Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulağımdaki işitme kaybı için nasıl bir işitme cihazı kullanmalıyım?

sado036

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.
ben de işitme cihazı almak istiyorum. tek kulakta iştime kaybı var.
odyo sonuçları : sol hava 65 db, kemik:60 db.
bugün starkey S Serisi IQ 11 CIC denedim, 2 saat kadar kullandım.
sizlerin tavsiyesi ne olur? lütfen cevap

Fiyatı ne kadar dediler size bu cihaza benzer sadece oticon agıl cic var bana göre fiyatı karşılaştırırsan bence starkey daha uygundur.

sadoooo senin isitme cihazlari hakkinda sagirlik hakkinda bilgin varmi;)
tek kulak neyine yetmiyor saglammis iste
doktorlar iki kulaktada isitme kaybi varsa hangi kulagin isitmesi iyiyse o kulaga cihaz veriyor bilesin
senin ya isirmemen ne oldugundan haberin yokyada canin bisilere sikilmis yada kendine is ariyor para coklugundan ne yapmaya bilmiyorsun :)

Sevgili Shukufe, bizler gibi her iki kulağında da ileri / çok ileri seviyede kaybı olanlar için tabiki en gelişmiş cihazları arayıp bulmak gerekiyor. Bazen onlar bile yeterli olamayabiliyor.

Ama işitme yetisini diğer insanlar gibi kullanmak isteyen sado06 arkadaşımızı da eleştirmemeliyiz bence.. Sanırım arkadaşımızın bir kulağında hiç kayıp yok diğerindeki kaybı da cihaz ile ekarte edip normal insanlar gibi duymak istiyor. Bu en doğal hakkı...

sado06 gelelim size;
Kulağınızda orta derecede bir kayıp var.. Bunun için oticon ya da phonak'ın orta derecede işitme kayıplarına uygun cihazlarını deneyebilir, hangisi ile daha rahat duyabiliyorsanız onu tercih etmelisiniz. Bu işitme kaybı değerlerine karşılık CIC yerine BTE tavsiye ederim.

İDİS | İdea İşitme Sistemleri | İşitme Cihazları | 444 43 47

Betaton İşitme Cihazları

shukufe; bu eleştirileri ilk yapan sen değilsin, bi bakıma da haklısın belki ama buna ihtiyacım olduğunu hissediyorum, sizin gibi olmasada ben de zorluklar çekiyorum. eleştirin için teşekkürler.
Anti-oksidan; orta derece işitme kaybı için CIC önermişlerdi, BTE'yi denemem gerekiyor. teşekkürler.
satlas; benim denediğin cihazın liste fiyatı 3.980 TL ama %30 indirim yaptılar yaklaşık 2700 TL dediler.
evet bu durumda BTE denemem gerekiyor galiba.bir debu fiyat sizce nasıl?
teşekkürler..

sado elestirmek kim ki :) sagirliktan anam aglamis valla:( sen cihazi taktikta iyi bir sekilde anladinmi
benim sana yazmam elestirmek degil 3 tane cihazima bi suru para veripte ise yaramadan cope gittigine
biz sagir milleti lafi dolandirmaya bilmeski
simdi aldigim cihazla sade ses duyuyorum anlama hic yok dudak okuyarak eh iste yasiyorum
bisuru para veriyorsun ama dogal duyan biri iscin cekilir dert degil bu isitme cihazi

4 bin TL'ye insanlar neredeyse kohlear implant ameliyatı olacaklar, bayinin verdiği liste fiyatına bakın...!

Size bu fiyatı veren hangi firma, cihazın markası ne merak ettim??

% 30 indirim yapıyorlarmış falan filan, babasının hayrına mı yapıyormuş indirimi sorsaydınız keşke..

Şu anda dünyanın en güçlü BTE cihazını kullanıyorum ve 2 sene önce 2 bin TL'ye aldım.

Teknoloji geliştikçe fiyatların düşmesini bekliyoruz ama paragöz bayiler buna da izin vermiyor.

İnternetten fiyat araştırması yapmadan ve bir kaç firmadan fiyat teklifi almadan cihaz almayın derim.

starkeyin en yeni serisiymis arkadasin degi sevgili antioksidan gene pahali degil
oticon agil icin 6 bin lira istiyorlar iyide bunun sonu yokki 5 yildan fazla kullanilamiyorki
tekrar tekrar o paralar icin omrumuz curiyecek elalem bi guzel yiyip yasarken dumayanlar isitme cihazi icin calisacak:confused: varmi otesi

sevgili shukufe; firmalar ben teknolojiyi küçülttüm kulağının içine yerleştirdim diyor, bayiler de kar marjını olabildiğince yüksek tutunca bu rakamlar çıkıyor karşımıza... artık sıkı bir pazarlık yapmadan hiçbir şey almamak lazım..

arkadaşlar merhaba
ben de yeni bir cihaz almayı düşünüyorum.Şu an kulağımdaki 10 senelik Alman markası Beltone.Analog cihaz.AMa artık kafi gelmiyor.Kalabalıkta insan sesini ayırt edemiyorum.Benim sizlerden öğrenmek istediğim dükkana gittiğimde neye dikkat etmeliyim?İşitme kaybım %60 ve yukarısı olsa gerek.Emin değilim.İki kulağımda da kayıp var ama ben tek cihaz almayı düşünüyrum.İkisi birden başımı ağrıtıyor.Bir de garip ki yutkunamıyorum ya da esnemekte zorlanıyorum..
starkey,bte,oticon,cic bunlarnedir? Aydınlatırsanız sevinirim.

hasarli kulagin konusmalari ayirt ediyormu mesela se, ce, te, gibi harfleri ayirt edebiliyormu eger iyiyse sadece bir ucuz ses yukselten kulak arkasi cihazda alabilirsiniz oticon bildigim en saglam markadir ama konusmalari tam ayirt edemiyorsa bir isi bilenden once yardim alin denemelerden gecin bazen bas lari falan size gore ayarlarlar

:eek:valla oticon saglam maglamdaa digerleri diil;mi genelde butuniyi markalar saglamdir
mesela benim resound canta 780d oyle saglam amaaa
ilk aldigim gumasti hicbir hizmet ayarlama yapamadi maalesef 1 yil gibi sonrada GAES sirketine satildi sessiz sedasiz burda sitede bilenlerden ogrendim gaese satildigini gittim gaese benim cihazi ayarlanmasi lazim diye odyometrist dedikleri bana senin isitme kaybina yetersiz baska spark vereyim diye kakalamaya ugrassada begenmedim sparki
aradan baya bi zaman gecince randevu alip tekrardan gittim sozde ilk gittigimde odyometrist yok dediler randevu verdigi zaman gelirmis
hadi gittik randevu cverdigi zaman
odyometrist dedikleri bi avur bi zavur biiki ayarlamaya ugrasti ara bi bana kizmak anlamiyorsun manasina soylenmekte ihmal etmedi
hicbirsey yapamadi daha kotu oldu ayarladigi begenmedim bari eski ayarina getir dedim nese oyle olduda
bana ne dese sen daha ne istiyosun iste ayarin iyi
oysa ben sesler zayif geliyor biraz daha yukselt demistim
bu canta 780 d yi biz bilemiyoruz filanca yerde arkadasla konusayim sen telefon nonu birakda haber verir tekrar ayarlarim diyo
aylardir beklememe ragmen ses soluk yok
cihazim bozuk olmamasina ragmen bu ayarlamayi beceremeyen gaesten bidaha cihaz almiycam
iste oticon burda iyi
firma degismiyor hep ayni firmalar
sattiklari cihazlara sahip olur hangi bayisine gidersek gidelim ayar islerinde yaya kalmayiz diye koklu oticondan alicam artik durmadan bayileri firmalari degisen markalardan illlallah

açıkcası ben kulak içi düşünüyorum.Birkaç araştırma yaptım internetten.Ve bugün odyemetriste gittim.Ölçümlerime göre her iki kulak 50-55 ds civarında kayıplı. kemik 5-10 arası imiş.Yani orta düzey çıktı.10 yıl öncekine göre çok az işitme kaybı var ve işin ilginç yanı cihazınn olduğu sağ kulak, sola göre daha az duyuyor.Çok ciddi bir fark yok ikisi arasında.Oticon markayı söyledim.Bana onunla aynı imalata sahip olan bernafon markayı söyledi.Yani arçelik-beko gibi diye belirtti.ikisi aynı firmaya aitmiş.Hatta kulagımın kalıbı alındı.Bir süreliğine deneme yapmayı planlıyorum.Beğenirsem alacağım.Odyemetristim starkeyin de iyi olduğunu belirtti.Ama kendilerinde yokmuş.Açıkcası aklım starkeye de takıldı.Ama bernafon da şunu gördüm.her türlü mekana göre programlamanız var ve çift kanal.(adına kanal mı deniyordu tam hatırlayamadım) YAni hem ince ses hem kalın sesleri ayırt eden iki özel ses ayırdedici var.Kumandayla programın bazı ayarlarında oynama yapabiliyorsun.İstersen bluetooth ekleyebiliyorsun.Bluetooth olması işime gelir açıkcası.modelin adını bilmiyorum.Kurum 450 TL ödüyormuş.Emekli vs olmadığım için %20 si vergi olarak kesiliyormuş.Kesintilerle birlikte maliyeti 3500 TL ye geliyor.Sizce nasıl?Gerçekten bernafon-oticon aynı mı?

ha bir de kulak arkası olanların genelde ileri işitme kayıpları için olduğunu belirtti.Mesela phonek in daha çok bu amaca hizmet ettiğini belirtti.biraz daha araştırma iyi olur sanırım.Bu arada ben ince sesleri algılayamıyorum.Çift kanal iyi olur benim için. Bİr de kulağın içinde görünmeyen SOUND markayı da denedim bugün.Ayar yapmadan taktım ve açıkcası pek de hoşuma gitmedi ve hem daha pahalı.Tek kanallıymış mesela.Bernafonun özellikleri daha fazla geldi.Zaten benim kulak yapıma da uymadı. En kısa yoldan en doğruya ulaşmak dileğimiz...

sayın shukufe
size de geçmiş olsun.dilerim dürüst bir satıcıya rastlarsınız.İnsanlarda Allah korkusu kalmamış.Bu arada satın alacağınız markayı yani oticonu model olarak söylerseniz ben de benim gittiğim odyemetriste fiyatını sorar fikir alışverisinde bulunabilirz.

Bernafon ve oticon aynı üst şirkete bağlı. Bernafon oticonun biraz daha az kaliteli ve daha uygun fiyatlı sürümüdür. Ancak fazla kalite farkı yoktur. Ben de bernafon kullandım. Kalite iyidir. Ancak tek bir cihaz için 3500 lira çok fazla. Bu paraya çok daha kaliteli cihaz alınır. Bence başka markalara da bakın. Antalyada varsa widex ve phonak markalarına da bakın. Bence 3500 lirayı bernafona vermek mantıklı olmaz. Hangi model bilebilseniz daha iyi yorum yaparız.

Phonak da sesleri ayırma sorunu için geliştirilen cihazlar var. Phonak da deneyin bence. Aslında işitme testinizi görmeden sağlıklı yorum yapamayız.

sayın çamlıca
bilgileriniz için teşekkür ederim.aslında 3500 TL deyince benim de içim gitmişti ama ne yapayım.Daha iyi bir yaşam standardı için herşeye hazırladım kendimi.ben modelini öğreneyim o halde.phonek acaba kaç yıllık bir marka?Oticon? widex de de bu ortama göre programlama,bluetooth, çift kanal vs özellikler var mı acaba?açıkcası benim en ihtiyaç hissettiğim nokta kalabalıkta insan sesini duyabilmek..en zorlandığım konu bu.Bazen yanımdaki tiz sesi duymazken, ta uzaktakı kalın sesi daha iyi algılıyorum.10 kafadan on ses...delirtiyor beni.. insanların ne dedğini anlayamıyorum.

Üst Alt