Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı kalça çıkığında ameliyat sonrası iyileşme ihtimali ne kadar?

hatice75

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar benim sorunum tek tarafli kalca cikigi kalca cikigi ameliyati olanlar varsa bana bilgi verirseniz memnun olurum duzelme orani yuzde kactir ameliyat sonrasi iyilesme suresi nekeder iyi bi doktor ve hastane onerirmisiniz riskleri varmidir bende ameliyat olmak istiyorum lutfen cevaplarinizi bekliyorum simdiden tesekkur ediyorum

Ben 1.5 yaşımda ameliyat olmuştum şimdi yeniden isteniyor. Yaşa ve hastalığın ilerleyişine göre ameliyatların biçimi değişkenlik göstermekte

Bu ameliyatı olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse çok yararlı olur

Cok cecap yazilmis benim soruma oku oku bitiremedim tesekkurler herkese

ben de verebileceğim cevap tekrar ameliyat isteniyor .Gerçi ben 8 ve9 yaşlarında olmuştum. şimdi tekrar dan protez ameliyatı isteniyor. Cesaretim de yok geciktirmeye çalışıyorum.Allah Yar ve Yardımcımız olsun.

merhaba hatice. bu konuyla ilgili farklı başlıklarda detaylı bilgiler mevcut. bende ayrıntılarıyla paylaşmıştım tecrübelerimi. sanırım denk gelmedin.. çekincelerini anlıyorum ameliyat öncesi karar aşaması zor bi süreç. olduktan sonra keşke okadar sıkıntı stres yapmasaymışım diyeceksin. protez ameliyatları çok iyi sonuç veriyor çünkü. hem hareket kısıtlılığını ortadan kaldırıyor hemde ağrı sızıyı.. süreç hastanede 4-5 gün, sonrasında egzersizlerine önem verirsen çok kısa sürede yürürsün. önce çift değnekle sonra tek değneye düşeceksin. değnekleri atacak cesareti bulduğunda ilkkez yürüyomuş gibi bi hisse kapılabilirsin :) bu okadar değerlikii. şükredecek ne çok şeyim varmış diyor insan..
her ameliyatın riski vardır ,riskten kastın nedir tam olarak bilemiyorum ama.. yaşamak zaten bir risk. o yüzden yapılması gerekeni yap,korkularına takılırsan sadece zaman keybedersin. benim ameliyat olduğum hastane Florence Nıghtıngale . prof.dr. Abdullah Göğüş. çok memnunum. sigorta ile anlaşması olan şubesinin telnu : (212) 212 8812
forum mesajlarıma bakarsan kafandaki farklı sorulara da yanıt bulabilirsin. şimdiden geçmiş olsun.. sağlıkla kal

ben de verebileceğim cevap tekrar ameliyat isteniyor .Gerçi ben 8 ve9 yaşlarında olmuştum. şimdi tekrar dan protez ameliyatı isteniyor. Cesaretim de yok geciktirmeye çalışıyorum.Allah Yar ve Yardımcımız olsun.

aynı yaşlarda bende 3 ameliyat olmuştum.29 yaşımda 2 protez ameliyatı daha oldum. aynı yerden toplamda 5 defa.. cesaretinizi kaybetmeyin. geciktirmek farklı sorunlara yol açıyor. yaşınız kaç bilmiyorum ama şimdiki protezler (iyi bi teknolojiyle yapıldığı için), Allah ta yardım ederse ömürlük bile olabilir.. fazla kilo almayın yeter.zayıf olmak avantajdır protez ameliyatlarında..

Semra hanım çok teşekkür ederim .Beni rahatlattınız.Rabbim çümlemizin yardımcısı olsun.

semra hanım cok teşekkür ediyorum allah hepimizin yardımcsı olsun inşallah cevabiniz beni mutlu etti saolun diyer forumlarınızı bulup okuyucam

hatice75;

uğuraz ve hatice75;
rica ederim,birbirimize faydamız olmayacaksa bu sitede bulunmamızın da bi anlamı yok.sormak istediğiniz bişey olursa özelden de yazabilirsiniz. kalça çıkığı ve protezi hakkında malesefki çok fazla tecrübe sahibiyim :) dediğiniz gibi ALLAH hepimizin yardımcısı olsun...

istnbul cerrahi hastanesi prof. dr. Fahri ERDOĞAN'ı tavsiye edebilirim

slm bende tek taraflı kalça çıkığı ameliyatı oldum risksiz ameliyat yoktur bence durumu doktor değerlendirdikten sonra konuşarak değerlendirmen lazım .ben baltalimanı kemik hastanesinde oldum .uzun süreli ama ilerisi için ağrılar kısmen azalıyo

benim ameliyatımı 1996 yılında şinasi numan yapmıştı ozaman baltalimanın daidi şuan özelde istersen araştır ben memnunum şimdi baltalimanında bilal demir takip ediyo ondanda fikir alabilirsin

Selam arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum tavsiye ettiginiz doktorlari arastiracam hepsiyle gorusecem goruslerini alip oyle karar vericem saolun hepiniz tekrar tesekkurler

balta limanını kesinlikle tavsiye etmiyorum 5 yıldır perişan oldum dediğiniz dr. biliyorum illaki b.limanı diyorsanız el cerrahide ama hastanede yatarken birine protez taktı vakıf gurabadan yeni gelmiş tanıdıkları aracılığılada araştırdım doç. dr. kahraman bey var çok iyi diyolar yinede siz bilirsiniz

Adana Ortopedia hastanesi Prof. Dr. Emre TOĞRUL.. Bu hocayada bi gözükün hatice hanım..ben 4 ay oldu ameliyat olalı çok memnunum. bende bu doktora tavsiyeler ve uzun araştırmalar sonucu gittim.en azından onunda görüşünü almış olursunuz..acil şifalar diliyorum

Bende protez ameliyati ama iki aydir yurutecle yuruyorum neden herkes koltuk degnegi kullanmis ben yurutec kullandim ve hala yururken sikinti cekiyorum iyi bi doktora ameliyat oldum doktor filmin guzel oldugunu sikinti olmadigini soyledi ama ben yururken aksadigini hissediyorum tam olarak duzelirmi endiselerim var

Öncelikle geçmiş olsun emine fatma... Merak etmeyin bu ameliyatı olan herkes az ya da çok yürüteç kullanıyor, baston bir sonraki aşamadır. Her ikisini de kullanım süresi kişiden kişiye göre değişir. Netice de hiçbirimizin durumu aynı değil. Yürüteç için en fazla 1,5 ay gibi genel bir kanı vardır ama söylediğim gibi farklı nedenlerle değişkenlik arz eder. Örneğin ben 2,5 ay yürüteç ve ardından 20 gün baston kullandım. Yürüteçi ve bastonu bir an evvel atmanın yolu egzersizlerinize sıkı bir şekilde devam ederek kaslarınızı olabildiğince kuvvetlendirmek ve biraz da cesaretten geçer. Aksaklığınız konusunda doktorunuz ne diyor? Ameliyat öncesinde ne kadar kısalığınız vardı ve ameliyat sonrası bunun ne kadarını giderebildiğini söyledi. Eğer eşitlendiyse aksaklığınızın geçmesi yine egzersizlere ve kaslarınızı kuvvetlendirmenize bağlı. Öte yandan, yaşınızı bilmiyorum ama, yıllarca aksayarak yürümeye alışmış olan omurganız ve vücut duruşunuz birden düzelmiyor. Bu durum 1 sene beki biraz daha fazla devam edebilir. Her şey zamanla yavaş yavaş yoluna girecek, endişe etmeyin. Sağlıcakla kalın...

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim 18 yasindayim ve ilk kez ameliyat oldum 6,5cm kisaligim vardi tamamen giderecegini soylemisti doktor ama bide surekli oyle yurudugunden belimdede bi egrilik olustugunu bunun zamanla gececegini soyledi ameliyattan sonra pek sikintim olmadi 1,5 ay sonra basladim egzersizlere simdiye kadar duzenli hatta verilen sayidan cogu zaman daha fazlasini yapmaya calistim ameliyata girdigimde yeterli bilgim yoktu sanirim hala yok ameliyattan ssonra bi kez muayneye gittim yeterli soru soramadim doktor filme bakti bacagimi hareket ettirdi durumun iyi oldugunu 3. Ayin sonunda yuruteci birakacagimi soyledi ayagimi uzattigimda esit oldugunu gorebiliyorum ama yururken hala sikinti cekiyorum herkese allah acil sifalar versin mytuncer

Durumunuz bana benziyor, çünkü benim de 6,5 cm kısalığım vardı. Bir fark var ki siz oldukça genç yaşta ameliyat olmuşsunuz. Ben şu an 42 yaşındayım ve ameliyat olalı 15 ay oldu. Aksamam henüz tam olarak geçmedi ama yavaş da olsa zamanla düzeldiğini hissediyorum. Dediğim gibi yıllarca zayıf kalan bacağın gelişimi, omurganın normale dönmesi birden olmuyor. Sizin yaşınız genç olduğu için muhtemelen daha hızlı bir düzelme olacaktır. Bu arada bir hatırlatma yapayım: Doktorunuz her ne kadar 3 ay dese de siz bir an evvel yürüteci bırakmayı çalışın. Yürüteçle yürürken vücut yükünüzü kollarınıza değil bacaklarınıza verin. Korkmanıza gerek yok, o protez sizi ömür boyu taşıyacak. Yoksa ellerinize yük vererek yürürseniz hiçbir anlamı yok. Unutmayın hızlı iyileşmenin yolu kaslarınızı kuvvetlendirmekten geçiyor. 3. aydan sonra isterseniz doktora da danışarak fizik tedavi desteği alabilirsiniz. Bu arada bir sorum olacak: 6,5 cm kısalık telafisi sonrası hiç sinir ağrınız olmadı mı? Ben ilk 2-3 ay boyunca dayanılmaz nöropatik ağrı çekmiştim. Rabbimden şifalar dilekleriyle...

Aslinda ameliyat agrisi disinda agri cektigimi soyleyemem 5 gun hastanede kaldim hastanedeyken beni aglatacak derecede agrilarim oluyodu ama hastaneden ciktiktan sonra bana verilen agri kesiciyi dahi kullanmaya gerek duymadim yani hic sinir agrim olmadi birazda zayif oldugumdan sikinti cekmedim 1 haftadan sonra yatakda bile yatmadim surekli oturdum simdi tek dilegim bir an once eski hayatima donmek ama doktor yuruteci birak demedende birakmak istemiyorum mytuncer

emine fatma

Emine hanım çok geçmiş olsun Mytuncer size de çok geçmiş olsun size bir sorum olacak bende de kalça çıkığı var kısalık 6.5 cm acaba hangi doktoru tavsiye edersiniz bana ameliyat tavsiye ediyor musunuz yasım 35 şimdiden cevap icin çok teşekkür ederim��

@ylmzcr30, öncelikle geçmiş olsun. Emine hanımın size cevap vereceğini pek sanmıyorum, en son 2015'te sisteme giriş yapmış. :) Eğer herhangi bir şikayetiniz yoksa ameliyat için en uygun zamana aslında siz karar vereceksiniz.

Benim tavsiyem şu anda en azından kontrol amacıyla iyi bir doktora görünmenizdir. Kısalığınız biraz fazla olduğu için bu sırada diz ve bel kemiklerinizi de kontrol ettirmenizi öneririm. Siz şu anda hissetmeniz de bir bozulma başlamışsa erken davranmak gerekir. Eğer her şey yolunda ise belki şimdilik ameliyat hususunu unutmak daha iyi olabilir, çünkü gündemde sıcak tutmak psikolojik olarak sizi rahatsız edecektir.

Şunu unutmayın, ameliyat sizi bazı şikayetlerden kurtaracak, ama hayatı tamamen sorunsuz hale getirmeyecek. Bunu ameliyat sonrasındaki olumsuz olasılıkları düşünerek söylüyorum. Ameliyata karar verdiğiniz zaman doktor seçimi için farklı doktorları gezin ve size en çok güven veren, güvendiğiniz doktora karar verin. Sağlıcakla kalın...

Üst Alt