Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulağımda işitme kaybı var. Nasıl bir cihaz tercih etmeliyim?

nataV

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar doktorun söylediğine göre küçük yaşta ateşlenmeden dolayı işitme kaybım var tedavisi mümkün değil işitme cihazıda bi fayda etmez demişti hatta kulağın ölü demişti fakat ben yüksek sesleri titreşim olarak algılıyorum

bugünde işitme cihazı satan yere gittim ordaki abi sağolsun doktordan çok ilgilendi teste soktu sol kulağımda 73 db sağ kulak 10 db çıktı sağ kulağım normal ve kulak arkası cihaz denedim konuşma sesini dahi algılamaya başladım cihazı takınca tabi sol kulağımın içinde titreşim oluşuyor ve kafam dönüyor gibi oluyor sağ kulağımı kapattığımda sesi işitebiliyorum
acaba bu cihazın bana faydası varmıdır eğer varsa bu hissettiğim titreşimler ve sesi her duyduğumda baş dönmesi gibi olan şeyde geçermi

lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim

yatip kalkip allaha sukrederdim yerinizde olsam:(tek kulak neyine yetmiyor dicem ama insanlar oldukca daha cok istiyormus
normal duyan bi kulaginiz olduktan sonra isitme cihazindan gelen sesler sizi asla mutlu etmez dusuncem

Allaha Şükür ediyorum ama neden böyle dediğinizi bilmiyorum belki bilmediğiniz şeyler var hemen ön yargili olmayın cevabın için teşekkür ederim ama biraz daha detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim

yanlis anlasildim galiba. kendimle kiyasladim galiba:(afedersiniz.
bir kulagim koklear implant cikarilmasi sonucu kor sagir, isitme cihaziyle bile hic ses duymuyor.
obur kulagimda 95 100 db arasinda gidip geliyor:(bu kulakla isitme cihazindan gelen seslerle dudak okuyarak duyuyorum diyorum. size 73 db olan kulagi hic duymuyo dediginize sasirdim vede imrendim gipta ettim duymanisa on dan demistim.
ona ragmen kadin, cocuk konusmalarini cihaz takmadan az bucuk anliyorum. ama erkek seslerini hic duymuyorum cihazi takmayinca.
iste cihaz takmadan duydugum sesleri cok begeniyorum ama az geliyor sesler.ondan oturu cihazin sesini begenmeyeceginizi dusunuyorum saglam kulakli oldugunuzdan.

Kusura bakmayin sizi üzmek istemedim ama polis olmak istiyorun üniversite yi yeni bitirdim ve tek hayalim polis olmak allah hepimize şifa versin ya şimdi cihazi taktim kulagima ses geliyor ama titreşim olarak algliyorum belki alismadigimdan ama sesi algilamaya basladim acaba bana cihaz onerirmisiniz kirdiysam ozur dilerim yada bu sorunu 50 60 db le indirmek mümkün mü

Ateşli silah kullanmak sizin için ciddi risk. Zaten bir kulağınızda çok ileri derece işitme kaybı var. Silah kullandığınızda diğer kulakta da kalıcı işitme kaybının ortaya çıkması çok yüksek bir ihtimal. Bırakın polis olmayı, sizin askerlik yapmanız bile riskli.

Üst Alt