Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı trafik kazası sonrası %9 rapora verilen tazminat miktarı..?

mehmetwheel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçtiğimiz 2016 mayıs ayında tek taraflı geçirmiş ( araç yağmur da kaydı duvara çarptık ) olduğumuz trafik kazasında yaralandım, Kolumda platin ve anlımda estetik dikiş atıldı ve % 9 rapor verildi ,
Ödeme ile ilgili aktüel hesaplama da 50.000 civarında çıkıyor dendi sigorta danışmanımız ,ancak yatan para 18000 oldu , Noterden vekalet vermemiz istendi ,itiraz için ,

nedir bu konu bileniniz var sa yardımcı olunabilir mi, danışmanımız tanıdığımız biri , güvende sıkıntı yok ama başına gelen var mu buna benzer bir sey ile

26 yaş bayan evli çocuklu sigortalı çalışıyor ,

mehmetwheel

Geçmiş olsun.
Tahkim komisyonuna gitmeden ya da dava açmadan hakkınızı tamamen alamasiniz.
Bu da danışmanla olmaz, avukat vasıtayla olur.
Ayrıca avukat dışında kimseye vekâlet vermeyin.
Hukuken ancak bir avukat sizi temsil edebilir.

sakın vekaletname verme .....musaıt olunca ne yapacagını yazarım akşama

tahkim süresi

2015 yılında kaza geçirdim tek taraflı yolcu koltuğunda kaza geçirdim
.100/7 daimi kaza raporu aidım
maaş 3600
doğum tarihi 1974
63 milyar tazminat çıkarmışlar
28 milyarını ödediler
bende şirketin avukatı vasıtası ile tahkime başvurdum
tahkim süresi ne kadar 6,7 ay gibi dediler.
ben bu tazminatın az olduğunu kendilerine ilettim benim düşüncem 110 milyar bekliyordum
başka bi sorum tahkim belirtilen tazminatın yani 63 milyardan kalan tazminatımı yoksa yeniden hesaplamaya gider fazla tazminat ödermi
yoksa tahkimden sonra 63 milyarın üstünü tekrar dava açmam gerekirmi

Evet bir avukat ile yol izlememiz gerekiyor sanırım ,
mandreyam Merhabalar , konu ile ilgili olarak fikirlerinizi bekliyorum , rica etsem görüş ve önerilerinizi alabilir miyim

Sigorta şirketinden gelen mesaj

Tazminat talebi ile ilgili olarak Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 31.05.2006 tarih, 2005/8266 Esas,2006/6434 Sayılı Kararı ve Yargıtay 11.Hukuk Dairesinin 24.04.2007 Tarih,2007/3936 Esas, 2007/6200 Sayılı Emsal Kararlarına göre tazminattan %20 (Hatır) indirim uygulanmıştır

mehmetwheel

Hatir indirimi yolcu konumdan dolayı. Tahkime gidin değilse hakkınızı tam olarak alamazsınız, sigorta tam ödeme yapmaz.

mehmetwheel

Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvuru yapmak, sürecin hızlı işlemesi açısından pratik bir yol. Ben tahkimin kararlar dergisini zaman zaman tarıyorum, pek sürpriz karar da görmedim ancak dergide olmayan sürpriz kararlara başka dosyalarda şahit oluyorum.
Genel mahkemeyi ise şahsım adına daha sağlıklı buluyorum. Neticede her aşamada itiraz hakkınız var.
Geçmiş olsuın umarım hakkınıza kavuşursunuz.
Aracı olmadan doğrudan bir avukatla bu konuyu değerlendirmenizde yarar var.

motorsikletle tek taraflı kaza yaptım sigortadan herhangi bi tazminat alamıyorum ben hatta sgk kazada sen sorumlusun deyip ıstırahat paramın %40 iwarında kesinti yapıyo bu konuyla alakalı bi bilgisi olan war mı

Yolcu konumunda olunca hak edilen tazminat tutarından %20 daha mı az alacağız demek bu

mehmetwheel

Yapılan ödeme asgari ücretle dahi çalışılmış olsa ve hatır taşıması neticesinde %20 takdiri indirim yapıldığı kabul edildiğinde çıkabilecek bedelin çok altındadır. Ancak sağlıklı bir hesap yapılabilmesi için öncelikle kaza geçirenin aylık gelir miktarının ne olduğunun bilinmesi gereklidir. Eğer kazazedenin aylık gelir miktarını yazarsanız bakiye alacak miktarını tespit mümkündür.

Saygılarımla.

Üst Alt