Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulak total işitme kaybı ve fazla kilo ile askerlikten muaf olur muyum?

ustad200

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
https://i.hizliresim.com/kMMZbq.jpg

konu : bu işitme testine göre muaf olurmuyum.

merhaba arkadaşlar sağ kulağım hiç duymuyor.Asal yoklamayı yapıp Tecili bozdum aile hekimine gittim sonra aile hekimi şehir hastanesine sevketti. İşitme testini yaptırdım yukarda yüklediğim fotoda mevcuttur.Heyet Kbb doktoru askerlik yapamazsın dedi . bera testi de istemedi..ayrıca kiloluyum sadece aile hekimi boy ve kiloyu ölçtü sevke boy/kilo uyumsuz yazmış .Hastanede diyetisyen boy :181 kilo 118 olarak ölçtü.evrakları sağlık kurulan teslim ettim sonuç ne olur sizce.

Tek kulakta total işitme kaybın var ise kesinlikle muaf olursun.

Tek kulak total işitme kaybı sonucu askerlik durumu ne olur?

merhaba..tek kulak total işitme kaybım var . askerlik için yetkili şehir hastanesine sevkedildim orda odyo testi yapıldı. sol 15 db sağ 106 db. doktora bera testi yapılması erektiğini söyledim ve ısrar ettim yaptırmadı.gerek olamdığını ve değerlerin ortada olduğunu söyledi.Heyete çıktım ÇÜRÜKSÜN(zoruma gitti açıkçası sanki benim suçummuş tek kulak olmak ) dedi Dosyam Msb den geri dönermi ?

Elverişli değildir raporu kaç ayda e-devlete yansır ?

Merhaba arkadaşlar

1,5 ay önce askerlik için elverişli değil raporu verdiler. şubeye teslim ettim.sıstemde onay bekleme yazıyor. kaç ay sürer onaylanması.

ustad200

E-devlete ne zaman yansır bilmiyorum ama bunu dert etme. İşlem yapıldıysa bitmiştir.

OturanBoğa

19 b f3 e göre muaf oldum ( bu maddeye göre bera testi şart yazıyor yönetmelikte.) ama heyet kbb ye israr ettim yaptırmadı gerek yok dedi. dosyam geri dönermi acaba okul okuyorum sınavlar vs. stres yaptım anlayacağınız.

merhaba Arkadaşlar
Bir sene önce Sağ kulak total işitme kaybından muaf oldum. odyolojide sağ kulak 106 sol 15 , bera testinde sağ kulak:100db sol kulak : 15 ve boy-kilo uyuşumsuzluğundan heyet elverişsiz raporu verdi. ancak raporumun hastaneye hatalı olduğundan dolayı geri dönmüş . pazartesi günü tekrar hastaneye gidicem sizce muaf etmeyeceklermi ?

Üst Alt