Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı total kalça protezi için hangi oranda rapor verilir?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tek kalça total protezi olupta engelli raporu alanlar varmı lütfen bilgilendirin

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende de aynı durum söz konusu sol total kalça protezi var. % 25 oran veriyorlar heyette. 7 Defa heyete girdim tek başına Total Kalça Protezine verilen oran % 25. Başka arızalar varsa onları da ilave ediyorlar. Bende Siyatik Sinir kesik olduğundan düşük ayak var, lazadan sonra uzun süre yatağa bağlı kaldığımdan Sol bacak toplar damarı bozuldu, kas atrofisi var, deride bozulmalar oldu. Her bir arızanın oranını alt alta koyup topladığında % 70'i geçiyor. Ancak Balthazard formülü uygulandığından oran % 54 oldu. 3. derece vergi indirimi aldım 2014 te. Sizde başka hastalıklar ya da rahatsızlıklar var ise o zaman % 40 oranını geçebilirsiniz.

ASGOKCE arkadaşım ''3.derece vergi indirimi''ni açarmısın inanın ortada o kadar bilgi karmaşası varki kime, neye inanıp nereden başlayacağıma karar veremiyorum iki taraflı kalça protezi operasyonu geçirdim ,E sınıfı ehliyetim var araç almak istiyorum ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim hangi oranda yararlanabilirmiyim acaba

Sitede vergi indirimi yazıp arama yaparsanız konu hk. bir çok bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca çift taraf kalça protezi iyi durum 19+19 %38 dir. Ötv siz araç için ayaklarınızda kısıtlılık varsa dr. değerlendirmesi sonucu rapor alırsınız. Kalça protezi ile araç için ötv alanda var alamayanda.

serkan 1976 öncelikle yazdığınız için teşekür ederim;evet sizinde belirttiğiniz üzere malesef alan var alamayanda asıl mesele bu zaten evet sitede konuyla ilgili çok geniş bilgiler var araştırdım kanunlar falan iyi güzel ama kardeşim bizler avukat falan değilizki. Kimse net bilgi sahibi değil. İstanbulda adam aracını alıyor ama izmirde alamıyor aynı şartlarda BU bahsettiğim olaylar aynı.bu arada çok az bir raporla ÖTV'siz araç alanıda gördük biz.Zamanında sakat dediler parasız yatılıyı kazandığımız halde kabul edilmedik çalışma hayatımız boyunca ''sağlam ''muamelesi gördük çalıştık normal yoldan emekli oldum.hiç bir zaman en ufak indirimden faydalanmadım,emekli olduktan sonra protezlerim takıldı.''E''sınıfı ehliyetimi 25 yaşımda aldım,senelerceulaşım sektöründe çalıştım, neymiş Şimdi ''h''sınıfı ehliyet şartmış, ne kadar komiklik varsa benim ülkemde mevcut sadece gülüyorum....

Doğuştan kalça çıkığı olan arkadaşlar yüzde kaç rapor aldınız. Kisaliktan dolayı hareket kısıtlılığı, bacak kalınlığı, şekil bozukluğu mevcut bende kaç oranında rapor alırım.

Üst Alt