Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak işitme kaybım var. Askere alınır mıyım?

krilenko

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benimde tek kulak duymuyor küçükken geçirdigim ateşli hastalıktan dolayı 2 hafta sonra şubeye başvurucam askerlık için..en son odyomda sol kulagım 110 db sag 15 db çıktı...askere alınırmıyım ??

Yusuf, muaf olursun gibi görünüyor. Askeri hastanede yapılacak testlere bağlı...

OturanBoğa;

etimesgut askeri hastanesıne sewk edildim bende p.tesi gidicem

en son odyo sonucum 115 db ...kemik: 65 db..muaf olma şansım varmı ?

merabalar..etimesgutta abr testine girsim 100 db ye eşik alınamadı orda kbb doktoru olmadıgından beni gataya sewk ettıler ..gata da adanaya sewk etmedı doktoru siwil oldugundan ve bana tekrar abr testi yaptılar bu defa 100 db ye eşik alındı..benden şimdi kulak emarı istedile ve KİMLİK ANALEZ BULGULAR :sOLDA TOTALE YAKIN İŞİTME KAYBI,ABR DE LATANS UZAMASI VAR.SOLDA CPA LEZYONU ?......YAZIYOR..sonucum ne olabılır bilen varmı ne yapmam gerekıyor bundan sonra..

Kesinlikle askerlikten muaf olduğunu söylemek istiyorum ama bu GATA ne yapacağı belli olmaz.

ama karıştı işte işler ...etimesgutta 100 desibele yanıt alınamadı ..ama gatada alındı..odyo testlerimın hepsi 120 +M yazıyor....kasım 8 de kulak emarı cekılıcem ve kan testi istedi..nolucak bilmiyorum...

Ben de senin yaşadıklarının bir benzerini yaşadım. Doğrusu ben kafama takmamıştım, numara yapmakla suçlanınca... Doğrudur ben numara yapıyorum öyleyse ne bekletiyorsunuz beni askere alın dedim ve askere sevk edildim. 99 gün askerlik yaptıktan sonra mecburen, hatta zorla teskere verdiler :)

Sen de kafana takma iş olacağına varır, henüz gençsin önünde koca bir hayat var. Yaşam tecrübene kaydedilmiş kıymetli sayfalar olarak kalacak bu yaşadıkların. Sabırlı ol.

inş..abr testleri aynı cıksaydı işlemlerim bitmişti 2 gun ustuste abr testımı yapılır anlamıyorum ki..etimesgutta yanıt alınmadı gatada alındı..gatadakı doktora uyumadan geldım dedım abr ye felan ..abr de sorun yok dıor..kulak emarına bakıp karar werıcekler sanırım...

nasıl olur iki abr testi farklı çıkar neye göre değerlendirecekler artık :S...doktorlar yerinde olsa muaftım şuan

abr testi gerçek işitme kaybını ortaya çıkaracak.normal odyo testind sende şüphelenmişler onun için abr testi istemişler

baho65;

zaten etimesguttaki abr testinde 100 db ye yanıt alınmadı..doktor olmadıgından gatartay sewk oldum ordada abr yaptılar bu defa yanıt alındı..kararsız kaldılar kulak emarı istediler benden..

Merhaba arkadaşlar,

Foruma yeni üye oldum. Nicedir takip ediyordum aslında. Şimdi iki gün önce tecil için ankara askerlik şubesine gittim sağ kulağımda geçirdiğim havale sonucu total işitme kaybı olduğunu söyledim. Onlar da beni Etimesgut'a sevk ettiler. Elimde Almanya'da bile gittiğim doktorların sonuçları var. 93'den beride Türkiye'deki düzenli odyo ölçüm sonuçlarım var.

Bugün odyo ölçümüne girdim.
Saf ses ortalaması: Sağ 110+ (Hava) 67+ (Kemik)
Sol: 10 (Hava) 7 (Kemik)

Sonra ABR testine alındım. Ancak bir türlü tam olarak uyuyamadım. Buna rağmen elime verilen sonuçta şöyle yazıyordu:
"Sağ kulakta 2-4 KHZ frekans aralığında 100dDHL'de eşik elde edilemedi."

Maalesef doktor bugün öğleden sonra ve pazartesi tüm gün olmadığı için sonucumu Salı günü götüreceğim bakması için. Odiyometrist bayan beni tedirgin etti ve tam derin uyuyamadım. Sizce bir etkisi olmuş mudur, yarı baygın bir vaziyette gibiydim ve test neredeyse 1 saat sürdü. Görevli bayan beni çok uğraştırdın diye üstüne üstlük bir de sitem etti.

Sizce ne derler arkadaşlar, fikir verirseniz çok sevinirim??

muaf olursun...benımde yanıt alınmamıştı ..sonucu göturdum doktor olmadıgından benı gataya sewk ettıler şanslısın...

etimesgutta ki ABR m de 100 db ye yanıt alınmadı ,gatada alındıgından dolayı askere gönderiliyorum :S....itiraz hakkım varmı yardımcı olabilirmisiniz ??

Bana bugun yine abr testi yapıldı ve 100 db ye yanıt alınamadı...

bugün sonucumu aldım heyete başvurdum p.tesi heyete çıkıcam....sonucumda..sol total işitme kaybı....askerliğe elverişli değildir yazıyordu...

ve muaf oldum..bilgi veren herkese çok teşekür ederim.....

Slm arkadaşlar yarın heyete gireceğim sizce ne soru sorarlar nasıl cevap vereyim benim sorunum sağ kulak duymuyor odyo testi 115 db abr testi 100 db e ses alınamadı .
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim...

Merhaba benim testimde bu . Askerlikten muaf olurmuyum acaba bu teste göre arkadaşlar?

IMG_1132.jpg

Üst Alt