Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak işitme kaybı için verilen %12 oran doğru mu?

sercan26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm bn bişey sorcam bnm sağ kulagm duymuyor heyete girdim test yaptılar sağ kulakta 118 db solda 7 db çıktı verdikleri rapor yüzde 12 sizce dogrumu itiraz etmelimiym bilgi verirseniz sevinirm.

sağ kulak total neredeyse 20 falan ordan gelir yani çok şükür diğer kulağın sağlam iyi bak o kulağına sercan kardeşim .

bilgnzle aydınlattgnz içn tesekkürler ama sizcede haksızlık degilmi bu ne saglamsın nede engelli memurda olamıyorum!!

normal kulakta 15-20 dB kayıp olur amasizin 7 dB kayıp olan kulağınız maşallah radar gibi..

raporunuz % 40'ın altında olduğu için engelli memur olamazsınız ama bu durum sizin normal memur olmanıza kesinlikle engel değil...

askreriyeden cürük raporu verdiler ama yinede olabilirmıyım ?

askeriyeden çürük raporu almanız memur olmanıza neden engel olsun ki... memur olurken askerlik terhis belgesi mi isteniyor....

Aslında bende aynı dertten muzdaribim benim sol kulak tamamen gitti sayılır sag 60 db kayım ben de ne saglam ne engelli çalışıyorum ama çok zorlanıyorum duyma ve iletişim konusunda bu durumda ne yapavcagımı bulamadım hiç
fikri olan varsa beklerim

cannan senin raporun yüzde kaç?
bu kayıplarla % 40 alabilirsin gibi görünüyor...
% 40 aldıktan sonra vergi indirimi için başvurabilirsin..
vergi indirimi alırsan (memur olduğunu düşünerek yazıyorum) erken emekliliğin söz konusu olabilir...

hastalığımı ilk dönemlerinde buraya yazmıştım ama herkes %40 alamazsın dedi
doktorda öyle diyince bende ugraşmadım yani raporum yok zaten pirimde doluacak az kadı fakat yaşı beklemem gerekecek emekli olabilmem için 8 neye ihtiyacım var

tam sağırlık durumunda rapor % 52'dir... eğer konuşma bozukluğu da varsa bu oran % 60'a çıkabiliyor...

sizin konuşma bozukluğunuz olduğunu sanmıyorum, ama bir kulak hemen hemen total, diğeri 60 dB ise neden şansınızı denemiyorsunuz... belki 8 seneyi beklemeden emekli olacaksın... taş attın da kolun mu yoruldu..

hastalığımın başında çok ilgilendim bu durumla doktorum bni bu konularla ilgilenen bir memura gönderdi hastanede konuşşma bozuklugu yok teslerimi gösterdim hıç ugraşma dedi doktorda öyle diyince burdada arkadaşlar öyle dedi bende ugraşmadım ne biliyim çogunluk olmaz deyince yanlış anlamayın da yakın arkadaşım bana sen hassas bir insansın tamam getirileri var ama evraklarında engeli yazarsa sen kaldıramazsın cihazı bile takamıyorsun dedi. Haklıydda aniden gidince kulak kaybı kabullenemedim cihazda takmıyorum kulak içi aldım yetersiz geldi öyle işte bende ugraşmadım zor işde zaten

"hastalığımın başında" derken ne kadarlık bir süreyi kastediyorsunuz.
bu süre zarfında kaybınızda ilerleme oldu mu?
bu bir..

ikincisi, sağdan soldan size söylenenlerden bu kadar etkileniyorsanız demek ki gerçekten hassas bir yanınız var... ben de buna hayret ediyorum... yahu cihaz kullanmak sizin hayatınızda kalite yaratıyorsa yok dışardan görünüyormuş, yok herkes bakıyormuş takıntısı neden? ortopedik özürlü arkadaşlarım hiç yaşamasınlar o zaman... böyle düşünce mi olurmuş yahu...

gözü bozuk olanlar nasıl gözlük takıyorsa, kulağı bozuk olanlar da cihaz takıyorlar bu kadar basit... gözlük dışardan görünüyor diye miyop gözlerle dolaşmaya benziyor bu...

yazdıklarınızda haklısınız ama bu benim yapım denedim yapamadım yarım duymaya razıyım ama cihaz taamıyorum işte 3 sene oldu bu durumdayım ani işitme kaybı sonucu bu durumdayımen son kontrole gittiğimde degişen bırşey yokdu işitme degerleri aynıydı ilerleme yada gerileme yok du

Kardeşlerim gezerken burda gördümde lütfen cevap yazın askere gidemedim ama polis olabilirmiyim

Sizede gecmiş olsun dayzalker Bu durum benı uzuyor aslında ne ozurlu sayılıyoz ne de saglam işe giremiyorum dıger kulak zarar gormesın dıye iş yok rapor yok 2.kulagıda tamamen yok etmemızı beklıyorlar sanırım.

sagolun hepimize gecmiş olsun Rabbım şifamızı versın

Üst Alt