Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı trafik kazası geçirdim ve felç oldum. Haklarım nelerdir?

on-off

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
tek taraflı trafik kazası yaptım 8-9 ay önce aracın evrakları tam kasko dahil. arac abimin, felcli kaldim.. nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

ayrica bi konu daha var. ilk devlet hastahanesinde ameliyat oldum doktor hatasi yüzünden tekrar ameliyat olmak zorunda kaldim üniversite hastahanesine sevk edildim orda 2. ameliyatım gerçekleşti fakat fatura bana kesildi bir anlam veremiyorum neden böyle oluyor kaza gecirdiğim zaman kendi sigortam bile vardı ama hiçbir kurum bu faturayı odemedi..

tek taraflı ve sürücü iseniz ageçmiş olsun,allah yardım etsin.hiçbirşey alamazsınız trafik sigortasından.aynı şeyi ben de yaşadım.
eğer ssk lı iseniz hastane masraflarını karşılattırabilirsiniz,ama yine de iyi bir avukata danışmakta fayda var.

kasko sadece aracın masrafını karşılar,birde sakatlık tazminatına ne kadar belirtildiyse onu alırsınız kaskodan

sigorta trafik kazası olduğundan dolayı hastahane masraflarını karşılamamış bunun için ne yapmalıyım ?

Sağlık Bakanlığının 21.03.2006 5376* ve B.10,0.THG.0.16.00.02–010.06/23331** genelgeleri uyarınca trafik kazalarından mağdur olan sigortalılarımıza herhangi bir ücret talep edilmeksizin gerekli tıbbi yardımın yapılması ve bu işlemlerinde ilgili tebliğler doğrultusunda kurumumuza fatura edilmesi tüm kamu ve özel hastanelere duyurulmuştur.

Ancak uygulamada Motorlu araçların sebep oldukları kazalarda yaralanan kişilerin acil tıbbi müdahale kapsamında teşhis, tedavi ve ambulans hizmetleri giderleri ile tedavinin gerektirdiği diğer giderleri için trafik kazazedelerinden farklar alındığı ve sigortalılarımızın da bu ücretleri tahsis etmek amacıyla müdürlüğümüze başvurularına sıkça rastlanmaktadır.
Sözleşmemizin 5.1.12*** maddesi gereğince bu tür durumlar cezai muayedeyi ön görmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul - Trafik Kazazedelerinin Tedavi Farkları

merhaba
1.tek taraflı kazalarda zorunlu trafik sigortası ve güvence hesabı tedavi masraflarınızı ödemez.
2.ameliyatı yapan doktorun hatası kesin ve belgelenmişse artık doktorlar yaptıkları hatalı ntedavi nedeniyle sorumluluktan kurtulamıyor
doktora tazminat davazı açmanı öeririm kaldıki doktorların yaptırmaları gereken hekim sorumluluk sigortaları var
geriye dönük hasarlarıda karşılıyor dava edersen tazminata hak kazanaman mğmkğn gibi görünüyor

Tek taraflı kazada kusur araç sürücüsünde ise SGK sı varsa tedavi giderlerini öder.
şayet Karayollarının veya üçüncü bir şahsın da kusura etkisi varsa tazminattan bu
kişilerde sorumlu olur.

Aracın kaskosu varsa kaskodan tazminat alabilir.felçli kalmasında hastane hatası
ispat edilerse sağlık Bakanlığından maddi ve manevi tazminat alabilir.
ALLAH acil şifalar ve yakınlarınıza metanet ihsan etsin . Daha detaylı bilgi istersen bilahare yazarsan sigorta uzmanı olarak yardımcı olabilirim.
0507 926 9818

moonlight;bildiklerini daha detaylı paylaşır mısın?
tek taraflı ve sürücü yaralanmalı kazalarda şuan da sgk hiçbir şey ödemiyor.
yanlış bilgilendirmeyelim!!!!!

SGK nız varsa tedavi masraflarını öder dedim teminat alırsınız demedim. Hastane faturalarını sgk dahil hiç bir kurum ödemedi yazmıssınız bende cevaben bunu yazdım. Daha detaylı bilgi istersen arayabilirsin.

moonlight54;

teminat derken neyi kasdediyorsunuz? sgdan teminat!! lk defa duydum.
trafik sigortasından teminat olayını biliyorum da,sgd nasıl bir teminat veriyormuş da alamamışız anlamadım!!
her neyse,benim sgkdan aldığım cevap,bugün ne türlü yada nasıl trafik kazası yaparsanız yapın hiçbir tedavi masraflarını ödemedikleri yönünde ki yüzlerce mağdur arkadaşımız şuan onunla mücadele veriyoruz!!

Tek TarafLı Kazalarda , Surucude alokol Yoksa Ehlıyet Varsa Aracın sıgortası Varsa Tazmınat hakkı Vardır ... Aklınıza Takılan bırsey Olursa Sorabılırsınız arkadaslar

allah allah,2008 yılında tek taraflı kaza yaptım,alkol yok ehliyetim var aracın sigortası da var,ben bir türlü alamadım tazminat,siz alabilirseniz yarısını verecem tazminatın!!!!!!

Hakkınız Var Doqru Ama Kaza Dosyası Hakkında Veya kopyasını Forma Gonderın ozamn Hakkınızın olup olmadıqı hakkında detaylı bılgı verebılır .. ArkadasLar Hakkınız Var Doqru Ama Dosyayı gorup bakmadan Herhanqı bırsey dıyemem . Ne kadar Soylesemde yalan soylemıs olurum .. Kaza Tespıt tutanaqınızı Form sayfasına kopyalarsanız Engelliler.Biz Platformu - SENİN BEDENİN, SORUN ETMEYİ BIRAK ARTIK!
Dosyayı ınceleyıp gereken bılgıyı verebılırım .Cunku olay esnasında tutanaklar ve sızın verdıgınız Ifade cok onemlı bu konuda .. Ufak bı cumle diyorsunuzya ıkı kelıme yuzunden Cok kışi tazmınat haklarından mahrum kalıyor ...

SayqıLarımLa
Serdar BaLIk

selam kardeş geçmiş olsun tek taraflı kazada tazminat hakkı yoktur kusur oranı 8/8 sana verilmişse sadece kaskodan rapor oranın az oranda bir rakam alırsın yanlız kaskon anadolu sigortasının birleşik kaskosu ise işi değişir oranlar yüksektir onun dışında kim ne söylerlerse yalandır tekrar geçmiş olsun selamlar saygılar

ibrahim arslan

arkadas sistemdeki bozukluga bak tazmint almak için illa bşka bırıne zarar vrmemizmi lazım ? yazık ya

maalesef.allah yardım etsin.bir yandan düşünüyorym da akzayı 2008den sonra yapsaydım hapu yutturmuşutlar bana da:mad:

arkadasar bılıp bılmeden cevap yazmayın tek taraflı kazada şöföre arac sigortası tazmınat ödemez öder dıyen var ıse alsın göreyım aldıgı tazmınat kadarda ben para ödicem

geçmiş olsun kardeş tek taraflı kaza demişsin ama belirtmemişsin araç nedir kazada kusurlu sizmisiniz kusur dağılımı varmı bunu belirtirsen size yardımcı olabilirim

Serdar Balık bey merhaba:
Tek taraflı kazalarda nasıl tazminat alındığı konusunda bilgi verebilirmisiniz

tek taraflı kazalarda aracın trafik sigortası tazminatı bir şekilde öder şehirler arası ilçeden şehir merkezine taşıma yapan şehirden ilçeye taşıma yapan ve servis yapan araçlarda ferdi koltuk kaza sigortası vardır. bunda sürücünün sakat kalması vefat etmesi durumunda ödeme yapar.ama zorunlu trafik sigortası ödeme yapmaz.sizin durum bunlara uyuyorsa kendince değerlendirme yap.tlf yazılı ara çözüm hakkında yardımcı olayım 05327495986

yalan yalnış bilgi verip insanların aklını karıştırmayın, trafik kazalarında sigorta tazminat öder tamam da tek taraflı ve sürücü yaralanmalı kazalarda ödemez.
olayı çözecekseniz tek taraflı ve sürücü yaralanmalı kazalarda çözün. diğerini zaten biliyoruz.

merhaba arkadasım bende trafık kazası gecırdım amelıyat oldum banada borc cıkardılar bende hastaneye yazı gonderdım yenı cıkan yasayla trafık kazalarını artık trafık sıgortası oduyor ayrıca sıgortadan para alma hakınızda var

niğdeli51;

buyur burdan yak...!!!!kaza nasıldı? tek taraflı mı? sürücü müydünüz? karşı taraf var mıydı?

on off kardeşim sigortadan tazminat alamazsın sadece kaskodan alırsın onda teminatda geçen miktar maksimum 10 bin alırsın bunun için hiç bir şeye gerek yok evraklarını topla sigorta şirketine gönder ödemeyi size 1 ay içinde yapar ama dedigim gibi karko teminatında sürekli sakatlık kısmında teminat ne geçiyorsa onu öder birde hastaneden % özürlülük raporunuzu göndermeniz gerekiyor

garraro;

kusur oranı 8/8 size çıkmışsa alamazsınız...isterseniz kaza tespit tutanağını tekrar inceleyin..

Üst Alt