Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için alacağım rapor önceki haklarıma zarar verir mi?

hakangoz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Ben hastaneden rapor alarak sgk desteğiyle bir manuel tekerlekli sandalye almak istiyorum. Fakat aklıma takılan bir soru var. Bu raporu alırken engel oranını da yüzde olarak yazıyorlar mı? Zira ben yüzde 92 sürekli raporuyla bir otomobil almıştım, eğer yeni alacağım raporda yüzde 90 nın altına düşürürlerse bir daha otomobil alamam. Otomobil raporumda tekerlekli sandalye kısmı işaretli değil. Raporla tekerlekli sandalye almış olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim. Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

hakangoz

Tekerlekli sandalye için alacağınız raporda oran bulunmayacak. Çünkü o bir engelli sağlık kurulu raporu değil, 3 imzalı bir rapor. Onun için var olan haklarınızı etkilemesi söz konusu değil.

Peki hem manuel sandalye için hem de akülü sandalye için rapor alabilir miyim ve sgk ikisinede ödeme yapar mı? Zira evde akülü sandalye her tarafa yanaşmıyor ve girmiyor. Evde manuel sandalye kullamam, dışarıda da akülü sandalye kullanmam gerekli.

Manuel için 500 - 1200 tl
Akülü için 2500 tl

Belden asagisi felcli hastaya akullu sgk karsilar mi ??

Bu saçmalık, halbuki manuel sandalye evde çok pratik ama dışarda kullanmak için çok güçlü olmak gerek, bunun yokuşu var inişi var hayret ya.

Ihtiyacimiz var gucumuz yetmiyor almaya.
Bakim ayligida baglanmadi hastaanede oldugu icin bu nasil bir devlettir yaziklar olsun

Oturanboğa, manuel sandalyeyi ayrı zamanda, akülüyü ayrı zamanda almak için sgk ya başvursam öyle olsa da ödeme yapmazlar. mı?

Üst Alt