Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı yapılan trafik kazasından dolayı tazminat davası açılabilir mi?

cemal1453

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhebalar bende 5 ekim 2010 tarihinde kardeşimle bodrumdan antalya üzeri adanaya dönerken antalya korkut eli civarında trafik kazası yaptık kazanın sebebi kardeşim mıcıra belirtilen hız limitleri üstünde girmiş araç sahibi kardeşim sürücüde kardeşimdi bende arka koltukta idim kaza sonrası araçtan dışarı düşmüşüm bu düşme sonucu belim kırılmış şuan yatağa bağimlı değilim ama hala desteksiz yürüyemiyorum sol bacakta düşük ayak var hala biz bir avukata verdik fakat %40 gibi bir oranı avukat alacak bu dava sonucunda sizce bu oran çok yüksekmi bu işi yapan şirketle hangi oranda alıyorlar birde en erken tazminat ne zaman alırız sigorta şirketine şuan için aldığımız belimin kırık olduğu için buna verilen %13 rapor aldım onu gönderdik bu raporla bir ön ödeme alma şansımız varmı varsa tahmini bu tazminat ne olur

ortak olsaydı bari avukat yüzde 50 verseydiniz.
bu kazada tutulan rapora göre asli kusurlu kim abinizmi. büyük ihtimalle abinizdir. çünkü hızlı girdiğinden bahsediyosun.sigorta şirketi sana para öder ama bu ödediği parayı ağabeyine rücu eder bence.yani sana ödediği parayı abinden alır. karlı olan avukat olur. %40 alır gider.yinede konuyu iyi araştırın.
konusu para olan davalarda avukat ücreti şöyledir

Yargı Yerleri ile İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olan veya Para ile Değerlendirilebilen Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret
1. İlk 20.000,00 YTL için %12
2. Sonra gelen 30.000,00 YTL için %10
3. Sonra gelen 50.000,00 YTL için %8
4. Sonra gelen 150.000,00 YTL için % 6
5. Sonra gelen 400.000,00 YTL için % 4
6. Sonra gelen 600.000,00 YTL için % 2
7. Sonra gelen 1.000.000,00 YTL için %1
8. 2.250.000,00 YTL?dan yukarısı için %0,1

avukat /20ile 25/ arası alıyor bende bende aynı senin gibi kaza yaptım benden /17 adli tıpa rapora girdim /36 rapor aldı

öncelikle geçmiş olsun. şayet kaza anında kardeşinizde alkol yoksa ve ehliyeti'de varsa bu dava kesinlikle rücu olmaz. muhtemelen şöför kaza tutanağın'da 2918 sayılı K.T.K'nın 84. maddesin'den suç verilmiştir. yani asli kusurludur. ancak bu durum sizin alacağınız tazminatın şöförden çıkacağı anlamına gelmez. şöförden alına bilmesi için şöförün alkollü, ehliyetsiz veya istihap haddini aşmış olması lazım. tazminata gelince: şayet evli iseniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz eşiniz ve çocuklarınız var ise %13 lük raporla 30iş gününde alacağınız meblağ 50.000 tl civarında olur. daha sonra dava açılır ve adli tıp tan raporunuz muhtemelen yükseltilerek yeniden tazminat alınır. detaylı bilgi için isterseniz beni araya bilirsiniz cep:0538-414-90-00

sevgili cemal1453 ve senın gıbı trafık kazası magduru kazazedelerımız hepınıze biran önce sağlık ve sıhhat dilerim. Tabıkı trafık kazasından sonra bırtakım haklarınız var ama sıteye kafa karıstıcı yarım yamalak bılgı ıle yazan o kadar kısı var kı ; sonucta sızlerı dogru yola iletmemekte. Mesela sevgılı kardesım cemal1453 sız bır avukat ıle anlasma yapmıssınız hemde oldukca yuksek oranda. tabıkı sızın ve avukatınızın arasındakı anlasmadır bu. Emın ol kı kendılerını sıgortacıyız dıye tanıtan çantacılar var. Sızın bu çantacılar dedıklerımız kısılerden uzak durmanız kendı menfaatlerınıze olacaktır. Hele ki kımseye ama kımseye bu haklarınız sebebıyle kesinlikle ve kesinlikle içinde AHZU KABZA ibaresi olan bir vekaletname vermeyin. Anlasma yaptıgınız kısılerden ( Avukat veya Vergıye tabı sıgorta aracı kurumları ) mutlaka sözlesme fotokopisi ile vekaletname fotokopisini alın. Bu dedıklerım sız kazazedelerın menfaatlerı ıcındır.

Gelelım yapılan % 50 - % 40 - % 30 - % 25 gibi anlasmalara :
Tabıkı gerek avukatlar ve gerekse vergıye tabı sıgorta aracı kurumları sızlerın ıslemlerı sonunda ( Dıkkat kesınlıkle ön ödeme kımseye yapmayınız ) bellı oranlarda sızden para ısteyecektır. Ama bu oranlar yukarıda saydıklarım kadar yuksek olmamalı , ( En azından bızım ınsanlardan talebımız bu kadar yuksek asla degıl. kazadakı haklara gore % 15 - % 20 talep etmekteyız ) . İşlem bıtmeden tarafınızdan tek kurus para verılmemelı.
Bızlere soracağınız her konu ıcın tazminatlar@hotmail.com adresimiz devamlı açıktır. Hepınıze sağlıklı gunler dıleklerımle.

Öncelikle Merhaba Arkadaşalr Daha Önce 2008 Yılında Yürürlüge Giren Ve 6 Ay Sonra Kaldırılan Tek Taraflı Ve Suçlu Sürücüler Tazminat Alabiliyordu Şuan 2012 Yılı Ve 4 Ay İtibariyle Yargıtayın Vermiş Oldugu Yeni Bir Kararla Yeniden Ödeme Yapılmaya Başlandı Peki Hangi Durumda Tazminat Alabiliyor

Şoför Tek Taraflı Kaza Veya Çif Taraflı Kazada Suçlu Olması Durumunda

* Şoförün Sadece Vefat Halinde Ödeme Yapar Yaralı Veya Felç Durumda Yapmaz

* Şoförün Kulanmış Oldugu Araç Kendi Üzerine Olmaması Gerekiyor Kendi Üzerine Olan Araçda Olmaz

Peki Alınan Tazminatda Ruhsat Sahibine Zarar Gelirmi ??

cvb : Hyr Kesinlikle Gelmez Aracın Trafik Sigortası Olması Kaydıile

Yargıtayın Kararı Resmi Gazete Yayınlanmış Ve 1 Hafta İçinde 7 Kişinin Tazminatlarını Getirdim Arkadaşlar

bu durumda ben alabiliyormuyum, araç benim şöför benim, lastik patlaması sınucu tek taraflı kaza %98 özürlü kaldım.

sayın mustafa boztaş siz tazminat alamazsınız. sadece vefat durumunda asli kusurlu veya tali kusurlu şöförün ailesine tazminat ödenir.

Trafik kazası sonrası istanbul adli tıp kurumu'nun verdiği rapora itiraz..?

merheba arkadaşlar benim öğrenmek istediğim trafik kazası sonrası tazminat davası için adana adli tıp kurumunun vermiş olduğu d raporu sigorta şirketi itiraz etti ve benim dosyamı İstanbul adli tıpa gönderdiler bu arada kasım ayında adana balcalı ünivertsite hastanesinde yeniden muayaneler yapıldı birinci ile ikinci muayane arasında hiç fark olmadan İstanbul adli tıpa gitti dosyam
lakin bugün öğrendiğim kadarı ile rapor 39'a düşmüş şok oldum
durumum l3te Pkompreson kırığı sol ayakta düşük ayak problemi var

sizce ne yapmalıyım İstanbul adli tıp 3 ihtisas dairesinin bu kararına itiraz hakkımız var mı varsa nasıl itiraz ederiz

bu konudaki bilgisi olan arkadaşlardan acilen bu konuda tavsiyelerini bekliyorum

ilginize şimdiden çok teşekkür ederim

trafik kazası sonrası kalıcı sakatlık tazminatı

merhebalar ben 5 ekim 2010 tarihinde kardeşime ait araba ile onun şoförlüğünde tek taraflı kaza yaptık kaza sonrasında l 3 omuga kırılıdı ameliyatlar ve tedaviler sonrasında İstanbul adli tıp kurumunun vermiş olduğu %39 kalıcı sakatlık raporu verildi kaza tarihinde 36yaşinda 10ay 5 yaşinda idim meslek belirtmediğimiz için sanırım düz işçi olarak askari ücretten hesaplanacak tazminat bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan tazminat miktarı ne kadar olur görüşlerini almak istiyorum mahkeme sona yaklaştı ama ben yinede sigorta şirketine uzlaşma teklif edeceğim ama alabileceğim rakamı bilirsem şirket çok düşük teklif ederse mahkemeye bırakacağim kararı

trafik kazası tazminat

merhebalar ben 5 ekim 2010 tarihinden yolcu konumunda olduğum bir trafik kazası yaşadım kaza tek taraflı idi kaza tarihindeki yaşım 37 meslek belirtmediğimiz için askari ücretten gösterilmiş l3 kırığı ve bu kırığa bağlı sol bacakta düşük ayak ve parapazi mevcut %39.2 İstanbul adli tıp kurumu rapor verdi bu rapor oranına göre alacağim tazminat miktarı ne kadar olmalı ona göre belkide sigorta şirketine anlaşma teklif edeceğim onun için bu konudaki bilgisi olan arkadaşların yazmasını bekliyorum

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin benim için de yardımcı olmuştur Kazazede adlı üyemize mesaj at o bu konuda çok bilgili sana yardımcı olur umarım

trafik kazası sonrası tazminat davası

arkadaşlar sonunda tazminat davam bitti fakat şirketin şimdide mahkeme kararını temyiz etme durumu var şirketle görüştüm şirket alacağim miktardan indirime gitmezsem kararı temyiz edeceğini söyledi zaten dava 3.5yıldan fazla sürdü mahkeme 104000tl tazminata ve3.5 yıllık yasal faize hükmetti toplamda alacağim faizle birlikte 135000tl şirketle anlaşmaya giden arkadaşlar var ise onlar nasıl bir yol izledi sizce % kaç alacağimdan vaz geçmeliyim bu konuda bilgisi olan arkadaşların acil yardımınıa ihtiyacım var şimdiden çok sağ olun
ü

Cemal Bey,

Temyiz edilecek husus olup olmamasına göre değişir. Ancak sadece faizin 1/3 ünden vazgeçerek sulh olmayı denemenizi öneririm.

Mahkeme temyiz yolu açık olarak karar verdi şirket avukatı ile görüştüm diyorlarki alacağin miktarda inrime git ne kadarından vaz geçtiğini bildir şirketle görüşür eğer olumlu karar verirse şirket ödemeyi yapar dosyayı kapatırız diyor karar vermek için sadece iki günüm var yoksa şirket dosyayı temyize gönderecekmiş birde benim öğrenmek istediğim biz davayı komisyon usulu verdik avukata ama parayı alırsak bütün dosyadan alıncak parayımı yoksa benim alacağim paranınmı komisyonunu vereceğim eğer benim alacağim paradan olacaksa zaten şirket avukatlık üçretini ve icra dosyası vekalet üçretini ve mahkeme giderlerini ayrıyeten verecek o parasanını aldıktan sonra tam ayrıyeten bendende komısyon alacaksa bu büyük haksızlık olacak bana çünkü anlaşma için dahi ben kendi alacağimdan düşüyorum avukatın hiç bir kayıbı olmuyor ben eğer komıyon vereceksem bütün dava da alınan paranın oranına göre avukata komısyonu vermek istiyorum benim durumumda olan arkadaşlar nasıl yaptı yardımcı olursalar sevinirm

Cemal Bey,

Avukatın aldığı komisyon size verilen hizmet nedeniyle alınan ücrettir. Diyelimki avukat davayı kaybetti her zaman kazanacak diye birsey söz konusu olamaz.Sizden aldığı komisyon olmazsa ne mahkeme vekalet ücreti alabilecek ne de icra, yaptığı mesai boşa gitmiş olacak. Dava kazanması durumunda karşı taraftan alacağı vekalet ücreti ise kanundan kaynaklanan ücrettir karşı tarafın cebinden çıkar sizin değil. Davayı avukat olmadan takip etmiş olsaydınız böyle bir ücrete hükmedilmezdi. İcra vekalette icrada yaptığı ayrı bir hizmetin karşılığıdır yine karşı taraf öder. Sizden komisyon almasaydı sizin cebinizden hiçbirşey eksilmeyecekti ve bu komisyon ücreti kanunen alınması zorunludur. Alınmaması durumunda cezai yaptırımı vardı.

Sonuç olarak dava vekalet ve icra vekalet ücreti avukatındır. Geriye kalan kısım üzerinden komisyonunuzu ödemek durumundasınız.

zaten bu tarz avukatlar kazanamayacaği davayı zaten almıyorlar yani davayı dosyayı inceleyip öyle alıyorlar kaldıki komisyon usulu anlaşırken bana vaad edilen bir çok şey yapılmadı ama bu yapılan haksızlık sakat olan benim benden çok para alacak neredeyse bunun yerine şirkete en başta uzlaşma teklif etseydim zaten bu miktarı şirket sıkıntısız verecekti benimde bu kadar beklememe gerek kalmayacaktı bana en geç 1.5 yılda biter dediler dava 3.5 yıl sürdü ben 4 yıl boş yere beklemiş oluyorum bu parayı almak için burada benim kazancım ne olacak bekleme süresi olarak

bak sizde bu işleri yapıyorsunuz bunun için şirket kurmuşsunuz elbette para kazanmalısınız ama her işin bir yakışığı var benim davada avukat 40000tl zaten alıyor benden komisyon almasa dahi bunun içinde masrafı anca 5000tl yok yani 35000tl artı bendende komisyon alırsa benden çok alacak para neredeyse burada sakat olan ben parayı kazanan o olacak bu hangi vicdana sığar

Üst Alt