yardımcı olacağını düşündüğünüz ek bilgiler varsa, beni aydınlatmanızı rica ederim. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Burak