Buda benim öyküm tek yönlü isitme kaybim ve cihaz deneyimim
Uzun zamandir yazmadim, bi güncelleme yapayim dedim. sag kulagi 100% duyan, sol kulagi 82% db kayipda olan bi insanin öyküsüdür bu,
Öncelikle sizin durumunuzda olmuyan hic kimse sizi anlayamayacaktir sonucda herseyi anliyorsunuz ve kimse sorununuzu ciddiye almiyacaktir, ben kendim tam olarak ne zaman isitme kaybi yasadigimi bilmiyorum. farketmemisim bile,
gunlerden birgun Hamileligimin ilk aylarinda bi tlf gorusmesi yaparken tlfnu sol kulagima almamla seslerin kesik kesik geldigini sebeke yoktur diye diger odaya gecip sesin halen oyle geldigini ve kulagimda bi sorun olabilecegini düsünmemle kismen ögrendim, ciddiye almadim ama keske ciddiye alsaymisim...
Cocugum dunyaya geldikten iki ay sonra bid e cinlama baslayinca deliriyorum diyip dra gittim, Dr bey sen duymuyorsun diyimce dunyam basima yikildi testler emarlar va cekildi ve isitme cihazi denemelisin dedi ben korkudan bi sene daha aksattim durumu sonra bi sene daha.. iki yil sonra tekrar is hayatina dönünce evet dedim ben isitmiyorum ilkkez kendim bunu farkettim eskiden hic tanimadigim
Problemler yasamaya basladim solumda duran adama sagimdan 360derece dönüp efendim dedigim oldu
cok utanmistim
Baya Sıkıntılar yasamaya basladim solumda duran kisi duymuyorum ama sag tarafimda diger odada konusan is arkadaslarimi duyuyorum cok zor ve yasamayan bilmez.
Tekrar dr gittim ve isitme cihazi kullanmak istedigimi söyledim Testler yapti tekrardan sukur bi artma yok ama drum fikir degismisti bana İsitme cihazinin bi faydasi olmayacagini Cochlea implantat olmamin en mantikli durum oldugunu soyledi resmen dunyam yine yikildi basima sandim, ama kesinlikle kabuletmeyecegimi soyledim, baya drla tartisip cihaz icin onayimi alip odyologa gittim, ilk olarak Simens Signia denedim memnun kaldim fakat bazi sesler beni cok rahatsiz ediyordu, bazi sesleride hic duymuyor gibiydim, ikinci cihazim widex evoke 110 memnun kaldim APP cok hosuma gitti begenmedim noktalarda oldu cocugum
Bagirinca kulagim paytliycak Gibi oluyordu araba sesleri vs beni cok rahatsiz etti ama simensmi widexmi widex neyse denemeye devam sanirim beltoneydi markasi tam Hatirlayamadim suan ondandan pek memnun kalmadim, her cihazi iki hafta denedim odyologda baska cihaz olmadigi icin sipariste ettiremedigi icin baska yere gittim cunki en basgan soylemistim Oticon ve Phonak denemeden asla karar vermiyegimdi
İkinci odyologum kulak baskisi aldi Allah razi olsun ki ilk odyolog bunu yapmadigi icin cok Sikinti olmustu gicirdam kasinma yanma vs. Ve ses kalitesini %100 etkiliyor.
Odyolog ilk olarak oticon deneyelim dedi son seriymis cok iyiymis OPN1 iki bucuk hafta denedim ama benim icin fiyatina göre iyi degildi halen widex tercih ederim dedim
ve Sonunda Phonak deniyecem cok heycanliyim kendi kendime bu da olmazsa hakketten Cİ kullanmam gerekiyordur dedim, Phonak marvel 90 premium deniyorum iki gundur ilk kullagima taktidigim andan beri bu cihazin fiyati ne olursa olsun alirim dedim taksit yaparim borc yaparim farketmez hic aciklama yapmama gerek yok hic bir sesden rahatsiz olmadim suana kadarve komik olan su cihazi cikartip konustugumda sesim bana öyle tuhaf geliyor ki demekki 3-4 senedir boyle yasiyormusum yazik bana diyorum
Burdan hep Phonak diyen arkadaslara tesekkur ediyorum
Belki sizin yazilarinizi okumasam hemen Widexi secerdim. Herkese tavsiyem mumkun oldugunca tam tum cihazlari deneyin zamanla sabirla sonucunu alirsiniz ❤ Cinlamayada etkisi cok oldu Oticonda cinlamami cok bastirdi. Allah hepinizden razi olsun