Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı trafik kazası yaptım. Kasko maddi hasarı karşılar mı?

murat41murat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar bir ay önce tek taraflı kaza yaptım olay logar kapagının bariz bir şekilde yolun üntünde oldugundan ona çarpmamak için kaçtıgımdan kaza yaptım polis tutanagı tutturmadım cekiciyle cektirip beyan doldurduk kasko bunu karşılarmı karşılamazsa nası bi yol izlemem lazım?

[FONT=Tahoma]kaza tutanağı tutturmanız gerekiyordu

Hasar yerinde polis çağırarak trafik kaza tespit tutanağı hazırlatmalısınız. Kaza zaptı işleminden sonra aracı anlaşmalı veya yetkili bir servise çektirmelisiniz. Hasar ihbarını yapabilmek için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekir. [/FONT]

[FONT=Tahoma]• Poliçe fotokopisi. [/FONT]
[FONT=Tahoma]• Kaza zaptı aslının karakol tasdikli sureti (Kazanın ne şekilde olduğuna dair resmi makamlarca düzenlenmiş kaza raporu). [/FONT]
[FONT=Tahoma]• Alkol raporu. [/FONT]
[FONT=Tahoma]• İfade tutanakları, görgü tespit tutanağı. [/FONT]
[FONT=Tahoma]• Sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopisi. [/FONT]
[FONT=Tahoma]• Hasarı görüntüleyen fotoğraflar. [/FONT]
[FONT=Tahoma]• Rehinli ve ipotekli araçlarda bankadan alınacak resmi belgeler.[/FONT]

Geçmiş olsun.
Tek taraflı kazalarda kolluk kuvveti tarafından tutanak tutulmalıdır. Ancak resim çektiyseniz(kaza mahalli, logar kapağı, vb..) ve tanık bulabilirseniz dava yolu ile hasarınızı sigorta şirketinden ve yolun bakım gözetiminden sorumlu kuruluştan talep edebilirsiniz.

Üst Alt