Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye için havalı minder almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir.?

Sahilli37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İlk defa havalı minder alacağım önerileriniz nelerdir? Yüksekliğin önemi nedir? Star markaları iyi dediğinizi gördüm fakat o paraya değermi daha uygunları işimi görmezmi

@Sahilli37

Bir saniye bile tereddüt etmeden STAR tercih etmelisin. Hem yara açısından, hem konfor açısından hem de dayanıklılık açısından hiç bir marka ile mukayese edilemez:
http://www.engelliler.biz/forum/tek...n-iyi-havali-tekerlekli-sandalye-minderi.html

Hangi modeli tercih etmen gerektiği konusunda:
1- Yaran var mı, yüksek risk altında mısın? Evet ise yanıt, 10 cm yüksekliğinde standart modeli tercih etmelisin.
2- Yara yok, bel kontrolü görece fena değil, sık sık kollarınla kalçanı yükseltip havalandırabiliyorsan 5cm yüksekliğinde olan Short modeli tercih etmelisin.
3- Sandalyeye oturduğunda bacakların sağa-sola açılma eğiliminde ise, oturma için hafif bir destek olması sana iyi hissettirecekse, STABİL AİR modeli tercih etmelisin.
4- 100kg'In üzerindeysen ve yüksek risk grubundaysan, sırtı yüksek bir sandalye kullanıyorsan, 13cm yüksekliğindeki MAXİ modeli tercih etmelisin.
5- Öne doğru kayma, minder üzerinde dengede durma, kalça/skolyoz deformasyonu nedeniyle oturuş bozukluğu vb. postüral sorunların varsa, STARLOCK model kullanmalısın.

Oturanboğa
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bası yarası yok oturma dengem fena değil. 80 kgyim Kalçamı kaldırıp havalandırabilirim ama çok sık bu durum olacaksa şuan mindersizde aynısını yapıyorum zaten minder ne iş yapacak. Ayrıca bu minderi arabada, koltukta her oturmam gereken yerde kullanmam mümkünmü? Anlaşılan bana short modeli uyuyo 10cm olanı alsam farkı nedir? Sinaps önerdiğinizi görmüştüm hem dayanıklı hem daha uygun diye ama sanırım bu minder her şeyiyle aradaki farkıda hakediyo ısrarla star diyosanız star alacağım. Bana uyan model tam olarak nedir?
Şimdiden çok teşekkürler

Sahilli37

Minder hem yara riskini bertaraf eder hem de konfor sağlar. Halen mindersiz şekilde bunlar varsa, bence de minder almana gerek yok.

Minder olsun ya da olmasın kalçayı havalandırmak çok kıymetlidir. Minder yokken havalandırma yapmazsan yara kaçınılmazdır (bazı arkadaşlarım var, maşallah deri deri değil kösele! :) mindersiz yara da olmaz). Ama star minder varsa, sandayede oturmaktan dolayı yara olma olasılığı neredeyse sıfırdır (transfer esnasında, yatarken vb. yara oluşması ayrı bir şey tabii)

Minderi her yerde kullanabilirsin. Ama araba içinde başın tavana çok yaklaşır.

5cm ile 10cm arasındaki farkı yukarıda yazdım aslında. 10 cm mutlak koruma sağlar, 5cm ise daha kontrollü olmayı gerektirir.

Evet, 15 yılı aşkındır minder kullanıyorum. 10 seneden fazla roho kullandım. Sonra Sinaps geçti elime, onu kullandım ve memnun kaldım. Ama sonra star'la tanıştım. Dediğim gibi, her yönüyle diğerlerinden daha üstün. Bir de fiyat olarak %38 gibi devasa bir fiyat indirimi olunca, bir an bile tereddüt etmiyorum önerirken.

Short modelin ya da standart modelin 44x44 ölçüde olanını tercih edebilirsin.

OturanBoğa ben de de çok fazla oturunca yara oluyor bazı arkadaşlar a bakıyorum sabahtan akşam a kadar oturuyorlar sormayada cekiniyorum sizde yara olmuyor mu diye bu minder den alırsak gün boyu otursak da yara olmaz mı

Bende havalı minder kullanıyorum roho marka gayet memnunum yalnız bir gun kot pantalon giydim ve yara oluştu ,artık daha yumşak kumaşlı pantalon tercih ediyorum

zamankaybı
Günde 15-18 saat tekerlekli sandalye kullanıyorum. Hiç bir yara olmadı bugüne kadar (Bir defasında 2 gün başka minder kullanmak zorunda kalmıştım ve hemen yara oluşur gibi olmuştu)

İbrahimt5
Kot pantolon giymek yara oluşmasına neden olmaz. Ben her zaman kot pantolon giyerim. Yara riski doğmuşsa bunun başka bir nedeni olmalı... Ne bileyim, minder çok sert olabilir, sandalyeye geçişte bir yere çarpmışsındır, pantolonun arkasında sert bir şeyler olabilir vs.vs.

Oturanboğa
Bende tam olarak bunu diyorum biri daha rahat diğeri kontrollü olmak istiyo fiyat aynı denge açısından sıkıntı yapmazda yüksek olmazsa 10 cmlik daha iyi. Benim sandalyede oturduğumda kuyruksokumu kızarıyo inceledim modelleri starmid modelide bana uygun gibi geldi yoksa cxr gerekirmi
Yardımınız için teşekkürler
İbrahimt5
Bende rohoyu iyi diye duymuştum fakat anlaşılan star rohoyu geçmiş

OturanBoğa
Aslında benim daha büyük sıkıntım sırt ağrısı minder bunada çözüm olabilirmi sırtımdan boynuma vuruyo ne kadar uzun oturdum o kadar artıyo

OturanBoğa fiyat farkları var star markanın hangisini tercih etmeliyim yani hangi star ürünü almalıyım

Sahilli37

CXR model sırtı yüksek sandalye kullanan kişiler için önerilir. Çünkü o ortadaki kısa hücreler kullanıcıyı hafif arkaya yaslar. Tam kuyruk sokumunda ekstra bir yara ya da risk yoksa, sıradan bir tekerlekli sandalye kullanıcysanız, CXR'ye gerek yok.

Yükseklik olarak 10'luk mu 7'lik mi 5'lik mi tercih edilmesi gerektiği konusunu yukarıda yazdım aslında. 10'Luk maksimum koruma sağlar. Bunu yüksek bulan ancak korumaya da ihtiyaç duyan kişi 7'lik tercih edebilir. T10 ve aşağıdan yaralanan ve görece bel kontrolü daha iyi olan kullanıcılar ise 5cm olan modeli tercih edebilirler.

zamankaybı

scooter kullanıyorsun sanırım? Eğer öyle ise, bu durumda onun koltuğunun üstüne bir minder koymak gerek. Bu bir handikap, çünkü hem scooter'a geçişini zorlaştıracak hem de mindere oturunca sırtın yükselecek. Bunları göz önüne alırsak, 5cm'Lik olan star short modeli tercih etmen gerek diye düşünüyorum. Tabii, aslında olması gereken, mutlak koruma vaadede 10cm'Lik standart model.
Not: Scooter'a oturduğunda ayak tabanların mutlaka yere değmeli. Aman ha, sakın havada asılı kalmasın. Havada kalırsa, kısa sürede kalça çıkığından tut skolyoz oluşumuna dek bir sürü omurga eğriliği ile uğraşmak zorunda kalırsın. Ayak tabanları yere değmeli. Nokta.

OturanBoğa
Bilgiler için teşekkürler benim seviyem t6 short daha iyi dengeye sahip olanlar içinse ben starmid de karar kıldım hem yükseklik orta derece daha koruyucu olur shorta göre. Eve geçtiğimde siparişimi vereceğim inşallah

Üst Alt