Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı kazada trafik sigortası aracımdaki hasarı karşılar mı?

comiser1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize iyi forum ve akşamlar. 3 gün önce aracımla bi hayvana(domuza) çarptım akşam saatleri idi ve uzunlarım yanık olmasına rağmen hayvanı görmedim çünkü benden önce karşı şeritte başka bir araç çarpmış ve hayvan yaralıymış sürünerek çıkmış benim önüme.

Bende daha sonra epey bi araçla boğuştuktan sonra yan tarafta bulunan tarlaya uçtum takla da attıktan sonra durabilmişim. Araç pert durumda ve kasko yok. Olay yerine gelen trafik ekiplerinin raporuna göre kusurum da yok.

Bu durumda mevcut bulunan zorunlu trafik sigortasından herhangi bi fayda durumum oluyor mu? İnternette genel de kusurlu veya yaralamalı tek taraflı kazalardan bahsedilmiş. Bilgisi veya tecrübesi olan varsa yazarsa sevinirim. Bu arada şükürler olsun çok kötü durumdan iki sıyrıkla çıkmak nasip oldu.

geçmiş olsun benim bildiğim trafik sigortası 2.3.sahısların zararını karşılamak için yapılmış bir poliçe türü yani karşı tarafın zararını karşılar sizi kapsamayabilir siz poliçe şirketinden öğrenebilirsiniz net olarak

Büyük geçmiş olsun. Hayvan yabani olduğu için malesef hiç bir zararınız ödenmez (tedavi belki). Sahipli bir hayvan olsaydı ve çevrede uyarı levhaları olmasaydı zararınız hayvan sahibi tarafından karşılanırdı ki bu durumda mutlaka hayvanın küpe numarasını kayıt altına alın. Yabani hayvanlar için ödeme yapılmıyor malesef.

İnşallah denk gelmez ama olurda araçla seyir halinde önünüze bir hayvan çıkarsa direksiyonu yol kenarına çevirmek, karşı şeride geçmek ya da farklı manevralar denemek yerine frene basın direksiyonu iki elle tutun ve araç durana kadar manevra yapmayın. Yol genişse sağından yada solundan geçeceğinize kanaat getirirseniz ufak bir manevra yapın. Çünkü diğer hareketlerde daha fazla hasar alma ihtimaliniz var. Tabi bunu düşünecek sadece 1 yada 2 saniyeniz var.

Sağolun cevaplarınız için benim olayda şöyle bir spesifik durum var benim çarptığım hayvana benden önce bir araç daha çarpıyor hayvan yaralı bir şekilde benim önüme çıkıyor ben o hayvana çarpıyorum. Burada diğer aracın yaptığı kaza ile benim ki arasında bir illiyet bağı ortaya çıkıyor ancak sigortacı veya mahkeme için ne kadar geçerli bir durum olur bunu araştırmak lazım sanırım

comiser1907

Kamera kaydı var mı? Bir veteriner hekim olarak hayvanın ikinci kez çarpıldığının teşhisini koymak inanın çok zor olur. Çünkü aradaki zaman farkı bir miktar olmalı ki iyileşme bulgularından hareket edilsin. Belki ileri tekniklerle olabilir bilemiyorum. Hadi diyelim veteriner bilirkişi raporu istendi. Sıcağı sıcağına hazırlanması gerek. Zaman sürekli geçiyor. İnanın ben zannetmiyorum böyle bir şey olacağını. İnşallah vardır ve işine yarar.

vetbat

Kamera kaydı yok hocam ancak aynen anlattığım gibi polis kaza tutanağına geçmiş olay. Hatta domuza çarpan diğer aracın bilgisi de var elimiz de. Zaten amacımız iki kaza arasında ki bağlantıyı ispat edip karşı tarafın sigortasından aracın yapılmasını talep etmek

diğer araç, kusurlu olarak domuza çarpsa ve domuz aniden sizin önünüze fırlamış olsa karşı tarafın sigortasından alabilirdiniz.
ama anlattığınızdan anladığım kadarıyla, diğer araç bir domuza çarpıyor, domuz yaralanıyor. bir süre sonra da siz yaralı domuza çarpıyorsunuz, bu nedenle diğer aracın sigortasından tazminat alabilmeniz zor.

Üst Alt