Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak işitme kaybımdan dolayı askerlikten muaf olur muyum?

hknsrgl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb degerli forum yoneticileri ve uyeleri.Benim sizden bilgi almak istedigim konu sudur;Sag kulagim isitmiyor sol kulagim normal.Yapilan odyometri sonucu su sekilde:SAG: maskeli hava:120 dbSAG: maskeli kemik:70 dbSOL: maskeli hava :13 dbSOL: maskeli kemik: 3 dbTani : Sol normal isitme, sag cok ileri derecede SNİKBu degerlere gore askerlikten muaf olmam soz konusu mu?

Benzer durumda olupta muaf olan yada bu konuda bilgi sahibi olan degerli arkadaslar yada yoneticilerimiz varsa tecrubelerini paylasirsacok sevinirim.

Askerlik subesinden tecilimi bozdurup durumumu belirtipAdana askeri hastanesine sevkimi istemis bulunmaktayim. Bundan sonra beni neler bekliyor acaba cok merak ediyorum. Simdiden tesekkurler..

Askeri hastanede testleriniz yapılacak..
Önce odiyo testleri, sonra ABR testi..

Sağ kulağınızın çok ileri derecede duymadığı tespit edilirse askerlikten muaf olursunuz.
Bu da ABR testlerinde net olarak görünür. ABR testinde sizi uyutacaklar ve siz uyurken kulağınızın seslere verdiği tepki ölçülecek...

Cevabiniz icin cok tsk ederim merak ettigim bir diger konuda Benim universite ve devlet hastanesinde yaptirmis oldugum İki adet odyo testide birbirine yakin cikti acaba askeri hastanede Yapilacak olan odyo testinde farkli bir sonuc cikma ihtimali varmi? Odyoyu Gectik diyelim abr testinde acaba farklilik olabilirmi? Anladigim kadariyla Abr testi Odyo testini dogrulamak icin yapiliyor yani abr testinde yanilma olmaz..tesekkurler.

Evet evet, odyo testinde sizin butona basma zamanının farklılığına göre 3-5 desibel fark olabilir ama abr testi otomatik olarak yapıldığından fark olmaz, aynı çıkması lazım..

Bakalim artik hayirlisi hakkimizda. Dun Adana askeri hastanesindeydim ama kbb doktoru olmadigindan bu defada iskenderuna sevk ettiler. İskenderunda gerekli testler yapilabilecekmi acaba umarim ordanda ankaraya sevk cikmaz. Bu is baya ugrastiracak gibi beni.

kardeş öncelikle allah acil şifalar versin benim sağ kulak total yani 120db duymuyor sol kulak 58db 97sensinde izmir güzelyalı askeri hastanesin sevk oldum ordan ege ünifesiteye sevk yaptılar orda abr testine soktular oradaki tesste hiç birşey hatırlamıyorum ege üniversite bana yüzde62 özür raboruyla geriye sevk etti ve askerlikten muaf oldum

Evet uğraştıracak biraz, ben 6 sene önce ankara GATA da yaptırmıştım 3 günümü almıştı sabah akşam... bikaç test yapıyorlar tabiki yaklaşık değeri veriyorsa işitme durumunda sorun çıkmaz...

Acaba bu abr testini iskenderunda yapabilirlermi yoksa ordanda sevk cikarmi cunku calisiyorum ve izin durumu sıkıntı yaratabilir isyerinden. İnsallah iskenderunda biter butun islemler :( hic umidim yok ama. Bu arada ilgi gosterip cvp yazan tum arkadaslara tesekkur ediyorum cok saolun umarim hersey gonlunuzce olur.

Yarin sabah hayirlisiyla iskenderun askeri hastanesindeyim. Bakalim neler olacak. Gelecegim icin cok onemli bir virajdayim umarim hersey guzel olur . Gelismeleri yazacam...

Evet arkadaslar dusundugum gibi oldu ve iskenderundan ankara etimesguta sevk edildim tabi zaman kaybetmeden dun ankaraya gecip odyo ve abr testlerimi yaptirdim. Odyometri sonucu: sag kulak hava : 120 kemik : 67 . ABR sonucu: sag kulakta 2-4 khz araliginda 100 db de esik alinamadi. Simdi sadece heyete cikmak kaldi ve sanirim bu sonuclara gore muaf oldum ??? Bayram sonrasi heyete gircem hayirlisiyla.

Ewet arkadaslar suan itibariyle barista elverissiz seferde askerlik yapar karariyla heyetten cikmis bulunmaktayim. Tum bu surecte bana bilgi ve ilgileriyle yardimci olmaya calisan herkese cok tesekkur ediyorum. Allah herkesin gonlune gore versin.

Hayırlı olsun.. 15 ay kazancınızı en iyi şekilde değerlendirirsiniz umarım...

Üst Alt