Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek kulakta işitme kaybı ve askerlik işlemleri?

bekir1071

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba forumda bununla ilgili konuların hemen hemen hepsini okudum.Kendimi bildim bileli sağ kulağım hiç duymuyor.Şimdi kendi durumumu da paylaşayım ve yorumlarınızı alayım arkadaşlar.

odyo:

Sağ Kulak:
Hava:120+ db
Kemik:73 db

Sol Kulak:
Hava:17db
Kemik:17db

Solda saf ses ortalaması normal,ancak sağda çok ileri derecede mixt tip işitme kaybı saptandı.

Bu sonuçlara göre Etimesgut Asker Hastanesine sevk edildim.Buradan nasıl bir sonuç çıkar acaba?Bu arada Adana Asker Hastanesindeki doktor H90.4 Sensorinöral işitme kaybı,tek taraflı olup diğer kulakta işitme azalmamış şeklinde tanı koymuş.

Tek kulak 100 dB üzeri kayıplarda muaf olunur. Durumunuz buna uygun görünüyor.

Teşekkürler umarım öyle olur.Yoksa gerçekten tek kulakla zor.

Bir de bir şey daha merak ediyorum.Bu konuda Etimesgut'taki yaklaşım nasıl acaba?Daha önce giden var mı?

evet arkadaşlar dün etimesguta gittim.odyo testi aynen burda yazdığım gibi çıktı.Ancak abr de 100 dbhl de cevap alındı çıktı.Bu sonuç neden böyle oldu anlamıyorum.Ama iğneye rağmen hiç uyumadım etkilemiş olabilir mi?

Üst Alt