Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı işitme cihazı mı yoksa çift taraflı işitme cihazı mı?

3ngineer

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben sol kulak 62 db sağ kulak 65 db işitme kaybı olan biriyim. Sol kulak için işitme cihazı aldım ve şimdilik tek cihaz kullanıyorum. Açıkçası bazen sesi yükseltsem bile duymakta zorlandığım zamanlar oluyor, özellikle iş yerinde.

Ben hem tek taraflı, hem de çift taraflı cihaz kullanma deneyimi yaşamış kişilerden deneyimlerini yazmalarını isterim. Siz tek taraflı cihaz kullanırken çift taraflı cihaz kullanmaya başladığınızda işitme konusunda nasıl bir değişiklik yaşadınız? Artısı oldu mu?

Forumda aradım ama bu tarz bir konu bulamadım. O yüzden eğer gözümden kaçmış ise moderatörler kusura bakmasınlar.

anlatayim niye tek cihazla bazen duymadigini:eek: kii bide isitme kaybin az, ya bide ileri kayip olsaydi daha cok sikayet ederdin.
cihaz taktigin tarafta sesleri guzel duyarsin. cihazsiz olan kulak tarafindan gelen sesleri duymazsin.
buna basin golge etkisi deniyormus odyolojide.
benim sol kulak iptal. hicbir ses duymaz.
bi arkadasimla yola cikmis konusuyorduk. onunda sol kulagi duymazmis meger:eek:
konusuyoruz konusuyoruz.
konusurkende habire birbirimizin arkasindan donerek sag kulaga kuvvet veriyoruz.
farkettik her ikimizinde sol kulagi sagir:eek:

GRAHAM BELL anladım hocam teşekkür ederim. Açıkçası dışarıda sorun yok ama ofiste sıkıntı yaşıyorum. Ses ne kadar yüksek olursa olsun, ne kadar duyarsam duyayım anlamıyorum. Bu anlama işi sanırım iki cihazla olur.

anlama sizin kulak sinirlerinizin sagligina kalmis.
isitme cihazi anlamaya degil duyamadigimiz sesleri duymaya yardimci.
cihaz taktik diye herseyi duyabilseydik dunyada sagir kalmazdi.
duyamayinca az bile faydasi olursa iste bu.
sizin kaybiniz az, tek cihazdan cift cihazla daha guzel anlayabilirsiniz. denemk bedava nasilsa.

3ngineer
Kulak içi mi kullanıyordunuz siz ? Eğer kulak içi ise anlamamanız normal olabilir fakat kulak arkası olup anlamıyorsanız 2. Kulağa da ihtiyacınız olabilir. En iyisi bir isitme merkezinden ellerinde bulunan ve cihaz denemesi yapılan cihazlarlardan 1-2 günluğüne denemek.

GRAHAM BELL denemek nasıl bedava hocam? Aşağıdaki arkadaşın dediğini mi kastediyorsunuz, işitme merkezlerinden bir tane deneme amaçlı edinmek mi?
suatyel kulak için kullandım ama verim alamadım. Kulak arkası aldım şimdi de. Aslında evde, dışarıda çok güzel ve verimli. Ama iş yerinde anlaşılmıyor konuşmalar. Hele bir de maske takıldığı için dudak da okuyamıyorum tam felaket.

3ngineer

isitme merkezine gidersin, orda denersin. denemelik cihaz isteyin diyorlar ama, bana simdiye kadar hic merkez disinda deneme icin veren olmadi.
zaten yanina arkadas alarak gidersen onunla konusurken farkedebilirsin ise yaradigini.

@3ngineer
Aynı sorun bende de vardı. işyerinde özellikle salon gibi yerlerde işler değişiyor. siz gibi anlamıyordum. Cihaz phonak m90 kulakiçi idi.Şimdi kulağımda yeni aldığım kulak arkası widex evoke 220 var. tek cihaz. diğer kulağa almadım. bunu salon gibi yerlerde denemedim malum pandemi var çıkamıyoruz.

suatyel
cihazi yeni aldigimizda ayarlari oturmussa tabiiki eski cihacimizdan kat be kat daha iyi isitiyoruz:eek:eskimis yipranmis cihazla yeni cihazin arasindaki performans tartisilmaz.
bide konusulan mahalin dikdortken veya kare olmasi akustige etki ediyor galiba.sizin bir fikriniz varmi deneyiminize gore

3ngineer
phonaktan memnunsan baska markalara bakma bence. ben bi kullanamadim ama konusma anlasilirligi daha iyi oluyordu iyi ayar yapildiginda.
sesleri cok vurucu gelip rahatsiz etmeseydi konsmayi anlamada iyidir phonak.

@3ngineer
Phonak sesler doğal ve iyi yeniden düşünüyordum ama son anda widex aldım desem yalan olmaz. bir de phonakta bir çok kişiden duyduğum gürültüde sesi kısma ve açılmama gibi şikayetlerden sonra düşünmedim. yeniden phonak düşünseydim paradise serisi düşünürdüm. marvel serisinde kronik sorunlar var gibi.
@GRAHAM BELL
şu ana kadar anladığım kadarıyla phonak ile widex arasında nerdeyse fark yok gibi. daha denemedim salon gibi yerlerde ama widex bir tık daha iyi gibi durmasına rağmen bende ince sesler kayıp daha çok cihaz ince seslerde mekanikleşmeye başlıyor phonakta ince seslerde mekanikleşiyor.

phonak cic kulak içi idi.
widex kulak arkası ancak dome denilen hazır kalıp kullanıyorum. Kulağa özel kalıp yapılmadı. bilmiyorum kalıp olursa daha mı iyi olur.

akustik konusunda haklısınız. 3.5m tavan yüksekliğine sahip salonda sesler boğuklaşıyor iken çalıştığım yerde tavan yüksekliği 6m orada daha çok sorun yaşıyorum. hiç anlamıyorum.cihazda yankı engelleyici hiç işe yaramıyor.

Üst Alt