Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek sefer sanrı atağı yaşamış ve bir daha hastalık belirtisi olmayan örnekler var mı?

republix

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
60
Merhaba,

Şimdi bir kaç aydır forumdayım ve herkes psikoz tarzı bir atak yaşadığı zaman ilaç kullanımı şart olarak gözükürken bazı doktorlar tanıdan tam emin olmadığı için ilacı ilk sefer ise bıraktırma yöntemini kontrol altında yapıyor ki bunu da biz 15 ocak pazartesi günü ben de ilacı doktorun isteği ile kontrol altında bırakıcam

Hiç çevrenizde veya doktorlardan duyduğunuz

1 kez atak yaşamış ve bir daha ömrü boyunca hastalık belirtisi nüksetmemiş ya da hiç atak yaşamamış örnekler var mı acaba
eğer yoksa doktor neden ilaç bıraktırsın diye düşünüyorum tamam tanı depresyon belirtili psikoz da olabilir yani geçici doktorun şüphesi sanırım bundan kaynaklı

merak ediyorum mutlaka hastanede veya doktorunuzla konuşmuşsunuzdur işte bir hastam var bir kez atak yaşadı remisyona girdi ve 20 yıldır ilaçsız yaşamını sürdüyor gibi senaryolar var mı merak ediyorum.

selinpelin

Sen bu konuya neden bu kadar çok takıldın ? Doçent doktora gidiyorum diye yazmıştın. İlaçları bırakabiliriz diyorsa bir bildiği vardır. İlaçları bırakınca yoksunluk sendromu yaşayıp psikotik atak yaşamaktan mı korkuyorsun ? Yanlış hatırlamıyorsam risperdal 2mg kullandığını belirtmiştin. Hafif bir ilaç (geçmişte bende kullandım) Gündelik yaşamını fazla etkilemez. İnşallah sağlığın için en uygun olan neyse o yapılır. Geçmiş olsun...

perseküsyon

Foruma girdikçe her geçen gün olumsuz örnek okuyorum biri yazıyor ilacı bıraktım 1 ay sonra hezeyanlar başladı biri yazıyor hani kimse demiyor ki ben işte evet bir atak yaşadım ama tam tanım da belli değildi ilaç kullanmayı bıraktım ve 10 yıldır veya işte bilmem şu kadar yıldır bir daha atak yaşamadım ilaç da kullanmıyorum yani bunu yazan hiç yok bu örnekleri de görmek istiyorum

bir yönden düşününce forumda böyle örnek olmaması normal çünkü hastalık belirtisi olmayan kişi neden forumu takip etsin o da var..

ama en azından dedim ki hani bazıları olumlu örnekler biliyordur bizlerle paylaşır da biraz o örneklere tutunuruz umut belirtisi olur diye düşündüm

Evet tekrar atak yaşamaktan çok korkuyorum aylarca kendime gelmem zor oldu

Var tabi. Sadece bir defa yaşayıp onlarca yıldır bir daha yaşamamış binlerce insan var.

Bu konu ile ilgili akademik bir araştırma varsa belki o yardımcı olabilir. Araştırmak lazım. İlaçlarını bıraktıktan sonra rahatsızlanmayan hastaları araştıran. Doktorlar ve doktorunuz bence bunları biliyordur. Durduk yere ilaç bıraktırma yönünde tercihini kullanmaz.

Bende bakıp araştıracağım. Böyle bir araştırma var mı ? Google akademikten.

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2356037

Antipsikotiklerin bırakılması ile ilgili böyle bir araştırma var. Bazı hastalarda ömür antipsikotik kullanımına gerek yoktur diyor. 2022 yılında yayınlanmış.

Çok güzel bunu görmek iyi oldu tabii şimdi sırada acaba biz ilaçsız gerçekten yapabilir miyiz bunu yaşayıp görmek var

Yazıda hasta birinin hikayesi var. Pozitif belirtiler olmasına rağmen uzun süre antipsikotik kullanan hasta bir anda kendisi bırakıyor ilaçları ve daha iyi olduğu gözlemleniyor.

Acaba ilaçlar mı pozitif belirtileri ortaya çıkarıyordu.

Bu psikiyatrik ilaçlar herkeste farklı etki gösteriyor gördüğünüz gibi.

Bulabilirsem yurtdışı araştırmalarada bakacağım.

xdedahii

bizleri de bilgilendirirseniz çok sevinirim çok güzel oluyor böyle yazılar

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56133120.amp

Böyle bir haber daha var. Biraz haber abartılmış ama hasta hikayeleri var. Bunlar ağır tanı almış hastalar ya da tedaviye yanıt vermeyen hastalar sanırım.

Çok fazla örnek yok, antipsikotik bırakıp normale dönen ama bu hastalara ulaşmak kolay değil.

İllaki vardır. Geçici ilaç kullanıp bırakan. Çünkü bana uzun süre bişe olmamıştı.

Bir profösör vardı 6 yıl düzenli ilaç kullanan sonradan ilacı bırakabiliyor hastalık geçiyor diyordu

Yabancı kaynakta ilaçları kademeli olarak bırakın diyor. Bir periyodu varmış ona göre bıraksanız bile aniden psikoz etkisi ortaya çıkabilir diyor. İlaç yoksunluğuna bağlı. Yani daha önce psikoz hiç geçirmediyseniz bile ilaçları bıraktığınızda ilaçların yoksunluğuna bağlı olarak psikoz gelişebilir diyor.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8266572/

Üst Alt