Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek pencereli yeni yüzyıl [O an]

reco61

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
1999 yılındaki güneş tutulmasını hatırlayan vardır mutlaka, ülkemizden o yüzyılın son güneş tutulması çok güzel görünebiliyordu bizimde fındık ayıydı fındık toplarken o muhteşem olay gerçekleşmiş; ikindi vakti heryer kapkaranlık olmuştu bununla beraber o sene çok kehanet sölenmişti çıplak gözle bakmayın kör olursunuz, hayatınız aniden değişir gibi furyalar vardı, hatta özel gözlük bile yapmışlardı.Bende o zamanki çocukla aklımca tek gözümü kapatıp öyle bakmıştım o muhteşem doğa olayına olursa gözümün teki kör olsun diye.

13 yaşındaydım. Çocukluktan gençliğe yeni yeni adım atıyordum .O sene bir yüzyılı bitirmiş diğer bir yüzyıla başlıyorduk yeni bir yüzyılda herşey yeni olacaktı.Yapılmakta olan yeni evimize taşınacaktık, o çok sevdiğim tahta kokulu evimizden ayrılacaktık (o zaman hiç sevmezdim). O zamanlar babam bana ilk defa silah kullandırmıştı yeni aldığı silahı yeni ev yapılırken her beton döküldüğünde atıyorduk.Hatta o zamanlar ilk kez aşık olmuştum.Orta sondaki matematik hocam Berna’ya olan aşkımı kalbime bile gömmüştüm artık kendimi yenileyip sıfırlayıp derslere çalışmam gerekiyordu önümde 3 sene sonra üniversite sınavı vardı ve ben onu kazanıp kalbime gömdüğüm aşkımın yanına gidecektim bekle beni diyecektim (işte ozamanki çocuk aklımJ)

1999 senesinden sonraki yaz o seneden kalan fındık odunlarını abimle ben gidip alacaktık. Sabah annemi gönderip biz Cuma Namazından sonra geliriz dedik ve Cumadan erken çıkıp üztümüzü değişmek için eve geldik abim ‘’atıştırmalık bişi hazırlayayım’’ dedi. Ben de odaya üstümü değişmeye gittim nedense aklıma babamın silahı geldi ve kapının üstündeki tahtaların arasına saklanmış silahı çıkarıp başladım oynamaya oynarken silah patladı ve güneş tutulmasına baktığım gözümü benden o saniye içinde alıp gitmişti, geride bıraktığı izlerde cabası, bir anda benden geçmişimi almıştı O kurşun. Artık yeni yüzyıla tek pencerelerden bakacaktım.
Senelerce kendimi suçaldım suçaldıkça hayallerimden 1 adım daha uzaklaştım uzaklaştıkça isyan ettim ve küçük şehrimde bu olay olduktan 1 sene sonra Berna hocamla karşılaştım ama yüzüne bakmaya bile cesaret edemedim. ( hala onu uzaktan takip etmeye çalışıyorum bir gün özür dilemeye gidicem yanına ). Yurtta kaldığım için ailemin de mutsuzluğumdan haberi olmuyordu buda benim için iyi oluyordu. Hep içime atıyordum.2 sene boyunca Başım ayaklarımın önünde yürürdüm sokaklarda, taki arkadaşın kaldır kafanıda insanların suratına bak diyene kadar. Kaldırdım kafamı lanet ettim yeni yüzyıla. Baktım olacak gibi değil kendime zarar veriyorum hayatımda çok önemli bir dönemi kaybettim artık geri de gelmeyecek biliyorum dedim. Başladım üni. Sınavlarına çalışmaya ve kazandım ama hala yaşadığım çoğu şeyden zevk alamıyorum, geçmişimi arıyorum.Mutlu bir insanım bu nasıl bi çelişki bunu bana biri anlatsın(yoksa içime attıklarımı beni arıyor )

Saygılarımla...

reco 61 özveriyle yazmış olduğun hayatından bir kesiti bütün çıplaklığı ile çekinmeden apaçık yazmışın .bu bir kendine olan özgüvenin kanıtıdır.çoçukken yapılan ve büyüklerin bir gurur ve şeref abidesi gibi gördüğü ""delikli demir"" bir zaman sonra onarılması imkansız hikayelere sebeb olabiliyor.ne yazıkki senin hikaye mutlu son ile bitmiyor...lakin BİR YARADAN ve BİR YARADILAN VAR bu ikileme inançın varsa bu olay imtihan dünyasında kişiye özel bir sınav dır..bu sınavı kazanmakta kaybetmekte kişinin kendine olan inançına ve özgüvenine bağlıdır..
birde insan aklından geçen bir dürtüyü devamlı tekrarlarsa başına gelirmiş derler,bende aynı dertten muzdaribim .elektrikçiyim direkten düşersem ne olurum diye aklımda geçerdi sonunda omirilik felçlisi olarak hayata 8 senedir devam ediyorum.
o yüzden akıllandım karışma ALLAH ın işine diye kendimce karar aldım.
sen ALLAH dan bir gözünü kaybetsende yaşama şeklin bana bakarar 100%99.9 çok çok iyi..birdefa her işini kendin yapıyorsun kimselere muhtaç değilsin burada çok şanslı olduğun apaçık ortada ya ben bez kullanıyorum sonda ile idrarımı yapıyorum,yatağımda tek başıma her şeye muhtaç yatıyorum.birisi su verirse içebilirim yoksa beklemek zorundayım...
şimdi içinde bulundğun çıkmazı beni ve seni karşılaştırarak akıllı bir karala bana cevabını yaz....
not: gençlik aşkı okul aşkı berna hoca gibi birine aşık olmayı bir sen yaşamıyorsun,ben 46 yaşındayım ben de yaşadım.yaşamadım diyen yalan söyler ama bunlar gelip gecen bir olaydır.bunları kafana takma buda geçer alışmalısın dayanmalısın sakın üzülme diye şarkısını bile yapmışlar...
ben seni sen beni tanımıyoruz lakin ortak dertliler olarak ben her zaman senin yanındayım .özelimden ,facabooktan veya tel.ile dahi 24 saat sana dert ortağı olurum elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım...
sayğılarımla,inşaallah birazda olsa derdine merhem olabildimse ne mutlu bana....

Öyle doğal içten anlatmışsınız ki. Geçmişte kalan şeyleri inadına geride bırakıp kafamız dik yürümeliyiz yinede. Aramıza hoşgeldiniz...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Talihsiz kötü bir kaza geçirmişsiniz. Sizin de dediğiniz gibi herşey geride kaldı. Bundan sonraki yaşamınızda mutlu bir ömür diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

ilk önce aramıza hoşgeldin değer bu güzel paylaşım için de teşekkürler..
geçmişe değil, geleceğe güzel bir şekilde bakmanız dileğiyle..

öncelikle çok geçmiş olsun yaşadıklarımız ya kendi hatalarımız yada başkalarının hatalarını ömür boyu çekmek değilmidir zaten.ama olan olmuştur birkere.geçmişle yaşamayı bırakıp herzaman önümüze bakıcaz sahip olduğumuz şeyler doğrulusunda hayatımızı idame edicez

Ben bu şükürcülük olayını hiç anlamıyorum.. Yani şükret senden daha beterleri var diyor artı birde örnekliyorsunuz.. Şimdi biri çıkıp ben yemeğimi kendim yiyemiyorum,ben tuvalete tek başıma gidemiyorum vs. deyip çıksa "birilerine göre beterin beteri durumunda olan biri yani" ona ne diyeceksiniz çok merak ediyorum? Bari örnek vermeyin yahu! Birilerinin bakımına yardımına ihtiyac duyanları nasıl teselli edeceksiniz?

Ah bu ezberler vaah bu ezberler diyesi geliyor insanın..:) Art niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama nahoş bir durum değil mi bu? Bu ezberlerimizden kurtulsak ne güzel olurdu..:)

Geçmiş olsun arkadaşım.. Bu tür sıkıntıların tesellesi yok sen tek başına başedeceksin önce kendin sindireceksin kendi içinde çözeceksin düğümleri sonrasıda gelecek inşallah çorap söküğü gibi..:)

sizinle polemiğe girmeye gerek duymuyorum.ben art niyetli değilim ama siz art niyet arayan ve polemiği seven birisiniz galiba.sizin iç dünyanıza sahte ve ezber gelen bazı sözler kimilerine gerçek gelebilir..sizin doğrunuz size,benim doğrum bana.inanan insan şükürcülük yapmaz,gerçekten şükreder.

İki penceresi olanların göremediklerini bence siz tek pencereden görüyorsunuz.zaman zaman her insan gel-git yaşar.Bu bazen bizden kaynaklanmaz.Toplumun bize bakış açısı kendimize olan öz güvenimizi zedeler...O anlarda önemli olan yani kendimizi kötü hissettiğimiz ya da hissettirildiğimiz anlarda kendi iç sesinizi dinleyin...

Sizin kendinizle yaptığınız sohbet bence toplumun oluşturduğu ya da içinizde anlamsız oluşan mutsuzluğun nedenini bulmanızı ve çıkış anahtarını elinize vermenizi sağlayacaktır..

Zaman zaman kendimizden hoşnut olmadığımız zamanlarda da mutsuz oluruz..Kendimizi yetersiz hissettiğimiz her nokta bizleri içine alır ve üzer,ezer...Ama biliniz ki düştüğümüz bu durumdan bizi çıkaracak olan yine bizleriz...

Kendinizi yalnız hissetmeyin...Her insan ara ara kendisiyle kavga eder..savaş verir..

ben eminim ki siz pencerenizden yaşama çok güzel bakıyorsunuz...bazen bakışlarınız kırılsa da bu hep böyle devam etmez..Bunun için kendinize kendinizi ispat edin....Üniversite sınavına hazırlanma kararınız buna örnektir...ya da bir sosyal faaliyette kendinizi ifade edebiliseniz ..yani önemli olan kendinizi sevebileceğiniz yönlerinizi ortaya çıkarmaktır...

Siz kendinizi severseniz kendi içinizde kendinizi değerli kılarsanız verdiğiniz savaş sizin barışınız olacaktır..sanmayın ki tek savaşla yaşamınızı düzene sokacaksınız...Savaşlar yaşam boyudur...Olmazsa zaten yaşam yenilenmez...siz bence yaptığınız paylaşımla kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz...yaşamı kendi renklerinizle boyayacağınıza inanıyorum

Vaktinizi harcayıp okuyup yorumladığınız ve güzel önerileriniz için
hepinize teşekkür ederim

Şunada açıklık getirmek istiyorum eminimki benden çok daha kötü durumda olanlar vardır kesinlikle onlarla kendimi kıyaslayamam
Ben sadece duygularımı aktarmaya çalıştım

Sizden ricam sizde kıyaslamayın

çünkü bu benim pencerem

haklısın.bu senin penceren ve senin duyguların..bazılarına ezber gelebilir ama hayat herşeye rağmen devam ediyor.hayatın acıları,zorlukları umarım hiç bir zaman seni yıldırmaz ve her zaman galip gelen sen olursun.

Geçmiş olsun kardeşim...
Keşke zamanı geri alabilme ve o ana geri dönebilme imkanımız olsaydı ve herşeye yeniden başlasaydık ama olmuyor maalesef... o vakit yapmamız gereken ne? Durumumuzu kabullenip şu üçgünlük dünyayı azami mutlu bi şekilde yaşamak..
Kafanı kaldırıp insanların yüzüne bakmaya başlamışsan demekki ilk adımı atmışsın gerisinide getirirsin inşallah...

öyküekin;
Bizim çoğumuz bize bir şans verildiğinde iş haytında bir çok şeyi herkesten iyi yaptığımızı ispatlayabiliriz.Üni. sınavı buna örnek olabilir ama sorun şu sosyal faliyetlerde ortaya çıkıyor ben kaldığım yurdun amatör tiyatrosunda ışıkcılık görevi yapıyorum ve en iyi şekilde icra ettiğimi düşünüyorum.Tiyatronun bütün çalışmalarına katılıyorum heleki bir çalışma varki o beni çok etkiliyor.Birbirinizin karşısına geçip karşınızdakini ayna gibi kullanıp duygularınızı bakışlarınızla ve mimiklerinizle ifade etme çalışması.İşte o çalışmada kimin sizin hakkınızda ne düşündüğünü anlıyorsunuz ve ben hala bana acınası bakmayan bir insana rastlamadım:).Sonra çalışma bittiğinde kırıldığımı kimseye belli etmeden kulubeme geçip içimden ''benim yerim burası'' diyorum ama bazıları saolsun o çalışmada beni kırmamak için karşıma geçmek istiyorlar.Bende şebeklik yapıp:p onları o düşüncelerinden elimden geldiğince uzaklaştırmaya çalışıyorum:).

İşte sorun diğer insanlarla ilişkide yani sosyal ilişkilerde başlıyor bir bakışta oradaki insanların sana bakış açısının farklı olduğunu anlıyorsun heleki gözlerin deki o acınası bakışı anlamamak imkansız sizin onların gözünde acınası bir varlık olduğunuzu size hissettiriyorlar.Eminim ki bu duyguyu yaşayan benimki gibi çok insan vardır.Ne yazıkki toplumumuzun bir çoğunun bakış açısı böle böle böle:cool:.

Bence bizim kendi kendimize bişiler ispat etmek gibi bir proplemimiz yok
toplumun bizi analamadaki bir proplemi var

aLaimisema;
teşekürler arkadaşlar
Hele şükür beni anlayan biri çıktı....
bu duygu tam anlamıyla mutsuzuk değil

Hani çoçukken kuyulu oynardık her bir kuyuda 6tane taş(biz fındık koyardık) 3 kuyu bir tarafta 3 kuyu bir tarafta biri kuyusundaki taşları alıp diğer kuyuları gezer 2 li 4 lı 6lı olanları alınırdı ve afiyetle yenirdi.Buda çok büyük bir haz ve mutluluk verirdi fakat fındık olmayınca onun kadar haz ve mutluluk vermezdi keşke fındık olsa derdik

heralde böle bişi olsa gerek bu duygu :rolleyes:

o balkon paslanmamadan bişiler yapmak lazım

teşekkürler sema

Büyük geçmis olsun... Su silahlar yüzünden daha kaç kisinin cani yanacak, Allah bilir. Insallah artik biraz bilinçleniriz ve herkese silah verip, her olaya silah atmaktan vazgeçeriz.

senden derli ama senden daha umutlu arkadaşlar varr hayata güzel bakk güzel görürsünn ben böle başardım paylaşımın için tşk

çok geçmiş olsun allah daha beterini vermesin ,önemli olan kalp gözüdür ,yürekdir ,başını hiç öne eyme ,sen suçlu deyilsin kaderi ilahi ,inan herkezde var bişi ,okadar düşünme bu olayı ,kabullen ,sen utanacak bişey yapmadın ,birinin canını yakarsan o zaman önüne bak ,şimdi dik dur ,allah yardımcımız olsun...

iyi dilekleriniz için saolun Allh razı olsun

geçmiş olsun recai Allah yardımcın olsun hepimizin sorunları var ama önemli olan başını dik tutabilmek şu hayatta :(

Teşekkürler büşra hanım tam dik tutmaya başlamıştım ama gene eğdiler başımı öne

o baş dimdik duracak arkadaşım duracak başka yolu yok anladın sen onu :)

Üst Alt