Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulağımda sinirsel işitme kaybı var. İşitme cihazı fayda eder mi?

Zero0

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Tek kulagımda sinirsel işitme kaybı var. Maalesef gün içinde çok sıkıntılar çekiyorum. Çalıştığım yerde ve daha doğrusu kimse bende işitme kaybı olduğunu bilmiyor 4-5 kişi hariç.

Konuya dönecek olursak benim sağ kulagımda 250 hz frekansta 50 db kayıp, 500 hz frekansta 60 db kayıp 1000 hz de 120 db kayıp ve 1000 üzeri frekansları duymamaktayım.

Sound recover (frekans kaydırma) teknelojisi ile 2000 hz 1000 hz gibi frekanstaki sesleri 500 hz frekansa çevirse duyabilir miyim? Değerli cevaplarınızı bekler sağlıklı günler dilerim.

Denemeden birşey diyemezsin.. Bazı insanlara işitme cihazı fayda etmiyorken, bazı insanlara fayda sağlayabilir..

Her sey aynı iken nasıl her insanda farklılık olabiliyor?

Cihazlar bildiğim kadarı ile sesleri sadece yükseltiyor. Frekans değiştirmediği için galiba kullansan bile duyamazsın.

Sound recovery bu koşulda ile yaramaz.
Cros cihaz denemeni öneririm. Bu cihazla kötü kulağa gelen sesler iyi kulağa yönlendirilerek işitme sağlanıyor.

Bana mantıklı gelmisti yinede doktora gidicem arkadaş sıkıldım tek taraflı duymaktan.

1000 hz ustu frekanslari 1000 hz ye sıkıştırıp seside 120 db arttirsa duyabilirim ve anlayabilirim heralde.

Neyse peki arkadaslar cros cihazı ile sesin hangi taraftan geldiğini ayirt edebilir miyim? Sonuçta yine tum sesler sağlıklı kulağıma gelecek

Mehmet Akşit

Cros cihazlarda sesin hangi taraftan geldigini ayirt edebiliyor muyuz hocam? Yani tum sesler 1 kulaga geliyor ise nasıl ayırt edecegiz?

Hocam son soruma geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Zero0
Seslerin tümü tek kulağa geldiği için yön bulma konusunda sorun yaşayabilirsin. Önce cihazı deneyip fikir sahibi olman lazım.
Hangi şehirdesin?

Mehmet Akşit

1000 hz de 100 db kayıp 1000 hz den sonrasını duymuyormus arkadas buna ragmen cros nası ıse yararmı
50 db ısıtme kayıplı bır kulak olduktan sonra dahada crosla mrosla ugrasmasa daha ıyı bence

Mehmet Akşit
Antalya

shukufe
Sanırım anladigim kadariyla her iki kulaga cihaz konuluyor, hasarlı kulaktan aldığı sesi saglam kulaga aktarıyor boylece her taraftan sesler duyuluyor ama sesin hangi taraftan geldiğini bilemeyecegim sanırım. Ama ilk once cros yerine sound recover deneyecegim ki kafamda soru isareti kalmasın.

valla sound recover dedigin sey phonak naidada var benim hayatim boyunca en nefret edip anlasamadigim cihaz:mad:odyocu odyocu gezip sinir harbine tutuldugum cihaz

en iyi diye sibel akcan hanima yaptirdigim ayarda bile tukuruk dolu yapis yapis gibi igrenc seslerden berbat oldugum cihaz ama en kullanilabilir ayarda oydu begenmeden daha iyisi olsun diye baskalarina gidince o ayarda bozulup kullanamadimdi naidayi

bende koklear implanttan sol kulagimi tamamen kaybedip bitek 95 db duyabilen biri olarak sizin konunuz ilgimi cektiginden yaziyorum cozum bulursaniz bende faydalanayim dicemya

tiz sesleri pese kaydirabiliyor daaaa pes sesleri tize kaydiramiyor galiba bu sound recover nanesi oda biz gibi pes seslerden fakirin isine yaramiyor galiba

ayrica 100 db den sonra isitme cihazi pekte ise yaramiyor

Cros cihazları nın fiyatı ne kadardır hocam? @Mehmet Akşit
shukufe

Allah yardımcın olsun kardeşim, umarım hayat dilediğin gibi olur, 95 db kulağın ile cihazla idare edebiliyor musun? Birde koklear implant ile kulaginizi nasil kaybettiniz?

Bir de evet dediginiz gibi sound recover ince sesleri kalına ceviriyor ama kalinlari inceye ceviremiyormus, sanırım sizin kaybiniz dusuk frekanslarda. Benim yuksek frekanslarda sıkıntı büyük, eger 1000 hz ustu sesleri 500 hz ye cevirebilen bir teklenoloji var ise tam benim isime yarar diye dusunuyorum cunku 500 hz de 50 60 db arası kaybım var.

Ömer hocam öncelikle geçmiş olsun. Aynı sıkıntının daha büyüğü benim oğlumda da var kendisi daha 9 yaşında sol kulağı tamamen duymuyor. Biz de çok doktor gezdik ve en son bir doktorun tavsiyesi ile cross aldık çok şükür şuanda yön tayini yapabiliyor. cross kulaklık kullanımı sağlam kulağada takıyorsunuz işitme kaybı olan kulaktan sesi alıp sağlam kulağa veriyor ve beyin bu işitmeyen kulaktan geldiğini algılıyor. Yani yön tayini yapabiliyorsunuz. Fiyatlarına gelince bizde doktorumuzun tavsiyesi ile bir üst modele geçeceğiz şuanda 9-10 bin arasında değişiyor. İhtiyacınız varsa ilan kısmında bende ilan verdim bakabilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun Allah şifanızı versin.

Üst Alt