Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak işitme kaybından dolayı askerlikten muaf olunur mu?

AliKarakoc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Daha önce bu soru çok sorulmuş biliyorum fakat ben tam istediğim cevabı bulamadım .

Sağ kulağım doğuştan sağır, hiç duymuyor %100 işitme kaybı var . Sol kulak iyi duyor onda bir problem yok askerlikten muaf olurmuyum ?

Çürük raporu alabilirmiyim kimisi alırsın diyor, kimisi geri hizmet yaparsın diyor kafam iyice karıştı son çarem sizsiniz net bir cevap istiyorum .

çürük raporu alabilirmiyim şimdiden cevap veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum .

hayırlı ramazanlar.

Sağ kulağının hiç duymaması , askerliğini yapamıyacak düzeyde olabileceğini sanıyormusun. Ben şahsen sanmıyorum. Sen yinede duyuyorsun.Sol kulak duyduğu için muaf tutulman kritik.

çürüğe ayrılırsın merak etme tek kulak duymuyorsa asker olamazsın mantıken nöbetde :) ne yapacan demi
çürüğe ayrılırsın hemen al bence ısrar etme askere gideyim diye benim gibi pişman olursun

Alikarakoc;

Askerlik şubesine gittiğinde, askeri hastaneden elverişsiz raporu aldığında, konuyu bilgilendir.

arkadaşım benımde sol kulakta işitme kaybım var 1999 yıldında çürük aldım samsun askeri hastanesinden sen muracatlarını yap odyu çekilir ve değerlendirildikten sonra çürük alırsın bülent abinin dediği gib askerlikten muaf olursun.

Sağ kulakta total işitme kaybı olan 100% çürük alır. Ben çürük raporumu aldım.

İşitme kaybından dolayı askerlikten muafiyet işlemleri

Kendimi bildim bileli sol kulağım duymaz, çok az duyarım. Sağ kulağım olmasa tamamen sağırım diyebilirim. Sol kulağımdan 11 sene önce oldum ve sol kulak zarımın eridiği söylendi. Ameliyat eden doktor ileride askerlikten muaf olacağımı belirtmişti. Ameliyat olduğum nedenden dolayı sürekli olarak nükseden bir kulağımda akıntım var. Bende bu rahatsızlıktan dolayı 1 hafta önce doktora gittim, odyometri testi yaptı ve doktora askerlikten muaf olup olamayacağımı sordum. Doktor da askerlikten muaf olduğumu söyledi ve doktor benimle benzer şikayetten dolayı gelenleri hastane muaf olduğumu belirten rapor verdiklerini ifade etti. Bende e-yoklama başlatıp aile hekiminden hastaneye sevk edildim ve hastanede işlemleri başlattım. Bu kez 1 hafta önce muayene eden doktor değil de başka bir doktor muayene etti ve o doktor askerlikten muaf olmadığımı söyledi. Sonrasında İlk gittiğim doktor ile tekrar konuştum ve iki doktor kendi arasında konuyu tartıştı ve doktorun fikri değiştirilemedi. Aynı hastanenin içinde ki aynı branşta ki iki doktor farklı şeyler söylüyor. Doktor itiraz edebileceğimi ve farklı bir hastaneden rapor alabileceğimi söyledi. İtiraz nasıl yapılıyor ve sizce şimdi yapmam gereken işlem nedir?
(İşitme Kaybı sonuçlarını aşağıya bırakıyorum.)

SAF SES ORTALAMASI
Hava İletimi Kemik İletimi
Sol Kulak 74 dB 41 dB
Sağ Kulak 16 dB 8 dB

Uzun bir yazı oldu,yardımcı olan herkese teşekkürler.

Üst Alt