Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı işitme cihazı kullanımı deneyimleriniz ve önerileriniz..?

Ysmn0

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadas aranizda tek tarafli isitme cihazi kullanan arkadaslar vardir muhakkak, tecrübelerinize ihtiyacim var..
Kendimu cok karisik mutsuz duygular icinde hissediyorum 😔
Bi kac haftaya randevum var dr Sok kulak icin cihaz recetesi vericek duyduguma göre sesler robot sesi gibi gelirmis vs tek tarafli olunca pek memnun kalmam mümkün deilmis gercekden herkesde öylemi ?

Sizin çift taraflı mı işitme kaybı ? Tek kulak mı ?

ben:eek:iki kulak duymak icin dunyalari verirdim:(koklear implant taktirip bir kulagimi safdisi yapinca tek kulak 95 db kayipla ne yAPACAKTIM:(

Tek kulak

Sesler gercek gibi degil diorlar. Benim
Sag kulagim Allaha sükür iyi problemim sol kulagimda iki yildir böyle ama yaklasik bi alti aydir cok rahatsiz olmaya basladim cevremdekilerde bazen fark ediyorlar 😔

Çiftse çift takacan benim gibi aynı hata yapıp tek takma

Mikrofonik gelmiyo ses widexle oticona bak

Başka marka denemedim

Widexe bak derim önce

Ses kalitesi doğal

Kulak içinden verim almazsın kulak arkası dene ufacık var

Hayir cift degil tek tarafli isitme kaybim var.. bi tarafdan ses dogal gelirken öteki taraf cihazla gelirse uyum olmaz diyen oluyor cok tedirginim

ayarı güzel yapılırsa hiç sorun olmaz,ben yıllardır tek kulak kullanıyorum,dediginiz sorunları hiç yaşamadım,seste gayet normal ses,başka insanlar nasıl algılıyorsa bende aynı şekilde algılıyorum sesleri,diger bir çözüm tek kulagınız size yetiyorsa cihaz kullanmazsınız olur biter.

Kesinlikle takın. Bu sefer duymanızda denge kaybı olur. Bir kulakla nereye kadar idare edeceksiniz ! Ses bir yerden geliyor bir yerden gelmiyor. Hakan beyin dediği gibi çok dikkatli ayarı olsun. Hışırtı,cızırtı sesleri gelip rahatsız etmesin. Geçmiş olsun.

Benim tek kulağım sağlam olsa takmam anlamıyonmu pek

Sorun yaşoyosan takcan artık

Ama bu sefer de birinden ses gelecek birinden gelmeyecek. O etkiler.

Sol kulağından azda geliyodur belki bilemiyoz kaç db

Oda doğru ! 71 db ve üzeriyse kesinlikle takmalı. Bu ileri dereceye giriyor.

Keşke tek kulağım sağlam olsayduda şu cihaza muhtaç olmasaydım babamın tek kulağı sağlam ne güzel anlıyo

Babamın kulağına makina düşmüş vaktinde ondan duymıyo teki

Ya hiç bu kadar da olsa duymasaydınız ! Birde bunu düşünün. Çok şükür her halimize.

Cvplar icin tsk ederim.. dr kac db oldugunu degilde yaklasik %60-70 civari dedi.
Ben sadece yönleri bulmakda cok zorlaniyorum sol tarafimda duran birisi konusunca sagima dönüyorum halbuki adam yani basimda.. kalabalik yerlerde ve gürültülü yerlerde durum cook dahada zorlasiyor. Halime tabiki sükrediyorum sag kulagim iyi, ama sonradan olan bisey oldugu icin cok etkileniyorum bu durumdan 😔😔

Merhaba.
Tek tarafli iyi olur.yani kullanmaniz gerekli.
Yeni konu açamadiğim için buraya yaziyorum,kusura bakmayin.çok ileri derece işitme kaybi için phonak,siemens,oticonun hangi modelini önerirsiniz?
Çift tarafli cihaz gerekli.Son model cihazlar.Mesela phonak naida b90

sesler ilk başta robot gibi gelecek anlamakta zorlanacaksanız sakın bırakmayın cihazı takmayı 1-2 aydan sonra beyin alışıyo cihaza çok daha rahat anlamaya başlayacaksınız.

Phonak'ın başka modelleride var. Örneğin virto v nano. Beltone'unda pek çok modeli olabilir. En doğru kararı odyolog verir. Deneyerek karar verirsiniz. Gasanov

İşte, hepsinden kayba göre uygun var. Deneyerek alabilirsiniz. Odyolog yardımcı olur.

Gasanov Phonak modellerinin içinde: Phonak Bolero B, Phonak SKY V, Phonak Bolero V, Phonak Naida V, Phonak Sky Q, Phonak Naida Q, Phonak Baseo Q, Phonak TAO Q bu modellerin hepsi 90 db ve üzeri içindir.

Siz odyometristmisiniz? Sky Q cocuk icin deyilmi?Bana naida s9 up gucunde cihazlar gerek burada yazdiginizin cogu o gucte deyil.
Cok ileri derece icin cihaz istiyorum.Biraz arastirdim oticon dynamo 10sp,phonak naida b90 up iyiymis.odyometremi buraya nasil ata bilirim?

Odyocu değilim. Çevrem çok olduğu için ve sohbetlere girdiğim için odyocu arkadaşlarda olduğu için sohbetlerimiz oluyor. Şunun için çok pardon dediğiniz gibi o model çocuklar içinmiş. Bunun için özür dilerim. Oticon daki arkadaşa sordum. Dediğiniz gibi dynamo sp 10, sp 8, sp 6 ve sp4 modelleri varmıiş. Hepsi çok ileri derecede kayıplar için; bütçenize göre uygun olanı alabilirsiniz. Kanal sayılarından dolayı 4 farklı segmentten oluşuyormuş. Aynı çıkış gücüne sahip sıemenste de cihazlar vardır. Sıemens kanal sayısı ve özellik işitme açısından kendisi daha rahat edebilir, dedi. Super power diyorlarmış siemens ın cihazlarına da. Testinizi hızlı resim den kopyalayıp atabilirsiniz. Odyocu arkadaşım Ahmet beye baktırırım.

Buda benim öyküm tek yönlü isitme kaybim ve cihaz deneyimim

Uzun zamandir yazmadim, bi güncelleme yapayim dedim. sag kulagi 100% duyan, sol kulagi 82% db kayipda olan bi insanin öyküsüdür bu,

Öncelikle sizin durumunuzda olmuyan hic kimse sizi anlayamayacaktir sonucda herseyi anliyorsunuz ve kimse sorununuzu ciddiye almiyacaktir, ben kendim tam olarak ne zaman isitme kaybi yasadigimi bilmiyorum. farketmemisim bile,
gunlerden birgun Hamileligimin ilk aylarinda bi tlf gorusmesi yaparken tlf’nu sol kulagima almamla seslerin kesik kesik geldigini sebeke yoktur diye diger odaya gecip sesin halen oyle geldigini ve kulagimda bi sorun olabilecegini düsünmemle kismen ögrendim, ciddiye almadim ama keske ciddiye alsaymisim...

Cocugum dunyaya geldikten iki ay sonra bid e cinlama baslayinca deliriyorum diyip dra gittim, Dr bey sen duymuyorsun diyimce dunyam basima yikildi testler emarlar va cekildi ve isitme cihazi denemelisin dedi ben korkudan bi sene daha aksattim durumu sonra bi sene daha.. iki yil sonra tekrar is hayatina dönünce evet dedim ben isitmiyorum ilkkez kendim bunu farkettim eskiden hic tanimadigim

Problemler yasamaya basladim solumda duran adama sagimdan 360derece dönüp efendim dedigim oldu 😏 cok utanmistim 😩
Baya Sıkıntılar yasamaya basladim solumda duran kisi duymuyorum ama sag tarafimda diger odada konusan is arkadaslarimi duyuyorum cok zor ve yasamayan bilmez.
Tekrar dr gittim ve isitme cihazi kullanmak istedigimi söyledim Testler yapti tekrardan sukur bi artma yok ama drum fikir degismisti bana İsitme cihazinin bi faydasi olmayacagini Cochlea implantat olmamin en mantikli durum oldugunu soyledi resmen dunyam yine yikildi basima sandim, ama kesinlikle kabuletmeyecegimi soyledim, baya drla tartisip cihaz icin onayimi alip odyologa gittim, ilk olarak Simens Signia denedim memnun kaldim fakat bazi sesler beni cok rahatsiz ediyordu, bazi sesleride hic duymuyor gibiydim, ikinci cihazim widex evoke 110 memnun kaldim APP cok hosuma gitti begenmedim noktalarda oldu cocugum

Bagirinca kulagim paytliycak Gibi oluyordu araba sesleri vs beni cok rahatsiz etti ama simensmi widexmi widex neyse denemeye devam sanirim beltoneydi markasi tam Hatirlayamadim suan ondandan pek memnun kalmadim, her cihazi iki hafta denedim odyologda baska cihaz olmadigi icin sipariste ettiremedigi icin baska yere gittim cunki en basgan soylemistim Oticon ve Phonak denemeden asla karar vermiyegimdi

İkinci odyologum kulak baskisi aldi Allah razi olsun ki ilk odyolog bunu yapmadigi icin cok Sikinti olmustu gicirdam kasinma yanma vs. Ve ses kalitesini %100 etkiliyor.
Odyolog ilk olarak oticon deneyelim dedi son seriymis cok iyiymis OPN1 iki bucuk hafta denedim ama benim icin fiyatina göre iyi degildi halen widex tercih ederim dedim😁 ve Sonunda Phonak deniyecem cok heycanliyim kendi kendime bu da olmazsa hakketten Cİ kullanmam gerekiyordur dedim, Phonak marvel 90 premium deniyorum iki gundur ilk kullagima taktidigim andan beri bu cihazin fiyati ne olursa olsun alirim dedim taksit yaparim borc yaparim farketmez hic aciklama yapmama gerek yok hic bir sesden rahatsiz olmadim suana kadarve komik olan su cihazi cikartip konustugumda sesim bana öyle tuhaf geliyor ki demekki 3-4 senedir boyle yasiyormusum yazik bana diyorum😔

Burdan hep Phonak diyen arkadaslara tesekkur ediyorum

Belki sizin yazilarinizi okumasam hemen Widexi secerdim. Herkese tavsiyem mumkun oldugunca tam tum cihazlari deneyin zamanla sabirla sonucunu alirsiniz ❤ Cinlamayada etkisi cok oldu Oticonda cinlamami cok bastirdi. Allah hepinizden razi olsun

Üst Alt