Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekelekli sandalyeli biri scooter kullanabilir mi?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben tekerlekli sandalyeli biri normal scooter kullanabilir mi merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirmelerini rica ederim

1.jpg

ben bunu kulladım 9 yıl

kaça almıştın kaça sattın bu tarz birşeyin 2.elini tavsiye edermisin ? birde 2 tekerlisini kullanan yada hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

scooter hala bende satmadım 2005 te 4 bin tlye almıştım

satılık scooter

oturma dengen varsa kullanırsın..

normal scooterı kullanmaktan bahsediyorsun değil mi oturma dengesi diye bi rahatsızlığım yok, günlük hayatta koltukta falan oturuyorum düz bi şekilde

taburede ellerini yana acıp oturabiliyorsan çok rahat kullanırsın.benim kullandığımda sırt desteği var.

dediğin gibi oturabiliyorum ama sandalyeden motora geçerken sorun yaşarmıyım ondan emin değilim engelli scooterından daha yüksek daha dar ve daha oval hatlara sahip görünüyor nette seninki engelli scooterı mı

denemk gerek.. ben tek geçemiyorum mesela..

evet bende gidip bir denemeyi düşünüyorum zaten sen hangi markayı kullanıyorsun önerebileceğin bir marka var mı?

tekerlekli sandalyede oturan kişi yukarıdaki resimdeki scooterleri kullanamaz.
kullanabilecek scooterde arka destek olması gerekir. yani araba koltuğu gibi olmalı.
scooterde sürekli hareket halinde olmayacaksın, molalar verip çay, kahve içmek istediğin zaman o araç sana cehennemi yaşatır.

ayaklarına hakim olamıyorsanda sorun çıkartır, ayaklar dışa doğru açılır veya ayak aracın dışına çıkıp yerde sürüklenebilir.
ama bunun çaresi bulunur. iki ayak bir kemerle birleştirerek dışa açılma engellenebilir. lakin, sırtını dayayacak bir koltuğu olmayan scooteri asla kullanma derim.

en iyi scooterler hollanda ve italyada imal edilmektedir. 3 tekerliklerde yana devrilme, yani denge sorunu iyi çözülmüştür.

Üst Alt