Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak işitme kaybı olması kamuda işe girmeme mani olur mu?

slovenya2016

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sözleşmeli personel olarak (idari işler) devlette işe başlayacağım. Tek kulağımda total işitme kaybı olduğu için askerlikten muaf oldum, işe başlayacağım yer de bunu biliyor ve mülakatta problem olmayacağını söylediler. Tam teşekküllü hastaneden heyet raporu istediler, KBB'de işitme kaybım olduğunu söyledim ve odyo ölçümü yapıldı, tek kulakta total işitme kaybı olduğunu onayladılar. Onun dışında başka bir problemim yok.

Benim sorum şu, bu durum heyet raporunda memur olmaya elverişsizdir diye bir şey çıkartır mı karşıma? Sekreterler girişimi memur olarak yaptı sözleşmeli personel diye bir seçenek olmadığı için... Heyet raporunu dört gözle bekliyorum ama dayanamayıp burada benzer tecrübesi olan var mı diye sormak istedim. Tek derdim sağlam raporu almak çünkü.

Teşekkürler.

slovenya2016 İşitme engelli olsa dahi "memur olmaya elverişsizdir" denmeyecektir. İşitme engelli memurlar var... Asker, polis, bekçi vs olmaya engel olabilir ama memıur olmaya engel olmayacaktır ki mülakatta engel olmayacağını söylemişler zaten size.

Merhabalar, çıkan sonucu buraya da yazmak istedim. Belki benim gibi başka birinin ileride ihtiyacı olursa diye...
'Keskin duyma ve yön ayrımı gerektiren işlerde çalışmamak şartıyla memur olur.' diye yazmışlar.

Üst Alt