Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye alırken beden ölçüme göre mi almalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

hasan7319

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
iyi günler
tekerlekli sandalye ölçüsü konusunda fikrinizi almak istiyorum
kalçamı ölçtük 46 cm geldi.vücudumu kullanamıyorum,denge problemim var.dirseklerimi kolçaklara dayayarak dengede duruyorum.kalça ölçüme göre 46 cm genişliğinde bir sandalye mi almalıyım?yoksa bana uygun ölçü nedir?
dizden destek vererek ayağa kaldırıyorlar diğer bir kişide sandalyeyi arkamdan iyice yanaştırıyor sandalyeye öyle oturuyoruz.ilk aldığımız 44 x 44 sandalyeyi kullanıyorum.fakat sandalyeye tam oturabilmem için ayağa kalkınca belimin tam yerleşmesi için sandalyeyi arkadan iyice yitiyorlar buna bağlı olarak döşeme 3-4 cm deforme oldu derinlik 40 cm'e düştü.40cm deriinlikte bir sandalyede yite yite oda deforme olurmu bilmiyorum.sonuçta illaki yitme olacak.derinlik konusundada fikir verir verebilirseniz sevinirim?
yüksek sandalyedede oturunca kalçam önde kalıyor.kendimi arkaya yitme pozisyon verme imkanim yok nasıl oturursam öyle kalmak durumundayım.
kısacası sandalye almak istiyorum ama nasıl ne ölçüde alacağım hiçbir fikrim yok.sizlere danışmaktan başka yapacağım birşeyde yok.
engelliler.biz alışverişte van os sandalyeleri inceledim işin içinden çıkamadım genişliği bana uygun derinliği ve yüksekliği ayarlanabilen boyun desteği takılabilen bir sandalye önerebilirseniz sevinirim.
yurtdışından minder getirecek halam ölçü veremedim .şu sandalye işini halledeyim ona uygun bir ölçü vereyim diye düşünüyorum.o zamanda minder için görüşünüzü alırım .biraz karışık oldu inşallah derdimi anlatabilmişimdir.

Evet iyi anlatamamışsın ama ben anladığım kadarıyla yardımcı olayım. Senin ölçüne göre tornadan çıkmış sandalye olmaz. Büyük, orta ve çocuk boyu olur. Sen normal ortaboy dediğimiz sandalyeden alacaksın. Minder içinde, onlar zaten standarttır, en fazla bir iki santim boşluk olur o da zaten belli olmaz ve gereklidir de. Kaldı ki, akülü sandalye al. Ellerini kullanıyorsan, başkalarına yük olmaktan kurtulursun. Kollarında problem olduğu için bunu yazdırıp devletten her iki sandalyeyi de alabilirsin. Hatta manuel sandalyeyi özellikli yazdırırsan daha rahat edersin. Kaldı ki, dernek ve vakıflarda bu konuda yardımcı olurlar. Yakın çevrendeki derneklerle irtibat kur. Selamlar

sandelyeye binme konusunda sana taşima lifti çok buyuk yardımcı olacakdir.8-10 yaşindaki bir çocuk bile seni rahatlıkla yatagından alir sandelyeye yerleşmeni saglar.

banyo tuvalet konusundada taşima lifti sana buyuk yardımcı olacakdır.akulu sandelyelerde genelde benzer birbirlerine.beden ölçüleri uysun yeterli bence

mustafa bey, ismail bey yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

Alacağınız sadalye kalça genişliğinizden 2 cm. büyük olmalı. Ayrıca oturma derinliği, oturma yüksekliği, sırt yüksekliği ve ayak yüksekliği de ayarlanabilir olmalı. Böylece vücudunuz için en uygun ölçülendirmeyi yapabilirsiniz.

Not: Minderin ölçüsü de 45 cm olmalı.

Bülent bey teşekkür ediyorum bende bu ürünü düşünüyordum.ölçüler yüzünden karar verememiştim bir türlü.
akşam ailemle görüşüp bir karar verelim.
oturma derinliği 42.5 cm'e ayarlarız sandalyeyi. buna göre minderin derinliği hakkında öneriniz ne olur acaba.şu siteden alınacak ürün uygun ölçüyüde söylerseniz sevinirim http://www.eta[SIZE=2]c.se/se/Produkter/Vuxen/Sittdynor/ROHO-AirLITE/
b[/SIZE]
[SIZE=2]irde[FONT=vag_rounded_btregular] Xeryus Pozisyon model Sandalyelere ek başlık takılabiliyor.Excel g5 modelede başlık takılabiliyormu.

[/FONT]
[/SIZE]

Derinliğin 42.5 olması dar gelmez mi? Oturduğunuzda kuyruk sokumunuz ile diziniz arası kaç cm? Bana sorsanız derinlik de genişllik gibi 45 olmalı derim. Ama siz çok daha iyi bilirsiniz tabii.

AirLite minder konusunda emin misiniz? Bası yarası riski açısından yeterli korumayı asla sağlamaz. Ama bu açıdan sorunuznuz yoksa, sadece konfor açısından düşünüyorsanız, o zaman bir şey diyemem.
Minderin ölçüsü de 45 cm olsun. Daha küçük olursa, bu sefer kalçanız dışarı taşar. Bu hem konfor açısından rahatsızlık verir hem de bası açısından riski arttırır. Biz hep minderin üstüne oturmayın, için oturun/kurulun deriz...

Bülent bey sandalyeyi kendime alacağım.malesef kendim kullanamıyorum sandalyeyi.sırtının yatmasına gerek yok başlık alsam yeterli.kafa kontrolüm yok aniden gülünce gidiyor kafa arkaya.bilgisayarı ağızımla kullandığım için genelde öne eğik oturuyorum.ben MS hastasıyım.günde 4-5 sefer ayağa kalkıyoruz wc için ve 4 senedir sadece koyun postuna oturdum belki ayağa kaldırmalarının etkisidir bası yarası sorunum hiç olmadı.minder konfor için birde basur sorunu çıktı onun için duşunduk
başlık takılıyorsa G5 benim için ideal.genişligi hallettik sayenizde 45cm. sandalyenin derinligi ve yukseklıgıde ayarlanıyormuş onlarıda gelince ayarlarız tamamdır.dedıgınız gıbı derınlıgıde 45cm yapar kullanırım ona görede minderi alırız
yardımlarınız için teşekkur ederim

Bülent Bey G5 moduler comfort modeli aldık.ön tekerde boy kuçultme problemi yaşadık sağolsun birol bey ve vanos medikal bayağı ilgilendiler.her yönuyle mükemmel bir sandalye .yardımınız için tekrar teşekkür ederim

fiyat nekadar ve nerden aldınız ve sırt kısmı katlanıyormu bnm için önemli olan o arabaya sığması için

Üst Alt