Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak işitme kaybım var. Cihaz kullanabilir miyim? Tedavisi mümkün mü?

Şenocak93

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
17 yaşındayım ve yaklaşık 5-6 yaşlarımdan beri sol kulağımda işitme oranım %0.Yıllar önce doktora gittiğimde,test falan yaptırdığımda sorun tek kulak olunca cihaz da verilemediği,bir tedavi de uygulanamadığı söylenmişti.Acaba bilginiz var mı,cihaz kullanma imkanım ya da tedavi imkanım var mı ? Ve sizce tekrar muayene olmalı mıyım ? Şimdiden teşekkürler :)

kardeş aynı sorun bendede var aynı benimde 5 6 yaşlarında sol kulağımı kaybettim.tek kulağım da sensorinal işitme kaybı var bence cihaz kullan tek kulakla eğer çok gürültülü bir ortama gidersen onuda kaybedebilrsin cihaz kullanki o gürültülü ortam da kulağını korusun ben tavsiye ederim kanal içi al bi tane .

twilight, cevabın için teşekkür ederim.dikkate alıcam.. kgokce,sol kulağım hiç duymuyo,yani körkütük sağır.testi de uzun zaman önce yaptırdığım için sonuçlar nerde bilmiyorum.ama tekrar gidip test yaptırmayı düşünüyorum zaten

sencak bilimsel olarak doktor serrine ugramayan bide kulak zari siinirleri ors kemigi fasa fiso tam olan bi kulakta isitme kirintisi muhakkak azda olsa vardir

hic isitme testi yaptirmadan sakin umidini bozma
git olctur belki cok ileri isitme kayiplarina olan bi cihazla sesleri duyabilirsin o isitme yok dedigin kulakla

teşekkürler.yakında gidip test yaptırmayı düşünüyorum.umarım bi çözüm yolu vardır

Merhaba şenocak,
eğer tek tarafda total işitme kaybı kulak normal ise işitme cihazı kullanman doğru değildir. Ama eğer kaybı var olan kulağında yü:ksek de olsa ses alabliyorsan. Işitme eğirin doğrultusunda cihaz mümkündür. En azından sağlıklı kulağını yormadan koruyabilirsin.
Sonuç: Işitme eğrini görmek gerek kesin cevap için. Arkadaşlar kulak içi tavsiye ediyor ama doğru cihazı işitmen belirler.

selam kardeş bende yeni katıldım aranıza bendede sol kulağımda sensörinöral %100 işitme kaybı var sağ kulağımda sorun yok.işitme cihazları hakkında pek bilgim yok bana bilgi verirsen sevinirim

tek kulak işitme kaybı olan neden cihaz taksınki :D diğer kulağını koru yeter

mühendis kardeş gürültülü ortamlarda sıkıntı oluyor bide sesin nerden geldigini anlayamıyorsun...

arkadaşlar öncelikle hastanede test yaptırmanız gerekiyor,zaten cihaz kullanmanız gerekirse doktor size söyler,kulak içi güzel cihazlar var,çokta pahalı olmasına gerek yok,siizn kaybınıza hitap etsin yeterlidir.geçmiş olsun sizlere arkadaşlar...

Şenocak93;

merhaba, geçmiş olsun.. devlet bir kulağı normal sınırlarda olan ancak diğerinde böyle işitme kaybı olan hastanın cihaz bedelini ödemiyor ancak , gerçek test sonuçların önemli. Devlet ödemese bile önce senin bunu tecrübe etmen gerekli.. Eğer verim alabiliyorsan sonra cihaz temin etmeye yönelirsin. Ancak şunu söylemeliyim. Senin durumundaki insanların kulak sinirleri çok hasar görmüştür. İşitme reflexini kaybetmiştir. Dolayısıyla cihaz sana ses verse de senin kulağın bunları ses olarak algılayamayacaktır ve sadece gürültü duyacaksın anlamsızca. Üstelik çok çok yüksek bir ses basıncına maruz kalacağı için kulağının 1 tanesi , denge kaybı da olası ihtimal. Çünkü diğer kulağın normal sınırlarda.. Klasik bir cihazla geçinemezsin bence.. Benim fikrim gerçek test neticesinde implant araştırmasına gitmelisin... Emin ol aradığından daha fazla başarı elde edersin implantta.. Ben odyometristim. Bu bilgilerden yola çıkarak araştırma yapmanı tavsiye ederim arkadaşım.. sevgiler ))

tek kulak duyan icin isitme cihazini odemeyen olur vermeyen sgk koklear implati degil ameliyat doktor parasini bilerm vermez . betul hanim tavsiye ediyorsunuz ama odyometrist olarak bilmem bilginiz varmi.ingiltere cambridgede bu koklear implantin simultine edilmiz sesini duyan insanlara masal gibi dinletiyorlarmis:eek: bi dinyeyeydiniz, ki kulak sinirleriniz saglam insansiniz, bu halde duyan kulakla duydugun ses dururken koklear implantin sesine tahammul edermiydiniz

shukufe;
haklı olabilirsin shukufecim, ancak bir arayış içinde ise arkadaşımız , sıradan bir işitme cihazı ile asla mutlu olamaz bu kesin.. kemik yollarından işitmesi var ise , kemik implantı kullanabilme şansı var ve üstelik ameliyat olmadan önce sesi hastaya dinlettirilebiliyor. Kaldı ki ameliyat edilmeden dinlediği deneme ses kalitesinden çok daha net ve iyi bir ses dinliyor ameliyat sonrası. Kemik implantı ameliyat bile sayılmaz zaten 10 dk süren bir işlem. Belli ki arkadaşımız konuya dair bilgi istiyor, ben sadece araştırması konusunda yönlendirebilirim. İyi bir KBB doktoru olsaydım, gel uygun musun değil misin bakalım derdim ama diyemiyorum. Sadece alacağı havayolu klasik bir işitme cihazı ile verim alamayacağının ve alırsa parasının çöpe gideceğinin bilgisini verebiliyorum ))

Merhaba arkadaşlar, bende de sol kulakta işitme kaybı var, ancak bana ameliyat öneriyorlar,

ceremicem;
kemik iletimi diyorsunuz ama. kemik iletimi hava yolu ile duymak kadar verimli degil. birde az da olsa ameliyat bu. duyan tek kulaga suktermek varken kemik yollu isitmeyle duymayi tercih edebilecek varsa bilemem:eek:

kardeş meraba bendede sol kulagımda %100 sensörinöral işitme kaybı var .senin rahatsızlık sinirselmi acaba

merhaba çapa63 kardeş benim sol kulağımda sensörinöral 100% işitme kaybım var sağ kulağımda sorun yok.doktorlar çaresinin olmadığını söylediler.senin kulağındaki işitme sorunu nedir ameliyat felan diyorsun.

Üst Alt